Gregu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) jak w temacie - da rade cos dorwac z taniej chinszczyzny(do 100zł) by mialo peg6(20p plus osobne 4 oczywiscie tez), i moc wystarczającą by pociagnąc zestaw jak w temacie? nie bedzie nic kręcone. dodatkowo oczywiscie hdd, naped dvd, 1gb ramu, panel na karty sd, k dzwiekowa, moze sieciowka to bedzie dodatkowy sprzet. 2 komp prawdopodobnie bedzie chodzil srednio 14h dziennie, wiec wskazane jest cos co sie nie sypnie :) (aktualnie bebechy to p3 997, 512 ram i 9600, na zasilaczu codegena 300w lata od 3 lat...) Edytowane 31 Grudnia 2007 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Modecom MC-350ATX2.0 lub Amacrox AX400 PNF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 troche drogo...zalezy mi na minimalizacji kosztów... w granicach rozsądku sporo sie pisze/pisało o fortronach, widzialem co jest polecane no i one tez jakoś tak wypadają spoko http://allegro.pl/item290670914_fortron_35...oleslawiec.html czy to wystarczy? bo alternatywe mam w sklepie na miejscu, jakis szefu 400w, znajac zycie seria 101a...i w cenie z [gluteus maximus] bo 120zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 HLN z linka bedzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 bought! thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw86 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam, zeby nie zaśmiecać to podłącze sie pod temat. Mam problem ze starym zasilaczem Codegen i chciałbym zmienic go na nowszy model. Chciałbym kupic polecanego wyżej Fortrona, Delte lub Modecoma. Nie znam sie dokładnie w jaki sposób wybrać odpowiedni zasilacz do zestawu. Dodam tylko że mam ECS K7VZASD2+, Celeron 1.7 i chciałbym w niedługim czasie zmienić całego kompa na C2D więc dobrze by bylo żeby pasował do tej i przyszłej platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 taki jak mój :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw86 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Czyli wystarczy przejściówka 24 - 20 pin? A głośny jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 co do mojego to cichutki i żadnych zawiech! narazie jestem bardzo zadowolony. mam zamiar kupować e2160 2gigaram ga p31 dsl i wtedy zobaczymy jak śmiga ale widziałem kilka osób na forum z takim zestawem i z tą zasiłką i śmigają im proce na 3GHz. A co do przejściówki to nie potrzebna! Wystarczy dobrze włożyć i zostawić 4 piny wolne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 w koncu zainstalowałęm ten wynalazek jak wspominałem, a64 3200, 1gb ram, r9600aka1050 z 128 ramu, hdd 80,dvd pionieer z 1999r(kurna..działa nadal jak złoto!) i jakis zryty i nie działający czytnik kart flasz jest bardzo cichy, i chłodny podczas pracy/ glosiejszy jest jakis cpu cooler assusa no i hdd jak sie rozkreci przy kopiowaniu. stress/iddle (srednia z 2 min) 5,08/5,08 12,41/12,38 mierzone miernikiem maksymalny odchył jaki zaobserwowałem to 12,46 i 12,36, dla 5v to 0,02v zapodaje więc ciut większe napięcie(ale w normie) za to stabilne pod pojęciem stres rozumiem - start systemu, gra(akurat tu nfs 2000 porsche) jak wywale ze swego kompa 7900gs to pojdzie do tego, sobie wloze radka 3850 i kazdy bedzie huppy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 pod pojęciem stres rozumiem - start systemu, gra(akurat tu nfs 2000 porsche)obciążenie to Orthos+test z Atitoola lub Atitraytoola lub shadermark, a nie gierka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 wiem wiem ale ten komp nigdy nie uswiadczy czegos mocniejszego niz nfs/lineage2. ORthos i prime raczej w niego nie udeży, konwersji dvd do dvix tez nie bedzie. a w tym co mu przeznaczone jest stabilny jak skała. systuacja moze sie zmienic po przełożeniu 7900gs do tego kompa, ale czuje ze fortronik da rade bez problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raps Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Co do Lineage2 to jest to najbardziej wymagająca gra z jaką miałem styczność. Crysis lepiej chodzi od niej. A po dołożeniu GF 7900 gs ktory wymaga dodatkowego podpięcia z zasilacza będzie potrzebny mocniejszy. Inaczej zwiechy i resety gwarantowane. Wiem bo miałem 300 W na podobnym sprzęcie z tą karta grafiki i po zmianie na 460 W wszystko w normie. Ta karta niestety trochę ciągnie mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 co Ty namieszałeś ze sprawnością, tego się czytać nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 juz skasowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...