Skocz do zawartości
FumFel_20

już było...(sam pisałem)...kolejny wybór RAMU

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

I znowu mam do wyboru pamięci :) .Te z podpisu wysłąłęm spowrotem (gniot) i jade awaryjnie na 128 no name.Kumpel ma do sprzedania 256 mb 333 mhz kingstona na kościach winbonda o oznaczeniach:

(na kości)

WINBOND

2475D

W942508BH-6

Czy ktoś miał doczynienia z takimi?Jak chodzą?Jak się kręcą?Słyszałem że na kościach winbonda to pamięci ładnie chodzą.Czekam na odpowiedź

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem test tych pamięci : http://www.vr-zone.com/reviews/Memory/DDR333/page7.htm

Z tego co tu jest napisane to kręcąsię zajebiśćie wręcz!.Tylko jest jedno ale......Pod napisem winbond (na kości) jest napisane 2020A , a u mnie 2475D.Czy to już nie to samo??Jak to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Ja mam takiego Kingstona z symbolami takimi jak te które możesz kupić i idą 410 2-2-2-5, przy 414 wywala 3dmarka. Najlepsze IMO w rozsądnej klasie cenowej :) Teraz poluję na coś na kostkach bh-5, niech się chowają Corsairy i OCZ .

Bierz je a jak ci się nie spodobają to daj znać, mi się przydadzą :wink:

IVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, wszystko zależy od szczęścia. Ja niedawno qupiłem TwinMOS'y 333Mhz na M.tec'ach 6ns. Miały się super kręcić, a ja nie mogę wyciągnąć więcej niż 5 3 3 cl2 na 166Mhz :( Na 175Mhz idą już tylko na 6 3 3 2cl i to z podwyższonym napięciem :( Ale oczywiście możesz szczęściu dopomóc, i po to są te oznaczenia :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twinmosy 512 pc3200 są na kościach winbond bh5. przy standardowych napięciach chodzą mi na cl2 bez żadnych baboli (oba moduły jednocześnie oczywiście).. więc bardzo polecam

twinmosy 512 pc3700 są na winbondach bh43 - oznaczeniami wiec mozna sie sugerowac, bo i tu czas dostepu 4,3ns sie zgadza... niestety moduly te przy =>200 mhz chodza stabilnie juz tylko jako cl2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra juz mam.I sie ciesze.Agresywnie wszystko cas2 i 180 mhz.Wiem że mało ale narazie wyzej nie podchodziłem, bo bym musiał mnożnik dipami przestawic na procu bo powyrzej 2000 mhz juz wysiada.Puźniej po prubuje to zobaczymy jak latają.Ale jestem w końcu zadowolony z pamięci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie nie jest tak zle ,ale powyzej 166 to one nie chodza

dobrze ze przynajmniej do 150 wszystko co sie da na max mozna ustawic (na 150 2,8v zeby nie wieszalo sie ,na 133 2,5v ,wiecej niz 150 to i 3,1v nie pomaga)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...