czater Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 A więc dziś postanowiłem pobawić się troszkę w o/c. no i moje nowo zakupione team elite stanęły przy 800mhz 4-4-4-12 2t 1.92V :blink: ale myślę że jest to wina płyty...daje tryb unliked i po 800 muszę obrazu dać 900 ponieważ gdy daje 810 czy 890 widzi pamięci nadal na 800mhz a gdy dam na 900mhz to płyta nie wstaje i jest tylko długi sygnał, nawet gdy rozluźnię timingi do 5-5-5-15 tak się dzieje. Dodam tylko że napięcie na mostku dałem 1.208V. O co kaman?? :blink: moje pamiątki według ramlist są na promos więc chciałem coś z nich wyciągnąć jeszcze a tu klapa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Wiesz, jak Ci nie wstaje, to ja bym szukal pomocy gdzie indziej, a nie na forum komputerowym :P A co do problemu, to dziwne, bo ja tez mam EVGA i w Unlinked moge ustawic sobie zarowno 810,820,830 itd. Tam czasem sie zrobi jakis wiekszy skok, ale nie o 90Mhz. Co do napiecia na NB to daj 1,4V i nawiew, bez 1,4V to tam prawie nie ma co startowac do OC. Na Ramy 2,0V, albo i 2,1V. Co do kosci, to teraz to moze byc Elpida z tego co pamietam rowniez. Edytowane 31 Grudnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Daj na NB 1,39 V, pamięci ustaw synchro z procem i ciągnij fsb w górę. A jeśli chcesz asynchro, to złap mnożnik na którym nie będzie problemów z pamięciami i się go trzymaj. Na ramki daj asekuracyjnie 2,1V, chociaż na moim P5N-e nie zauważyłem żeby ram dobrze skalował się z Vmem. Niestety P5n-e nie prowadzi najlepiej pamięci, chociaż moje promosy chodziły stabilnie na 1066 MHz w konfiguracji 2x1 GB. p.s. masz chyba temat o p5n-e żeby tam pytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 2@ jest tak ze ustawiam sobie te 850 czy nawet 890 ale gdy PC wstanie (ale tylko czasem wstaje) to w cpuz czy innym dowolny programie mam nadal 800mhz i tak samo pisze w biosie (jak ktoś ma asusa to wie o co chodzi) @up W temacie o P5N-E SLI na odpowiedź na pewno bym sie nie doczekał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...