Skocz do zawartości
pankrzys

Podłaczenie Ati do TV100 Hz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak jak w temacie. Podłaczyłem komputer z karta Ati (stary model nie pamietam nazwy ma z 3 lata) do TV 100Hz Samsunga i komp wykrywa telewizor jako 50Hz :( Wprawdze dziala, filmy na DVD chodza calkiem calkiem ale chcialbym wykorzystac full mozliwosci TV

Probowalem zmiany rozdzielczosci, kolorków i nic.... ma ktos jakis pomysl od czego to moze byc???

Aha kabel ma 11 metrow. To moze miec jakieś znaczenie?

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loodzie trochę rozumu

TV 100 Hz to odświezanie ramki sygnał TV pal ma pewne parametry 25 klaek na sekundę 625 lini, dwa pół-pola po 312,5 loni na pół-pole ( taki tryb interlaced ) a te 100 Hz robi ci obróbka cyfrowa w samym TV

Sygnał na TV out musi być standardowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie macie totalnie zle podejscie do tematu.Kazdy TV 100Hz najprosciej ujmujac konwertuje sygnal TV (ktory jest defakto 50Hz) na 100Hz.Nie na wiec potrzeby podawania na wejscie 100Hz.

no wlasnie. nawet dvdki daja 50hz.

btw. czy podwojny ramdac na karcie ma duzy wplyw na jakosc obrazu z tvoutu? musze kupic karte tylko do pracy z tv... i sie zastanawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko prawda- sam nad tym myslałem, bo jak modyfikowałem bios, to mogłem zmienić częstotliwość TV-out na 85 Hz- ale zostawiłem na standard i obraz i tak super ( Philips 29 cali 100 Hz :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwojny RAMDAC na jakosc nie wplywa,tyle tylko,ze mozna miec co innego na monitorze i na TV.Wczesniej mialem Ati Rdeon 7200.Karta miala jeden RAMDAC a obraz rzyleta.

Miałem Radeona 8500 na 2 ramdakach, teraz mam na 1 i mogę mieć co innego na TV a co innego na monitorze - różnicy nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Radeona 8500 na 2 ramdakach, teraz mam na 1 i mogę mieć co innego na TV a co innego na monitorze - różnicy nie ma :)

Ja mam na jednym i co rusz jak podlacze TV to mi sie odswiezanie pieprzy!!!!!!

Godzine sie mecze z ustawieniami!!!

Nie ma jakiegos programiku do TV out'a dla kart ATI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe LOL :)

Już pomagam ;)

Jak masz podłączony TV, to się włącza "przyciskiem". Masz tam możliwość wyboru ikonki. Na monitor nastaw sobie na "kółeczko" ;) Na panelu dla TV wybrać trzeba taki przycisk- narysowane 2 okienka na sobie.

Teraz mozna sobie pracować w Windowsie i puszczać filmy kolegom 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...