FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Siema. I znowu mam do wyboru pamięci :) .Te z podpisu wysłąłęm spowrotem (gniot) i jade awaryjnie na 128 no name.Kumpel ma do sprzedania 256 mb 333 mhz kingstona na kościach winbonda o oznaczeniach: (na kości) WINBOND 2475D W942508BH-6 Czy ktoś miał doczynienia z takimi?Jak chodzą?Jak się kręcą?Słyszałem że na kościach winbonda to pamięci ładnie chodzą.Czekam na odpowiedź Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Znalazłem test tych pamięci : http://www.vr-zone.com/reviews/Memory/DDR333/page7.htm Z tego co tu jest napisane to kręcąsię zajebiśćie wręcz!.Tylko jest jedno ale......Pod napisem winbond (na kości) jest napisane 2020A , a u mnie 2475D.Czy to już nie to samo??Jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Bierz te winbondy, wsrod pamieci 333 MHz jedne z najlepszych, jesli nie najlepsze, nie liczac Corsair, Geil i innych podobnych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Twin sam jesten na nie najarany (bo tylko za 180 zł), ale czy te oznaczenia..........Na tym się nie znam :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Wpisz w google, powinno cos znaleść, ale i tak najwazniejszy jest ciag znakow: bh-6 :D Ktos na forum mowil ze mu takie smigaja na 200 CL2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Właśnie szukam w google i tylko znalazłęm ten link co podałem.I jeszcze sklepy :) BH - co to znaczy?? 6 - to znaczy 6ns tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Tak 6ns, a bh to jest oznaczenie kosci, dokladnie nie wiem co to znaczy, ale te z bh na końcu są najlepsze, bo zdarzają sie tez inne... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Cześć Ja mam takiego Kingstona z symbolami takimi jak te które możesz kupić i idą 410 2-2-2-5, przy 414 wywala 3dmarka. Najlepsze IMO w rozsądnej klasie cenowej :) Teraz poluję na coś na kostkach bh-5, niech się chowają Corsairy i OCZ . Bierz je a jak ci się nie spodobają to daj znać, mi się przydadzą :wink: IVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Pamiętaj, wszystko zależy od szczęścia. Ja niedawno qupiłem TwinMOS'y 333Mhz na M.tec'ach 6ns. Miały się super kręcić, a ja nie mogę wyciągnąć więcej niż 5 3 3 cl2 na 166Mhz :( Na 175Mhz idą już tylko na 6 3 3 2cl i to z podwyższonym napięciem :( Ale oczywiście możesz szczęściu dopomóc, i po to są te oznaczenia :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 to prawda że od farta zależy... Seitec z Action nominalnie 166/CL2,5 (-7) chodzi pieknie na 208 CL2 - a jest sprzedawany jako noname za grosze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 twinmosy 512 pc3200 są na kościach winbond bh5. przy standardowych napięciach chodzą mi na cl2 bez żadnych baboli (oba moduły jednocześnie oczywiście).. więc bardzo polecam twinmosy 512 pc3700 są na winbondach bh43 - oznaczeniami wiec mozna sie sugerowac, bo i tu czas dostepu 4,3ns sie zgadza... niestety moduly te przy =>200 mhz chodza stabilnie juz tylko jako cl2,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 a gdzie mozna kupic takie TwinMOsy 512 PC3200 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Wczoraj zamówiłem w WGK na kosciach winbonda. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Dobra juz mam.I sie ciesze.Agresywnie wszystko cas2 i 180 mhz.Wiem że mało ale narazie wyzej nie podchodziłem, bo bym musiał mnożnik dipami przestawic na procu bo powyrzej 2000 mhz juz wysiada.Puźniej po prubuje to zobaczymy jak latają.Ale jestem w końcu zadowolony z pamięci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 kurde a ja ze swoich nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 miałem wcześniej elixiry to szybko się pozbyłem.Syf jakich mało.Zmiana jakiej kolwiek wartości powodowała restarty kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no u mnie nie jest tak zle ,ale powyzej 166 to one nie chodza dobrze ze przynajmniej do 150 wszystko co sie da na max mozna ustawic (na 150 2,8v zeby nie wieszalo sie ,na 133 2,5v ,wiecej niz 150 to i 3,1v nie pomaga) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Czyli lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 exekli ,przynajmniej zmusza mnie do dzialania na bardzo bezpiecznym fsb150 /4 pci 37,5 inaczej bym chyba dysk rozwalil ,bo mi szafe mobo zamyka, fsb200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...