EvilRogue Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Tak jak w temacie szukam sposobu aby przeksztalcic powiedzmy 3-4 filmy powiedzmy divix na plyte i zeby TAM byly w plikach Audio_ts i video_ts i po wlaczeniu na odtwarzaczu dvd wyskakiwalo "menu" z wyborem filmow, czy jest taka mozliwosc ? a i jeszcze chcialbym polaczyc film z napisami, czyli zeby nie bylo zadnych notatnikow, oraz szukam sposobu szybkiego i prostego łączenia dwoch plikow filmowych w jeden ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Co do pierwszego to kłania się konwersja Divx -> DVD , masz tu kilka przykładów krok po kroku . Co do łączenia 2 plików w jeden - VirtualDub się nada do tego oraz FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilRogue Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 wielkie dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Google: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=tw...&lr=lang_pl Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 ja polecam convertxtodvd Zapakowałem nim 2 filmy na jedną płytkę i wyszło to na prawdę ok. Operacja trwała chyba koło 2h, a film oglądany na TV wyglądał bardzo dobrze (na kompie nie sprawdzałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Chodzi Ci o czas kompresji czy resztę? Robiłem to dawno więc mogłem się pomylić z czasem, ale jeśli chodzi o resztę to nie widzę problemu. A co do czasu to jeśli nie były to 2h to trwało to i tak bardzo, krótko co mnie samego zdziwiło p.s. Program wyświetla prędkość enkodowania w stosunku do filmu. U mnie było to ok 1.5x czyli film trwający 1.5h powinien się przerobić w 1h. Te, które wrzucałem na płytkę były dłuższe więc może trwało to więcej. Tak czy inaczej polecam program z czystym sumieniem Edytowane 26 Stycznia 2008 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Siarczysta jest to w 100% wykonywalne. Standardowo film skompresowany MPEG2 ma przepływność ok 5000 kbps (+-2000 w zależności od złożoności sceny). nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zmniejszyć ten parametr. Dokładnie tak samo jak w MP3. Teraz instrukcja dla EvilRogue: 1) Do konwersji używamy programu WinAVI 6.3 (wersja jest ważna, nowsze trzeba dodatkowo konfigurować, żeby były napisy, a nie chce mi się tyle pisać) 2) Instalujemy kodeki ffdshow 3) W ffdshow zaznaczamy, żeby napisy były wyświetlane przez ten właśnie kodek. 4) Odpalamy film np. w Subedit player i patrzymy, czy jest dekodowany przez ffdshow oraz, czy napisy są podwójne. 5) Odpalamy WinAVI i ustawiamy parametry konwersji no i start. 6) Programem TMPG DVD Author robimy menu i można też łatwo połączyć dwa filmy. Na płytę DVD5 można w ten sposób upchnąć spokojnie kilka filmów. Jak ktoś się przyłoży i zrobi ładne animowane menu, to naprawdę wygląda super. Oczywiście przy tak wysokiej kompresji jakość nie jest już idealna. Czasem widać charakterystyczne bloki. Czas konwersji jednego filmu w WinAvi wynosi pół godzinki. Więcej czasu trzeba przeznaczyć, na przemielenie wszystkich filmów w TMPG (program już nic nie konwertuje, ale musi ponownie zapisać cały materiał wideo w postacie struktur DVD). Edytowane 26 Stycznia 2008 przez slawex1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Czyli wszystko jasne. Myślałem, że to akurat jest jasne, że jakość będzie słabsza. Na tv filmy wyglądają bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 W sumie wydaje mi się, że dalsze spory w tym temacie są lekko bezsensowne. EvilRogue: Tak jak w temacie szukam sposobu aby przeksztalcic powiedzmy 3-4 filmy powiedzmy divix na plyte i zeby TAM byly w plikach Audio_ts i video_ts i po wlaczeniu na odtwarzaczu dvd wyskakiwalo "menu" z wyborem filmow, czy jest taka mozliwosc ? Odpowiedź moim zdaniem została udzielona bo sposób jest. A czy mieści się to w ramach profesjonalnego przygotowania DVD czy nie to już chyba nie ma większego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Przecież nie napisałem o 3 czy 4 filmach, a o 2. Nie napisałem też, że potrafię coś zrobić, ale nie zdradzę tajemnicy, a wy mi zazdrośćcie. Napisałem po prostu co sam zrobiłem. A dlaczego wielkie koncerny tak nie robią? Bo jest to utrata jakości, bo są to jakieś standardy? Może, ale jak ktoś się bierze za konwersję divx->dvd to tak czy inaczej powinien zdawać sobie sprawę, że jakość jaką wyciągnie to max jakość jaką ma divx (chociaż też nie do końca bo jest to kolejna rekompresja) Z resztą ja tych przerobionych filmów sam nie oglądałem (sprawdziłem tylko z ciekawości jak to działa i jak wygląda i było ok). Filmy były oglądane przez znajomych i nikt nie narzekał. @Siarczysta Jeśli chodzi i pakowanie więcej niż dwóch filmów na dvd5 to oczywiście się zgadzam. Jest to bez sensu chyba, że ktoś całkowicie olewa jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...