Cichy Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Co Wy macie z tą plombą. Ja miałem tylko jakąś nalepkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Możecie mi powiedzieć jaką wysokość mają radiatorki na NB i w sekcji zasilania. Szukam jakiejś fajnej mobo, póki co wybór padł na DFI, ale nie wiem czy moja Noctua bezproblemowo tutaj osiądzie :) Zamierzasz przejsc na platforme Intela? Bo z Twojego sigu wynika ze posiadasz Amd, a siedzisz w poscie dotyczacym DFI LP DK P35 pod intela, albo pomylka albo nie, jesli nie to witaj w klubie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zamierzasz przejsc na platforme Intela?Dokładnie :) A jak z tą wysokością? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 A jak z tą wysokością? :rolleyes:Mam tyle aluminium na płycie, że ręki ni jak nie wsadzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zauważyłem :) Na oko chyba wejdzie, ciepłowody nie odstają tak jak w Ultrze-120 Extreme hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velinyth Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Witam, Płyta: DK P35-T2RS. Bios jest z 24.12.2008. Proc: E8400 z 48 tygodnia. Pamięć: Goodram Pro 900 [ D9 GMH ] Ustawienia w biosie: 9x434 3906mhz pamięć 1:1 868mhz 4-4-4-12 Cpu VID +187mv [ CoreTemp pokazuje vid 1.11 ] vCore 1.36 Dram 2.1v vSB 1.150 [ oczko w góre ] vNB 1.32 [ default ] Cpu VTT 1.2 Clockgen Volt Control 3.45v [ Default ] Tempty sa 63-64*C przy 1.36v pod 4h Orthos. Przy 1.34v, te same ustawienia Orthos sie sypie po 15 minutach przy gtl'ach x0.67 [ wszystkie 3 ]. Po 3 minutach przy x0.57 oraz po 1.5 minucie przy x0.61. Zalozenie jest aby zbic jakos do 1.34 vCore przy 3.9. Widac ciezko bedzie =P Przy 1.36 4005mhz wiesza sie orthos. Wyzej niz 1.36 na codzien wydaje mi sie zbyt wysoko.. Jakies sugestie co mozna by jeszcze ustawic ? Edytowane 21 Marca 2008 przez Velinyth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 niektórzy latają 24/7 1,42 no problem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Oprócz Swiftech mcw30 jakie bloczki wchodza na tą plyte? Dobrze by bylo jakby mialy tez duzo miejsca miedzy jendym a drugim gwintem. Edytowane 21 Marca 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Oprócz Swiftech mcw30 jakie bloczki wchodza na tą plyte? Dobrze by bylo jakby mialy tez duzo miejsca miedzy jendym a drugim gwintem. W dziale sprzedam kolega osa 512 ma do sprzedania Channel Pro V3 ( sm 8/10 ) - 60zł. Kupiłem od niego Fandery to przysłał mi zanim pieniądze wysłałem równy spoko gość POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 ja na dk na sb mialem chanela, bo na nb mi sie nie chcialo walczyc z plomba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Powiedzcie mi czy wy też czasem macie coś takiego,że komp nie chce się odpalić i trzeba mu albo reseta, albo odciąć zasilanie? Ja na swojej mobo to mam i zastanawiam się , czy nie zmienić na tą Płytke. Choć na Abicie IP35 też miałem podobnie, nie wiem w czym rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 @Blackwhite ja mam cos w podobie. ale wystepuje to w dosc specyficznych okolicznosciach. jak wylacze kompa tak ze listwa jest wlaczona to komp sie uruchamia od kopa. ale jak juz listwa jest off. to od kopa nie wstaje. trzeba dac reseta wtedy mobo zarzuci jednym bootem, drugim bootem, i najczesciej od trzeciego wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Dlaczego pozbywasz się WC? Chociaż na procka mogłeś zostawić nie szkoda? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Ok dzięki, w takim razie to przypadłośc nie tylko X38 , u mnie też cześciej jest jak odetnę zasilanie ((ja mam UPS'a). W takim razie nie zmieniam płyty bo nie ma sensu. Już myslałem,ze zaczęło to się dziać częściej bo zarysowałem laminat płyty na reversie i pojechałem po jakiś ścieżkach.Ale w sumie gdybym cos uszkodził to płyta nie wstała by w ogóle. Co ciekawego, nie wiem czy to zależy od tego, ale częściej mi się to dzieje, jak włączam Smart Guardiana - może to on coś knoci?Ale to tylko moje wywody :P Edytowane 21 Marca 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) @Melonik_02 Szkoda to jak teściowa wpadnie do studni... :lol: Oj... wc zaczelo panowac nad moimi pieniazkami, wiec sie z nim rozstalem ( tymczasowo pewnie :P a moze nie ) zobaczymy. czas sie pobawic z dobrym ac :D /eot @Blackwhite Hmm.. czy to wina sg :D nie wiem ale raczej nie. ja tam wlaczam go baaaardzo sporadycznie, a mobo i tak z nim czy bez niego bootuje po wylaczeniu listwy kilka razy :P Edytowane 21 Marca 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam, Płyta: DK P35-T2RS. Bios jest z 24.12.2008. Sadze ze Twoj bios jest zbyt nowy :), po drugie wgraj ostatni ktory wyszedl, sa tam jakies poprawki wlasnie dla serii e8xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam! Dziś jakieś problemy z moją DFI wyszły... Jeszcze wczoraj wszystko wieczorem śmigało pięknie kręciłem mojego e6400 na 3.6 i wszystko cacy. Dziś założyłem WC na procesor złożyłem odpaliłem i alarm na wejściu komp