lukasp Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam. Posiadam aparacik Canon A75 ktory ostatnimi czasu niedomaga. Problem jest tego typu ze po wlaczeniu cyfraka ekranik i cala reszta dziala, tylko ze nie chwyta obrazu martryca, po prostu ekran jest czarny i przelatuja po nim biale pasy. Po pstryknieciu fotki i zgraniu jej na kompa mam tylko czarne jednolite tlo. Dosc dziwny to objaw i wyglada na trzasnieta matryce. Problem pojawil sie nagle, aparta dzialal, a po dwoch dniach gdy znow chcialem go uzyc juz byla padaka. Dodam ze sprzet mialem ze soba pod ziemia gdy bylem na wycieczce w kopalni wegla kamiennego. Myslicie ze do aparatu mogl sie dostac pyl weglowy i kamienny i w jakis sposob go uszkodzic? I drugie pytanko, czy znacie jakis serwis cyfrakow w okolicach Katowic, Sosnowca, Dabrowy Górniczej, itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) kilka tematow nizej :damage_wall: wysyłaj do serwisu canona to ci za free wymienią wysyłki tylko pokrywasz ja swoj rozkreciłem i straciłem mozliweosc wymiany choc sprobuje go poskrecac do kupy i wyslac za niedlugo Edytowane 31 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ja swojego nie rozkrecalem. Aparat ma juz prawie 3 lata i dawno jest po gwarancji, a do tego byl kupowany w usa. Obawiam sie ze w tym wypadku jego jedynym miejscem bedzie smietnik :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Wygląda na niedomagającą matrycę... Może uderzyłeś nim gdzieś? Przyjaciółka miała A60- z tym że były fioletowe pasy. Pomagało delikatne stuknięcie, ale problem wracał po jakimś czasie... Ostatecznie możesz sprzedać go na allegro, bo cena naprawy wydaje mi się że będzie równa jakąś 1/3 wartośći aparatu, może nawet połowę... Ewentualnie poczaj się na allegro na identyczny model z uszkodzonym wyświetlaczem, albo obudową (oby był sprawny obiektyw, płyta główna i matryca) i zrób przeszczep. Ale sensowność tego zabiegu jest wątpliwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 canon ma gware miedzy narodową i ten model ma dozywotnią na matryce jesli nie ma uszkodzeń mechanicznych powinni ci wymienic wysyłasz za 8zł oni odsyłają do Ciebie kurierem za 30zł wiec najwyzej 40zł popłyniesz a spróbować mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 No te canony seryjnie tak padaja... Moj A70 to samo... Znajomy znajomego :) to naprawia, koszt ok 150zl, sam musisz sobie odpowiedziec czy sie oplaca :wink: Podobno padl jakis przetwornik obrazu czy cos... Zapytaj w serwisie Panasonica w Sosnowcu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Maniakalny, dzieki za info. Rzeczywiscie, zadzwonilem, obgadalem sprawe z gosciem z serwisu i aparat zostanie naprawiony za friko. :D Edytowane 4 Stycznia 2008 przez lukasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 mam podobny problem z moim amerykańskim powershotem A75. kupiony parę lat temu i diagnoza jak u Ciebie. nie robili problemu w serwisie z gwarancją? serwis główny w Warszawie Cię obsłużył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Maniakalny, dzieki za info. Rzeczywiscie, zadzwonilem, obgadalem sprawe z gosciem z serwisu i aparat zostanie naprawiony za friko. :D dokładnie, znajomy właśnie odebrał z serwisu A75 (trwało to miesiąc), zapłacił tylko za przesyłkę mimo ze aparat dawno po gwarancji a na dodatek jeszcze był rozkręcany (ale umiejętnie:) , to wada fabryczna całej serii aparatów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 A60 też ma gware dożywotnią na optykę? Bo takie coś mie się stało (nic nie uderzone, nie zatopione etc). Samo z siebie. Naprawa co najmniej 150 zeta więc dzis kupiłem nowy - A720 IS. Ale jesli naprawa wyszla by tak tanio, to bym go wysłał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...