Skocz do zawartości
Lanc

Dfi Lanparty Dk P35-t2 & T2rs

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie o to chodzilo. Dlatego tym bardziej twierdze ze T2 nie RAID'a. Ja tej plyty w reku nie mialem ale przytoczylem jak to jest rozwiazane w Asusie P5K na ICH9 (pomaranczowy PCB). Bo moj kumpel wlasnie sie na taka mine wbił.

MOwi mi w pracy ze kupil to plyte taniej, jest na ICH9 i ma RAID'a. Mysle WTF :blink: ? i wlasnie na tym Asusie jest rozwiazanie przez kontroler Marvell'a sata (wewn.)+eSata(zewn). i to jest masakra normalnie.

ALe ok koniec OFFtopa

DFI DK T2 - nie ma RAID'a kolego loo (mimo ze nie mam tej plyty w reku)

i chyba sie rozmysle jednak z zakupu tej plyty. WIem trafila mi sie okazja sprzedania mojej MSI nawet za 315 PLN ale nic lepszego w tej cenie nie kupie a dla samego posiadania DFI to chyba nie warto 170 PLN dokladac (jesli nie mam zamiaru wykorzystywac jej potencjalu czyli FSB 500+). Mam luzne 300 paczki to poczekam az sie sytuacja ustabilizuje z E8X00 to wtedy E2180 pogonie za ok. 200 a E8200 kupie za ok 530 PLN tak jak miala wygladac cena sugerowana przez producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki tak sie zastanawiam gdzie mogę znalezć opcje w biosie,odpowiedzialna za zmianę Vcore? Np. CPU Voltage Control, tak jak to jest w wersjach LT,UT.U siebie,w zakładce Voltage Settings, widzę tylko CPU VID Special Add. Jakieś Wskazówki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy ktoś osiągnał FSB >520 ? oczywiscie nie interesują mnie teksty typu daj procka co nie ma walla tak nisko to zrobie itd bo tyle to ja też wiem. Szukam po prostu kombinacji ustawień żeby jak najwyżej dotrzeć na CPU który ma wall na około 540MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety panowie żenada miałem ta płytkę i oddałem. Jest śliczna i ma fajne funkcje w Biosie, ale co z tego skoro piszczą na niej elementy mobo i to nie jeden a co najmniej 3. Ci, którzy tego niby nie słyszą wcale nie są w lepszej sytuacji, bo ten dźwięk jest tak wysoki i tak natarczywy ze napewno wpływa na wasze samopoczucie i komfort. Można powiedzieć ze tego sie nie słyszy to sie czuje. :-(

Ale nie myślce ze zmieniajac płyte g. pozbyłem sie problemu bo oto mój 3 dniowy mobas DFI LanParty LT P35-T2R tez piszczy i to dokładnie tak samo jak wasz. I za to wielki minus dla DFI.

Edytowane przez pluszak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gomez1982 moge sie założyc ze nie wiesz oco mi chodzi i o to ze twoja tez piszczy.

Dobre B-) Może to piszczenie to cel zamierzony przez producenta, ale ty to źle odbierasz heh <_< Przekonam się w poniedziałek na własnej skórze. Dla kupujących w pcprojekt tam najtaniej ale tydzień czekania a za kuriera płacimy chore :angry: We wtorek zamówiłem i kasa poszła a dziś dzwonie do kuriera i słyszę że w poniedziałek będzie u mnie:/ Pozdrawiam Melonik_02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej to ma Milans... + kurier za 21 zl.

Blood Iron ma max fsb na ok 560 mhz - a kosztuje 340 zł (wersja z raidem), jedyna przewaga Darka nad BI to: wyższe fsb jeśli chodzi 4 rdzenie (do potwierdzenia), ładniejszy kolor, świecące kabelki uv

Lepsza sekcja zasilania i lepszy design (BI jest po prostu brzydki :blink: )

Kabelki nie świecą w UV.

Ktoś pytał jak działa z 4 kośćmi ramu... więc tak, mam cruciale 2x1+2x512 800 EPP, E6850 i tą mobo. Testowałem kompa orthosem 9x425 1:1, leciało ok 1,5h i się zresecił co mnie zdziwiło. Zawsze jak komp był niestabilny(z E8200 i E8400 i GB P35-DQ6) to po prostu orthos sie wysypywał i stopował, ale bez resetów. Na ramie dałem 2,35V i 4-4-4-10 przy 850MHz to wręcz dziwne żeby nie działało. Ale lepiej, że na tych samych ustawieniach co orthos leciał 1,5h, komp sie resetuje po ok 30-40min przy gg + ff. Które napięcie może podnieść stabilność, bo jeszcze nie ogarniam tego... ? Tzn, chodzi mi o to, że jest mniej stabilne przy idle niż orthos... i nie mówcie, że Vcore :D

Pobaw się ustawieniami GTL (u mnie najlepiej się sprawdza ustawienie 3x na 0.67x) i VTT (napięcie pomiędzy 1.2v, a 1.3v) Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje moja też piszczy a raczej wygrywa mi hymn polski :lol2: Twoja też to potrafi bo jak nie to masz kiche. A wam jakie piosenki wasza DFI wygrywa? To że Twoja piszczy znaczy że Ty masz coś z nią nie tak?Czy ktoś z nas się na to skarżył?Nie a poza tym mam tak cichego kompa że bym raczej słyszał.Poza tym Pluszak czasem Twoje teksy potrafią człowieka zabić i to nie tylko na tym forum.

