Zeekee Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam . Mam plany wymieniać jakaś część co roku by komputer który kupiłem w październiku 2007 był zdatny do użytku przez 3/4 Lata ;] . Tu nasuwa się moje pytanie co wymienić w tym roku ? Proszę o pomoc , jaka nowa cześć wpłynie na wzrost wydajności . Komputer Teraz : # CPU : Core2Duo E6550 2,33 GHz @ 3,08 GHz # Mobo : Asus P5K # GPU : EVGA 8800 GTS 320 MB Superclocked 576/1700 @ 600/1800 # RAM : Patriot 2x1Gb 800 MHz CL4 Dual Channel # HDD : Samsung HD501LJ 500 GB # PSU : Chieftec 550 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Hmm.. yyyy... hm... eee... chcesz coś zmieniać ale po co? to prowokacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ramu bym teraz dokupił. Nie wiem czy teraz jest sens wymieniać na jakiegoś Quada. Może potem przesiadka na Penryna.Ale wcześniej lepiej po drodze wymienić grafe na jakiegoś GF 9xxx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Nad grafą myslałem ze wymienie za dwa lata wlaśnie na cos z serii 9xxx albo wyższej jesli bedzie na PCI-E :) Czy ba 4gb Ramu poczuje skok wydajnościowy :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 jak lubisz grać - tak jak robisz coś z grafiką - tak jak przeglądasz net itp. - nie tak wielką chyba że na Viscie to raczej poczujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 I gdybyś chciał quada to i płytę zmienić, bo P5K wywala Quada, ponieważ ma słaba sekcje zasilania. Nawet Asrock ma LEPSZA ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Nie chce Quada ... Chociaż nigdy nie wiadomo :) Dobra teraz 2 gb Ramu kolejne :) A potem co bardziej proca czy bardziej grafikę ? Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Zeekee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Oczywiście że grafikę :) A proca możesz wymienić po drodze . Będzie Ciebie to taniej wychodziło ,bo ceny takiego q6600 w końcu spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 ale e6850 jest lepszy do gier ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Oka :) Pewnie pójde w kierunku Penryna :) Albo wyjdzie jakieś nowe cudo :P W starym kompie popełniłem błąd że przez 5 lat nic w nim nie wymieniałem ;] Postanowiłem to zmienić . Aha a co do Ram to dałoby radę do tych patriotów 2x1gb dorzucić 2x2gb ? I czy to ma sens ? Aha i czy napewno P5K nie pociągnie Quada ? Zmartwiło mnie to bo myslalem ze bez wymiany płyty sie obejdzie ... Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Zeekee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...