Narkies Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Dostałem komputer do zrobienia na socket 775 z procesorem intel pentium 4 2.8ghz i nie wiem dlaczego po krótkim czasie pracy na nim nagle wyłącza sie mysz i temperatura na procesorze bardzo rosnie. Jaki może być tego powód ? potem podam model plyty gł. bo teraz komputer nie stoi u mnie po południu napisze dokładniej. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Mysz na USB? Może jakiś konflikt sprzętowy/sterownikowy. Co do temperatury-przecież P4 to istne grzałki, pewnie zakurzony komp i/lub źle założone chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 <_< prawie 65 stopni w spoczynku ? :blink: myszka na ps2 więc nic z tych rzeczy, tak bym sie nie zdziwił :wink: . Płyta GA-8IP775-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Mnie to wygląda na uszkodzenie mobo. Kiedyś, jeszcze za czasów Celerona 700 miałem taki sam numer. Okazało się że padła płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 U mnie identyczny objaw jak e2140 wykręciłem 2,9 GHz na stockowym napięciu. Do 2,8 wszystko OK, a powyżej trzeba podnieś napięcie Vcore i problem znika. Objawy wyglądały tak, że po 20-30s po odpaleniu winXP myszka "stawała" w miejscu, a co z resztą? klawiatura u ciebie działa? czy cały komp wisi i pomaga tylko reset z palucha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 klawiatura czasem tez "zwisa" no i wtedy to reset z palucha. Już jest chyba wszystko ok, wydawało mi sie że radiator na procku nie jest za bardzo zasyfiony... jednak był bardziej niż mi sie wydawało :razz: wyczyściłem, przesmarowałem AS5 nie jakimś [ciach!]em co tam było nasmarowane i teraz elegancko temperatura w spoczynku dochodzi do 30 kilka stopni w loadzie do 40 kilka, testowałem prawie przez 5h zadnych zwisów więc chyba będzie ok bo narmalnie po 15minutach w windzie sie wieszał. pierwszy mój pomysł tak jak wcześniej kolega powiedział że to płyta, ale chyba nie sie zobaczy jak w dalszym użytkowaniu, wszystkim za pomoc dziękuje temat raczej do zamknięcia :D . Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku nietrzeźwego xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...