Soviet Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Od dłuższego czasu mam problem: nie mogę połączyć się z ŻADNYM serwerem ftp. Używam Total Commandera i za każdym razem otrzymuję komunikat: ---------------------------Wywołanie połączenia nie powiodło się!---------------------------Używam Win XP z Sp2, zaporę mam oczywiście wyłączoną. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 W ustawieniach danego połączenia [Total/Windows Commander] zaptaszkuj opcję - Użyj trybu pasywnego do transferu - lub podobnej w zależności od wersji aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 W ustawieniach danego połączenia [Total/Windows Commander] zaptaszkuj opcję - Użyj trybu pasywnego do transferu - lub podobnej w zależności od wersji aplikacji.Niestety, nic z tego. Dzięki za pomoc anyway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 No to trza sięgnąć do innych źródeł pomocy. Kilka pomysłów: - spróbuj połączyć się używając inne aplikacji od tej - aktualnie używanej - sprawdź czy serwery FTP, z którymi próbujesz się łączyć - są w pełni sprawne [próbując wykonać działania na innym kompie] - lub podając namiary na nie - w tym wątku Póki co - tyle. Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Niestety, zmiana programu nie pomaga, tak samo jak nie działają inne ftpy. Porażka totalna :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Problem rozwiązany. Co pomogło: Ustawiłem Zaporę Windows na ustawienia domyślne, po czym wyłączyłem ją :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...