Gość Soker Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A więc przedstawie swoją sytuacje mam sieć blokową z 6 osobami której ADMINEM (ma w domu switha) jest kompletny debil.Mamy wykupione lącze 1mbps i dzielone tak ze jak sa w sieci 2 osoby to dzieli sie na dwie i tak dalej ... tylko ja gdy nie bylo nikogo na sieci nie wyciagam wiecej niz 60kb !!!!! czy ten debil moze cos na swithu (PLANET 6 port) tak poustawiać że my mamy wała a kompletniej to ze ja mam wała bo pokłuciłem się z nim kiedys a on ma swoja mafie która też jest w sieci !! a ja jestem w tej tępej sieci przez przypadek bo chcialem wykupic sobie samemu 1mbps ale byłem na wakacjach i moja mamuska sie polonczyła do tych debili (zreszta teraz mamuska najbardziej nażeka) :P ja pytam sie was CZY TEN DEBIL MA MOŻLIWOŚĆ PRZEZ SWITHA SAMEMU SOBIE STEROWAĆ ŁĄCZEM jeśli tak jak moge to udowodnic lub sprawdzic i jesli udowodnie to czy moge mu jebnąć w ryj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Ja proponuje żebyś mu najpierw yebnął, a potem sprawdził :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Hmm... 1) jak niby on rozdziela pasmo na swichu? 2) 1 mbit to ~ 128 kb/s czyli wyciągając 60kb/s wyciągasz połowę przepustowości łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Jeżeli robi wałki to jeb... mu ze dwa razy, żeby równo puchło! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ptanie.. czy wyciagasz 60Kb/s czy 60KB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 haba i switcha raczej tak nie zaprogramuje jak juz to mozna to zrobic na serwerze albo routerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Soker, podaj więcej szczegółów, a zwłaszcza jak macie rozdzielony internet ? Router (jaki), czy komp z linuxem , czy te może Windowsowe udostępnianie połączenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 komp-linux router niewiem gdzies tam jest ale on chyba do routera niema dostepnu ptanie.. czy wyciagasz 60Kb/s czy 60KB/s tego nie kumam różni sie tylko małą literką "b" rozwin pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Jedno to kilo-bit a drugie to kilo-bajt roznica dosc duza bo 1 bajt=8 bitów. Powiec w jakim programie sprawdzałeś i ci pokazało te 60 to powinnismy wiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Nie zawsze 1 bajt == 8 bitów. Nie bierzesz bitów kontrolnych pod uwagę jakie występują czesto w tego typu łączach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Nie zawsze 1 bajt == 8 bitów. Nie bierzesz bitów kontrolnych pod uwagę jakie występują czesto w tego typu łączach.Racja, ale nei zagłębiajmy się tak bardzo w tą kwestie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 w programie flashget gdy sciagałem i na stronie gdzie sie bada predkosc sciagania i max zawsze bylo 60 kilo bajtów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no chłopcy nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi !! co wy wymiekliscie 8) czy niewiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Daj wreszcie jakieś konkretne informacje o topologii sieci. Na razie to możemy tylko mieć domniemania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 dobra powiec jasno co chcesz wiedziec i sie dogadmy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Topologię sieci. Czyli jak jesteście podłączeni i czy wredny admin (pff) ma jak wymuszać większe pasmo dla siebie. Bo jak na razie to powiedziałeś, że sieć jest zbudowana tak: net -> hub/swich -> userzy (i zresztą nie wiem jak za pomocą swicha realizuje routing). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 ach a tu znowu ktoś myli bity i bajty :/ ech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 tak jak napisałeś jest zbudowana siec :P ale kto manipuluje predkoscia ??? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 To na jakiej zasadzie jest rozwiązany routing??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolgram Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 komp-linux router niewiem gdzies tam jest ale on chyba do routera niema dostepnu ptanie.. czy wyciagasz 60Kb/s czy 60KB/s tego nie kumam różni sie tylko małą literką "b" rozwin pytanie Witam. To ja powiem tak. Jezeli koleś ma jakiegokolwiek linuxa na kompie w domu to mozesz mieć słuszne obawy ze postawił ograniczenia transferu. Wystarczy , ze ma tam dwie sieciówki na kompie z [brzydkie określenie na linuksa]am i mamy taka sytuacja router -> komp z linem -> eth0(1 sieciówka daje net dla kompa z linem) eth0 -> eth1(przekazywanie pakietów na druga sieciowka już z ograniczeniem) -> i dopiero hub. Troszke zamotane ale do zrobienia w kilkadziesiąt minut. Masz nawet opis ;) http://zlobek.tcz.wroclaw.pl/artykul.php3?...3?dzial=8&id=48 Trocha podobną sytuacje mam w szkole tylko bez ograniczen ale tam mam tylko polpaka 256 ;( . Pytanie. Macie zewnętrzne czy wewnętrzne adresy IP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja proponuje żebyś mu najpierw yebnął, a potem sprawdził :twisted: jestem za w 100% :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dolgram: ale koleś pisze, że nigdzie po drodze niema routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 A sorry, nie zauważyłem "komp-linux router niewiem gdzies tam jest...". Soker: Do jasnej cholery: Mógłbyś podać topologię sieci tak jak ona jest zbudowana? Jeśli tam jest router to może mieć ustawione jakieś CBQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolgram Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dolgram: ale koleś pisze, że nigdzie po drodze niema routera. OK. Ale jak nie ma routera to co jest przed hubem ??? Coś jednak musi być. Zresztą nie bede filozofował i powiem jeszcze raz OGRANICZANIE TRANSFERU JEST MOZLIWE. A czy on to robi trzeba wiedziec co on w tym domq u siebie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jest 6 kompów na które jest rozdzielane łącze kable z kazdego kompa wchodza do SWITHA (admin dostęp) i ze switha wchodzi jeden do servera ktory jest na strychu w takiej skrzynce tyle ze on niema monitora :P (ale admin ma kluczyk) i co pasuje a router jest dopiero ustawiony wyżej tzn gdzies w granicach prowidera do którego admin niema dostępu MOS & RaVeN155 pomozecie mi :P ale ten admin to taki pedalek na jednego strzała baa na pół strzała :wink: [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolgram Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 No to chyba sprawa jasnaze sie admin bawi, jeszcze popytaj innych czy mają to samo ;), zawsze mogli wcisnac tfojej mamie ze jest 1 megabit a nie 512 kilo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 eee inni maja tak samo tylko on ma szybko :P w sumie bo byylem zapalacic za net i jak poszedl po kase zeby mi wydac to kliknolem na IE :P i smigal o wiele wiele wiele szybciej niz mi ! aha jak sie nie myle to 1mega bit na sedunde = 128kilo bajtą :) ? nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dokladnie pogadaj z nim zeby wam odblokowal cale pasmo a jak nie to powiedz sasadom zeby placili 1/2 ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolgram Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak wam nie odblokuje zróbcie strajk i nie zapłacie(albo spalcie samochód)... Jak mu kasy zabraknie moze sie skruszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak wam nie odblokuje zróbcie strajk i nie zapłacie(albo spalcie samochód)... Jak mu kasy zabraknie moze sie skruszy...coz za genialne podpowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...