mesti55 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jak mój gigus przyjedzie z gwarancji, chce go sprzedać, bo się nie nadaje do OC pamięci. Chcę aby przyszła płyta była dobra do tego celu. Wiem, że za tą cenę cudów nie ma, ale chcę aby płyta robiła przynajmniej 600-650mhz. Żeby nie było problemów przy piątkach i czwórkach(trójkach mniej :) ). Oczywiście wymagane jest pole regulacji Vdimm, minimum 2.5V. Mile widziane jest szeroka regulacja alphami z pod biosu. Na oku mam pare płyt, bo mało o niektórych wiem i tak drogą selekcji chcę żeby została ta najlepsza. Mam nadzieje, że będziecie mi pomagać wykluczać kolejne mobasy. Biostar P35D2-A7 -marka zachęca, uprzedzam to nie jest wersja TP35D2-A7 o której tyle dobrego się słyszy, 590fsb, 2.6V na memki. Jak sie prezentuje okrojony brat wersji TP? LINK co mnie odpycha w tej płycie? a gwarancja, jak jest z nią u Biostara, za granicą? Asus P5K/ P5K SE -niby słaba konstrukcja, ale czy dobrze kreci pamięci? MSI P35 NEO3-F -widział ktoś testy tej płyty? cenowy cud? LINK Abit IP35-E - 3V na memki, tylko ten coldbug, podobno nowa rev. to poprawia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Ja bym celował w jakieś DFI chyba. Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Z tych najlepszy będzie Abit. Chociaż osobiście doskrobał bym do MSI Neo2-FR lub Foxconna P35A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) DFI do 320zł? Foxconn P35A słyszałem, ze ma problemy z pamięciami Wady: jazdy z memkami i ustawieniami OC, raz się włącza raz nie niespecjalna wydajność (normalka powiedzmy) brak raidu Wyższe OC tylko na 1:1 Czasami nie działa ustawienia 3-3-3-X na memkach To mnie nie urządza <_< Neo2-fr, hmm... dużo lepsze to od Neo3?(ICH9R wcale nie biorę pod uwagę) Edytowane 1 Stycznia 2008 przez mesti55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Za 320 zł jest ICFX3200, ale on jest anty jeżeli chodzi o SuperPI czyli pamięci. Możesz Bloodirona, troche więcej ale lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) RD600? a co to za wynalazek? Nie mógł by się ktoś szerzej wypowiedzieć nt. Biostara, Asusa, Abita i MSI z pierwszego postu? Bloodirona nie biorę pod uwagę, za drogi. Edytowane 1 Stycznia 2008 przez mesti55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 RD600? a co to za wynalazek? Nie mógł by się ktoś szerzej wypowiedzieć nt. Biostara, Asusa, Abita i MSI z pierwszego postu? Bloodirona nie biorę pod uwagę, za drogi. Ja mam ICFX32000 T2R/G Pamięci...uu można co 3MHz zwiększać, pełna regulacja timmingow itp.... wszystko super, ale przy SuperPI od 8M w gore ma problem, chodz raz ladnie zrobil;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 ale przy SuperPI od 8M w gore ma problem, chodz raz ladnie zrobil;)znaczy się co? wali błędami, tragiczne czasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 znaczy się co? wali błędami, tragiczne czasy? Nie, user nieumiejący nad nią zapanować. W tej cenie ciężko coś znaleźć, ale imo Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Nie, user nieumiejący nad nią zapanować. W tej cenie ciężko coś znaleźć, ale imo Asus. Tragiczne czasy. @kszonek - Pomożesz mi nad nią zapanować? Bo jak były dwa tematy na forum na ten temat, nikt nie potrafił pomóc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) MaSell chwalil p5k chyba, poczytaj w topiku o niej, powinienes znalesc odpowiedz na swoje pytanie. btw. dfi kosztuj teraz jakos 330-340ziko, nie mozesz dolozyc ? ;] Edytowane 1 Stycznia 2008 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Właściwe to nie wiem. ICFX32000 T2R/G wykluczam Biostara raczej też, bo to egzotyczna marka i trudno z gwarancją, a jak ktoś miałby problem w oC, czy czymś innym to tez ciężko, bo mało osób(w PL) ją ma. Hmmm... mówicie Asus, jakoś mnie nie przekonuje, ale się jeszcze zastanowię. Kusi MSI Neo3, zna ktoś to cudo, szczególnie intryguje mnie sprawa max. V na memy. W manualu nic nie piszę na ten temat. Niby budżetówka, ale z czarnym laminatem, a to w przypadku MSI często oznacza płytę z tej wyższej półki. Jest jeszcze Abit IP35-E, jak jest z tą nowa rev.? Nad bloodironem to bym musiał sie poważnie zastanowić, ale zobaczymy ile jeszcze dostane za mojego gigusa. Słyszałem też, ze podobno były egzemplarze co 550mhz nie robiły. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez mesti55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Abit IP35-E z tego co wiem nie ma już cold-boota, więc IMO będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A więc nie ma już cooldboota, jak tak to prawdopodobnie wezmę IP35-E, choć jeszcze trochę poczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...