nie wstaje...reset i nic...hmm zworka w ruch wstaje, z miejsca w bios ustawiam 3giga i lipa:/ nie wstaje znowu zworka... kiedy wstał nic nie robiłem wszedłem do windy lookam temp a tu na NB 54stopnie bez kręcenia!! Radiatora prawie nie da się dotknąć i nie wiem czemu tak się grzeje?? Założyłem tylko bloczek na cpu i takie jazdy teraz sie porobiły?? Teraz lipa bo z OC nici co może być przyczyną?? pozdr wesołych świąt Melonik_02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Ja resetowalem biosa wyjmujac baterie, i czasami wyjmowalem dwukrotnie bo za pierwszym razem mimo wyjecia baterii bios sie nie resetowal :lol: imo przesadziles z napieciem na NB. daj wszystko na default moze :] bo imho ot tak nagle nb by sie nie kotłowalo. a moze na ac byl nawiew jakis na nb i zbijał dosc dobrze tempy? :> » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jak juz zachorowales na chorobe zwana WC, to atakuj bloczek na nb. :D Edytowane 23 Marca 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobero Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) pytanko :) Płyta da rade pociągnąć quada który będzie dobrze kręcony i chodzi o quady te 45nm ?? Edytowane 23 Marca 2008 przez Bobero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Oczywiście, że tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) post nieaktualny Edytowane 24 Marca 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) działa wam Smart Guardian pod win vista ? u mnie wyglada to tak... edycja: pobralem najnowsza wersje ze stonki dfi i smiga jak nowy Edytowane 25 Marca 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 A ja mam pytanie "z zupełnie innej beczki" W przypadku onu moich płyt DFI (T2 i T2RS) wynki podkręcania pamięci zalezą w dużo większym stopniu od voltarzu NB niż samych pamięci. Szczególnie drastycznie widzę to w przypadku procka Q6600 gdzie moje pamięci nie potrafią osiągnąć na standardowym NB - 1150 nawet przy 2,4V. Natomiast po podniesieniu napięcia NB to 1,45 idą 1250 przy napięciu 2V Czy to DFI jest porąbane, czy to jest normalne? Możecie się podzielić swoimi ustawieniami w kwestii NB a ram? btw. meeron: Czy to oby właściwy SmartGuardian? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Masz timingi na Auto ? Jeśli tak to po prostu płytka ustawia za ostre alphy względem np takiego MSI P35-Neo2FR (gdzie są mega luźne alphy), przez co potrzebuje więcej V na NB. No i są jeszcze te 3 opcje (teraz nie pamiętam nazw), które można dać na Fast/Turbo - to też pogarsza oc pamięci, ale daje duuużego kopa wydajności ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) z palca wpisuję jedynie 4-4-4-11 lub 5-5-5-14 itp... Te 3 opcje Enhance Data Transmitting:..............Auto lub FAST Enhance Addressing:.....................Auto lub FAST T2 dispatch............................disabled reszta faktycznie auto. ...acha jeszcze te 3 (clock crossing) gdzie można more agressive wybrać ale nie zauważyłem żeby miało to wpływ na oc. W każdym razie co sugerujesz? Jest szansa żebym mógł wycisnąć więcej mhz z pamięci bez katowania nb?? a tak w ogóle to ile mogę dać maxsymalnie żeby sobie płyty nie spalić? Edytowane 25 Marca 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 W biosie Enhance Data Transmitting i Enhance Adressing na FAST, w clock fine delay wszystko na more agressive i... T2 dispatch na Auto. Jak dam na disabled to mi w ogóle PC nie bootuje :lol: Wbrew pozorom, to te opcje mają wpływ na oc memek, ale są powiązane głównie z vNB. Ty masz GR Pro tak więc memki powinny śmigać tak jak moje (to i to D9GMH :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 dzięki za szczegółowy guide !! nie znalazłem TREF, za to jeszcze trochę w biosie Auto musiałem zostawić. Dzisiaj sprawdzę tylko z E8200 gdzie takiego aż problemu nie miałem ale jak to pomoże z z Q6600 to paka piwa dla Ciebie ;-) . . . ch.. d... i kamieni kupa nic to nie zmieniło, ale powalcze jeszcze z napięciami, może coś wykrzesam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Pamiętaj też o tym, że płytka może mieć problemy z ustablizowaniem ponad 1200Mhz na memkach no i o tym, że Microny się kończą z reguły przy 1200-1300Mhz (na rozsądnym napięciu) tREF w biosie nie ma ;) Edytowane 25 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 kolejny zonk znaczy róznica E8 vs Q6 w Q6 daję nb - 1,45 i chipset 48stopni w E8 przy nb 1,35 już się gotuje - 55 Co źle ustawiłem, że natychmiast po włączeniu kompa mam 53 stopnie? Mógłbyś mnie oświecić czego temperaturą jest chipset, a czego system? w kwestii ustawień RAM to zmieniło się tyle, że teraz muszę dać w E8 ponad 2,15 żeby uzyskać 1200 i odrobinę wzrasta wraz z napięciem. Tylko że róźnice minimalne ;-( Jak nie wycisnę stabilnego 1280 to się nie przyda ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Z moją płytką wszystko wróciło do normy widać jakieś jazdy miała :D Dziś pobawiłem się moim c2d na WC i narazie mamy tak. Jakie max napięcie można dawać na E6400?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...