Skocz do zawartości
SCREAMI

Co Lepiej Kupic Core2duo /amd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

400 lub 500 watow za 100zl

Na tym sie nie oszczędza... Ilość watów na tabliczce nie zawsze mówi o tym ile ten zasilacz może dać. Modecom MC 400W albo Amacrox 450PFN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze sie nie oszczedza ale jak mowielm plyte slabsza chcialem na troszke a zasilacz tez nie za 200zl puki co. obecnie siedze na tym qoltecu i za niego dalem 200zl kiedys wiec wiec co to znaczy dobry zasilacz

a modecoma nie chce bo mialem wczesniej i juz ne chce tej firmy

Edytowane przez SCREAMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok 1 pytanie co do palita. mam tu 3 te same z roznym taktowaniem,. rozumiem ze ta z najwiekszym bedzie najlepsza czy tez poporstu oni ja podkrecili a sa to te same karty?

http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...V2xDVIPCI-E_68/

http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...V2xDVIPCI-E_89/

http://sklep.benchmark.pl/pelny_45150.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Te 2 (2 i 3) są takie same i mają takie same taktowania, bierz sonic+ bo lepiej sie kręci i ma pamięci 1ns.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt pomylilem sie

a jak jest z glosnoscia tej grafy?

bo np teraz siedzena gf6600 gigabyte i ten wentyl to masakra...

jak z palitem bo czytam ze tez lipa wiec nie wiem czy przez to tego radka nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie zasilacze 500W za 100zł to są no-name

Jak chcesz kupić dobry, nowy zasilacz to polecam Amacrox Warrior AX-400PNF za 120zł

Mocny, wytrzyma takie bardziej lajtowe konfigi z C2D, ale niestety jest dość głośny, ale ciche zasilacze rozpoczynają się od 180zł.

Np. taki Chieftec HPC jest cichszy od Amacroxa, ale jeśli chodzi o moc to jest w ogóle inna bajka

(wiem, bo miałem Amacroxa AX-450PNF, lecz sprzedałem w celu przesiadki na lepszy i cichszy zasilacz, narazie siedzę na Chieftecu HPC i jest sporo cichszy)

Edytowane przez Damikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.. Ten zasilacz powinien to spokojnie pociągnąć.

Ja mam starego chiefteca 360W z 1 linia 12V 17A i ten zasilacz podczas prime podaje 12.00 (serio), a w crysisie 12.02, mierzone miernikiem oczywiście. (proc 3GHZ, grafa 700/2100, 4 GB ramu)

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 12.15V w stress grafy i proca/memek/mch (orthos blend + 3dmark, sprzęt: msi p35 neo2fr, c2d e4300 @ 3ghz, crucial ballistix 667 2x1gb @ 1050 4-4-4 2.3v, palit sonic 76gs @ 810(770)/1800 1.55/2.3v timingmod, chieftec hpc-420-302-df rev 2), 5.19v i 3.41v

Oczywiście mierzone profesjonalnym miernikiem

Edytowane przez Damikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos mi powie czemu moj bios widzi 3 gb z groszem a nie4 ramu?? ze xp tyle widzi to wiem ale czemu kuzwa bios???

i jeszcze pytanie.,

przyslali tego frontiera ,fratron czy jak temu zaslialczowi bylo :P

okazalo sie ze jest zwalony bo jak podlacze 2 hdd, dvd i ram to po 2 sekundach sie wylacza komp, bez nich chodzi. (dostane od babki zasilke 25 ampoerow na 1 lini bo ten ma na 2)

ale pytaniue jest takie, czy na tym zasilaczu co mam moge kilka dni posiedziec bez strachu?? nie zjaram nic? pewnie tyylko filmy moge ogladac bez grania i obciazania zasilki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi