Pietia(lania) Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Potrzebuje taniego ale wazniejsze pewnego nie wieszajacego sie nie potrzebne mi kolejkowanie czy inne [ciach!]ly wazne zeby sie nie wieszal jak obecny : DL-624+ no chyba ze da sie cos z tym wieszaniem zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 http://allegro.pl/item287437570_najtaniej_...eth_gw24fv.html Sam nie testowałem, ale słyszałem dużo pozytywnych opinii http://allegro.pl/item287769022_linksys_wr..._szybko_fv.html prosty i stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) tani i stabilny http://www.morele.net/produkt/87679 Edytowane 1 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Tanie i dobre są tylko wina xD Ostatnio zamontowałem WRT54GL na Tomato 1.13 - pięknie to hula, a zasięgiem kładzie na łopatki wszystko co do tej pory widzialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Że działa rewelacyjnie to się zgodzę :) , ale co do zasięgu to nie ma co się podniecać jest taki sam jaki oferuje cała masa innych AP z dwiema antenkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 ...ale co do zasięgu to nie ma co się podniecać jest taki sam jaki oferuje cała masa innych AP z dwiema antenkami.Heh wiadomo że co 2 antenki to nie jedna ;) Napisałem tak ponieważ: moc nadajnika ustawiona na 20/256 (regulacja działa prawidłowo - zmierzone ;) ), a komp ustawiony ze 20m dalej (za paroma ścianami ) ma full signal na routerku - więc oprócz mocy wyjściowej wrt ma też zajefajną czulość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Tanie i dobre są tylko wina xD Ostatnio zamontowałem WRT54GL na Tomato 1.13 - pięknie to hula, a zasięgiem kładzie na łopatki wszystko co do tej pory widzialem ;) czytaj"tani".WRT54GL tani raczej nie jest chyba że używany. Edytowane 1 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 czytaj"tani".WRT54GL tani raczej nie jest chyba że używany.Ja dałem 140 ;) Ale nawet gdybym miał wybulić te 200-220 to bym się nie wahał po tym co zobaczyłem, sprzęt nie jest po to żeby przy nim nerwy i czas tracić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamnIt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Potrzebuje router do podzielenia sygnału z osiedlówki na 2 kompy. Pytania: Który z tych: Linksys WRT54GL D-Link DI-524 ew. polećcie mi jakiś inny jeżeli znacie :) cena do 200zł (im mniej tym lepiej) Do tego jaką kupić karte sieciową? Jak podlaczyc komputer obok którego będzie stał router, przez kabel czy tez bezprzewodowo? Czy będe mógł przypisać adres MAC do routera?(taki jak mam teraz na sieciowce) Czy opłaca sie teraz brac router z ADSL jezeli w przyszlosci bym chcial miec netie ? (na razie tego nie planuje absolutnie) Potrzebuje zeby router był stabilny i porzadny, zebym nie mial z nim problemow a w zsczegolnosci resetów łącza. Mysle ze to wszystko. Czekam na opinie i porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jaki leń :-P Który z tych: Linksys WRT54GL D-Link DI-524 oczywiście WRT54GL Do tego jaką kupić karte sieciową? Jak podlaczyc komputer obok którego będzie stał router, przez kabel czy tez bezprzewodowo? Czy będe mógł przypisać adres MAC do routera?(taki jak mam teraz na sieciowce) Czy opłaca sie teraz brac router z ADSL jezeli w przyszlosci bym chcial miec netie ? (na razie tego nie planuje absolutnie) Podłączyć kablem... kartę LAN, jakąś używaną Intela/3COMa Routery z wbudowanym ADSL działają tylko pod ADSL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamnIt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A co z Maciem ? moge zmieniac ? ;] sory za takie pytania ale mam o tym marne pojecie... A co do routerów to może jakiś tańszy a też dobry jak ten WRT54GL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 I co z tego ze masz marne pojecie ? Wszystko jest napisane, wystarczy poszukać <_< Można zmienić MACa. Co do wyboru routera to może przeczytaj jeszcze raz podwieszony temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A co do routerów to może jakiś tańszy a też dobry jak ten WRT54GL ? ... i jeszcze zeby sprzatal i gotowal :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamnIt Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 A czy D-Link DI-524 też ma możliwość przydzielenia dowolnego adresu MAC itp.. tak jak w tym Linksysie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 http://support.dlink.com/emulators/di524/h_wan.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DamnIt Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 To moze inaczej, czy do domowego używku i dzielenia netu na 2 komputery wystarczy mi ten Dlink ? nie chce wydawać tak dużo kasy na rotuer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 To moze inaczej, czy do domowego używku i dzielenia netu na 2 komputery wystarczy mi ten Dlink ? nie chce wydawać tak dużo kasy na rotuer.to juz lepiej http://www.morele.net/produkt/87679.D-link lubią się wieszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 kupilem : LINKSYS WRT54GL narazie testuje ale nie wiesza sie wczesniejszy d-link 624+ wieszal sie notorycznie ( dopiero po roku ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam! Potrzebuję jakiś dobry routerek wifi ~100zl ;] . Do tego karta sieciowa. Dzielić będę neo512 na kompa stacjonarnego, lapka i Xboxa360. Chciałbym mieć też dobre pingi na konsolce/kompie, gdy będzie używany laptop. Da się taką sieć zbudować :wink: ? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 czytanie nie boli....... Dobrego routera pod NEO za 100 nie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 To za ile według Ciebie kupię dobry? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Temat był poruszany kilkanaście razy, poszukaj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...