Edytowane przez gomez1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednych boli matma (dodawanie voltów), drugich czytanie (max fsb na szybko to 550MHz).

No właśnie widze ze boli Cię czytanie bo chyba nie przyswoiłeś sobie całej treści mojego postu tylko kawałek wyrwany z kontekstu i już dym wzniecasz. To płyta potrafi zrobić wysokie FSB to ja wiem, jednak szukam kombinacji ustawień żeby wycisnąć max przy słabszym procku.

Szczególnie mnie interesuje GTL, czy należy się tu kierować jakimś schematem czy po prostu na chybil trafił. Instrukcja z fraza ma się nijak do okrojonych ustawień na tej płycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widze ze boli Cię czytanie bo chyba nie przyswoiłeś sobie całej treści mojego postu tylko kawałek wyrwany z kontekstu i już dym wzniecasz. To płyta potrafi zrobić wysokie FSB to ja wiem, jednak szukam kombinacji ustawień żeby wycisnąć max przy słabszym procku.

Szczególnie mnie interesuje GTL, czy należy się tu kierować jakimś schematem czy po prostu na chybil trafił. Instrukcja z fraza ma się nijak do okrojonych ustawień na tej płycie.

Ja u siebie na E2140 bawiłem sie tym GTL i z moich obserwacji wynika że w wypadku tych procków najlepiej sprawdza sie trzy raz ustawienie GTL x.067 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie na E2140 bawiłem sie tym GTL i z moich obserwacji wynika że w wypadku tych procków najlepiej sprawdza sie trzy raz ustawienie GTL x.067 :)

Czyli standard ale tak własnie powinno być w przypadku E2xxx natomiast wolf jest inny pod tym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abstrakujac co do nalepki

po zastanoweniu doszedłen do nastepnych wniosków

wydaje mi się iz serwis nie ma podstaw do nie uznania gwarancji z tytyłu zerwanej plomby nalepki z radiatora mostka półnicnego gdyż nigdzie nie jest napisane ze to grozi utrata gwarancji

jest cos na tej plombie napisane w nieznanym mi jezyku :P hehe

karty gwarancyjnej brak - tylko paragon

brak polskiej instrukcji

wiec dlaczego myslicie ze tracicie gwarancję :P

co o tym myślicie ? czy dobrze kombinuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problme z instalaka visty i ws2008 wywala mi na instalce sterownikwo. kombionowalem z roznymi wariacjami z sata :tryb ata, ahci i raid i ciagle to samo wola o sterowniki do urzadzenia. Gdy wybieram ICH9, JMB368 i matrica wywala ze nie odnaleziono urzadzenie,

moj konfig to DK p35-t2rs

160gb seagate sata2

dvdrw nec 3540

cdrw litone

proc e8200

ram 2x2gb gskill (testowalem z 1 i 2 kostkami)

Edytowane przez pijany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie myślce ze zmieniajac płyte g. pozbyłem sie problemu bo oto mój 3 dniowy mobas DFI LanParty LT P35-T2R tez piszczy i to dokładnie tak samo jak wasz. I za to wielki minus dla DFI.

wgrywałem bios do 5 płyt i z żadną nie było problemów o których piszesz. Co więcej teraz uzywam jednej z płyt i też nie ma problemów z piszczacymi cewkami.

Ale ogolnie sporo problemów z tymi płytami. Co chwila jakies telefony ze sie płyta nie uruchamia labo coś. Zwykle wystarczy pokombinować z dyskami i jest ok ale na asusie takich problemów nie ma

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
btw.. ktoś jeszcze chętny na mobasa za 419 ? :>

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mialem ten sam dylemat i szybko go rozwialem kupile umilansa :)

ps. rozwiazlem problem z driverm do visty/window server 2008 lanc jak mozesz to dadaj do faq : wystarczy w biosie wylaczyc USB na czas instalacji zeby niepotrzebnie szukac sterownikow, po zakonczeniu wlaczamy i smiga az milo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta a przy podłączeniu dwóch urządzeń na IDE gdzie dysk też jest na masterze ustawia jego prędkość na PIO co też jest w FAQ a zdarzyło się u mnie.

Rekil z każdą płytą są jakieś problemy jak kupowałem miałem chyba z 8 na oku a jak pojawiły się większe fundusze to chyba z 12 siedziało w mojej głowie ale uwierz mi że ja na codzień nie mam z nią problemów.Ona jest tylko problematyczna na początku a potem działa jak ta lala :) .Tak więc śmiało ją bierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież to dfi jest :) musi być kolorowo a na koniec jak już się przejdzie ścieżkę zdrowia - jest znakomicie ;) nie wiem czy ktoś się spodziewał czegoś innego ?:> to mobas do kochania a nie kluchy od asusa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi