lothar345 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mam problem z prockiem dual core i x1950pro. Zamontowałem kartę x1950 pro na pciexpress na płycie galaxy 650i, 4x1GB RAM, procek cd2160@3000. Podczas testów precesora w 3dmark2005 komp wysypywał się na drugim teście procesora (jak zapętliłem pierwsze 3 testy grafiki przez kilka godzin - było ok). Myśle sobie może - choć w orthosie stabilny to może jednak tu jest za bardzo @ (karta chodzi stabilnie na wszystkich innych testach samej grafiki. No i jak zszedłem z procem z 3000 na 2200 to za chiny ludowe teraz nie idzie więcej - podbicie napięcia na rdzeniu nic nie daje - jak dam większą częstotliwość to komputer nie startuje... Co wg Was się dzieje? Przecież wcześniej działało na 3000... Dodam że zasilacz to chieftec 350eb z dość mocną linią 12V (ok. 25A). Czy też macie w radeonach iż nie możecie wybrać cześtotoliwości odświeżania na crt? Ja niezależnie co ustawie to i tak daje 60Hz - jak chcę więcej muszę na sztywno power stripem ustawić w zakładłakach gdzie reguluje się szczegółowo ustawienia ekranu. Pliz help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 pomierz napięcia,, może rzeczywiście słabnie zasilacz jaką masz płytę ? nie wymaga/ma możliwość wpięcia dodatkowej wtyczki zasilania ? jaką miałeś wcześniej grafikę ? jeśli zasilacz ma dwie linie - może masz na jednej grafikę i procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 do odświeżania moge polecic tylko refreshrate.exe refreshrate fix czy jakos tak mały przydatny programik, jeszcze z czasów gf2/radków 8500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...