Skocz do zawartości
AcantheR

Czego Update Zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przywitam się bo to mój pierwszy post na tym forum... Witam :wink:

Zauważyłem że nie ma takiego tematu na forum, jeśli jest serdecznie przepraszam !

Możecie pisać tu dane swojego sprzętu, a inni użytkownicy odpowiedzą (mam nadzieję ;) ) co dokupić.

Zacznijmy więc ode mnie. Stan mojego sprzętu jest w moim podpisie. Planuje kupić kostkę ram 512MB ale nie wiem jaką ;) Nie chodzi tu głównie o firmę lecz o rodzaj :). Proszę, odpowiedzcie laikowi dokładnie ;) DDR1 na pewno... i tyle wiem ;)

Mam 3 sloty, 2 zajęte po 256mb i jeden wolny. Dziękuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie masz tamte kości. Czy kupisz 266mhz, czy 400 cena jest taka sama, więc najlepiej brać 400mhz. Do tego ustw swój procesor na szynę FSB 133mhz (3,2GHZ), powinien chodzić stabilnie, a dostaniesz trochę wydajności za free.

Do czego używasz tego kompa?

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie masz tamte kości.

Nie znam się ale wszystko mam chyba w podpisie ;)

Czy kupisz 266mhz, czy 400 cena jest taka sama, więc najlepiej brać 400mhz.

Ok, a jaka to jest kategoria na allegro ? 2700 ?

Do tego ustw swój procesor na szynę FSB 133mhz (3,2GHZ), powinien chodzić stabilnie, a dostaniesz trochę wydajności za free.

W ogóle nie wiem co to znaczy ;) Jak to się robi ?

Do czego używasz tego kompa?

Zazwyczaj jakieś MMORPGi, ale teraz gry coraz lepsze... chciałbym go nastawić na granie.

Ostatnio sam internet, no i z Photoshopa korzystam.

PS. Mam w domu jeszcze 2 kompy, dokładnie to 1 bo drugi u ojca, ale są tych samych lotów.

Ten co go mam ma procek 1,7 Asus no i jedną kostkę ram 256MB.

Nie korzystam, wczoraj sobie go wziąłem na części.

Edytowane przez AcantheR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rety, jesteś najprawdziwszym lamerem jakiego widzę... jak będziesz sam kombinował w biosie to jeszcze katastrofa może być.

Ramy z zegarem 400Mhz to inaczej PC3200. Potrafią pracować z zegarami 266 i 333.

Jak u ciebie ramy mogą pracować jedne na 133 a drugie na 166? czy ty masz w ogóle DDR? A może to jeszcze SDR? Jak dla mnie bardzo dziwne.

Żeby pograć jako tako, musisz przede wszystkim dołożyć 512MB ramu, tak żeby 1GB było.

Co do grafiki to będzie kicha bo karty na AGP są drogie i po prostu wymiękają w porównaniu z kartami na PCI-E. Najlepiej byloby dla ciebie sprzedanie tych 2 kompów na części i złożenie chociażby taniego sprzęta na Intelu albo na X2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, ze masz trochę większe doświadczenie z kompami. :) Tak jak Moradin mówił weź ramy PC3200.

Szczerze mówiąc nic innego do tego kompa nie opłaca się dokładać, bo i tak procesor jest już stary i niewydajny. Nawet jak włożysz lepszą grafę, to na niewiele się ona zda. Celerony, takie jak Twój to były chyba najbardziej nieudane procki intela, które pomimo dużych taktowań były bardzo wolne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z której strony Moradin jest 'hakierem'?

Jesli chcesz pograc w cos nowszego to proponuje zacząć zbierać kase bo komp naprawdę słaby.Nie warto w niego inwestować.Chyba że uprzesz sie na kupno ramu.To jedną kość DDR 400 (3200) 512 MB.Podaj nazwę mobo (pł.głównej) bo nie podałeś.

EDIT:Kup SDR-y!

Edytowane przez Spiety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi