tefal100 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Komuś jeszcze nie działała regulacja wentyli, bo niewiem czy pachac się w tą płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ja czekam na swoja, ma być w przyszłym tygodniu. Ale jak takie wałki sa to moge nadal anulować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Komuś jeszcze nie działała regulacja wentyli, bo niewiem czy pachac się w tą płyte. Mi nie działa :D i na smart od dk i ut :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Macie najnowszy bios ? Bo to takie zlekka nie podobne do DFI, żeby regulacja wentyli nie działała o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Macie najnowszy bios ? Bo to takie zlekka nie podobne do DFI, żeby regulacja wentyli nie działała o_O Ja mam, przedwczoraj wgrałem z pena i nadal [gluteus maximus] :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) mam najnowszy bios, od razu wgralem edyta: MOBO ma wg CPU-Z Vdroopa 0,03-0,04V Edytowane 20 Stycznia 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Czy podłączyliście wtyczkę Fdd pod płytę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 nie. bo te wtyczki mają zastosowanie do kart graficznych, jak się mocno kręci grafiki bez PEG 6pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 coś mi wu śmierdzi,, jak to nie ruszy ze zmianą biosa to support,, jak nie pomogą odsyłam szrtoa 12cm na pwm to arctic coolermaster i tanie scythe,, no tego szrota nie wsadzę to towarzystwa fanderkom działa to bez pwma w o ogóle czy będzie piszczało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 No to zescie mnie troszke zdolinowali bo wydalem 470 zyla na plyte a z nia jest cos nie HALO :mur: . Dzisiaj mam dostac swoja ,zobacze czy mi sie uda przed robota zlozyc CPU to posprawdzam co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ciekawe czy te ,,jaja,, występują na T2 tylko czy na T2RS też :unsure: @Kicha czekamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Pewnie poprawią to biosem i wszyscy będą zadowoleni, kwestia czasu. Wszystko wychodzi w praniu.... Problem znika jak ktoś ma wentyle ustawione na 5v z PSU B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Albo nie ma wentyli :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 albo jest gluchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 chyba że kogoś 5v nie urządza :P ja tam lubie mieć w idlu pasywkę i to można osiągnąć jakby to wszystko działało.. co z tym pwmem ?? bo nie wiem czy mam zamawiać wentyl siakiś jeszcze ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 jak na bloodzie nie działa regulacja (poza gniazgem 4 pin na boxa) to mozliwe,że na darku jest to samo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tylko trzeba by w koncu uswiadomic o tym inzynierow z DFI bo raczej mysla ze jest wszystko w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Niestety na bloodzie nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 co z tym pwmem ?? bo nie wiem czy mam zamawiać wentyl siakiś jeszcze ;podpuść sobie wentyle z PWM-em, bo przy temperaturach Wolfdale, na ponad 4GHz to będzie latał tylko na 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Dzisiaj odebralem plytke :) troszke sie zdziwilem bo myslalem ze bedzie troszke wieksza hehehe na zdjeciach wygladala na wieksza :). Jedynie udalo m isie ja zamontowac w obudowie bo zaraz ide do pracy wiec jak dobrze pojdzie to jutro juz odpale CPU i postaram sie sprawdzic to sterowanie i zdam relacje. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Kicha chodzi ci oto że...jest taka wąska?? :wink: No czekam na jakieś wrażenia z użytkowania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 pojutrze moja będzie u mnie,, w weekend poza domem więc najwyżej szybkie testy pewnie skończy się na tym że procka odpale 9x466,, za to regulacji nie odpuszczę ;] cpu i mem właśnie się głaskają wzajemnie w szufladzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) U mnie wczoraj wyslana, ale cos dzisiaj nie doszla jeszcze ;) Zobaczymy, co to potrafi z moim 6600 :) i moze jak sie ma do P5B Dlx, przynajmniej pobieznie, jako ze z czasem krucho :( ps. Plyta dojechala....moze sie pobawie jeszcze dzsiiaj, jak chwilke znajde :) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) A wiec tak po wielkich bojach podlaczylem wsio dzisiaj (robilem to 1 raz sam i sie obawialem po tym co zrobilem z prockiem AMD kiedys,ale sie udalo). Plytka dlatego zrobila na mnie takie wrazenie bo poprzednia ,ktora byla MSI K8N Neo4 Platinium miala sloty PCI i ine tylko bardzo ciasno usytuowane a ta ma wrecz idealnie ,dlatego myslalem ze jest wieksza ze zdjec :). Ale co do tych wentyli w Instrukcji (za ktora jednak dalbym MINUS bo nie ma nic o tym jak wsadzic pamieci aby pracowaly w Dualu itp) jest podane ,ze mozna sterowac tylko 3 -1 z procka i 2 osobne a na plycie mamy wejscia na 4, ale tak jak to zauwazyliscie NIE MOZNA ICH regulowac za pomoca Smart Guardiana-chyba cos inz z DFI spieprzyli albo do naszego kraju trafiaja takie CUDA. narazie jade na tym biosie z jakim przyszla plytka, ale po wejsciu do biosa pogubilem sie tyle tego jest. Na razie tyle w weekend moze pobawie sie troszke dluzej bo teraz chodze na nocki do roboty i nie wyrabiam. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ale co do tych wentyli w Instrukcji (za ktora jednak dalbym MINUS bo nie ma nic o tym jak wsadzic pamieci aby pracowaly w Dualu itp)To standard w DFI, ale to nie są płyty dla Kowalskiego, żeby poskromić takiego mobasa trzeba mieć już jakąś wiedzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Moze i tak ale nic by nie stalo na przeszkodzie aby dodac jedna kartke wiecej do Instrukcji, no i za te Wentyle to powinien ktos beknac. Dla OC maniakow a nie mozna stterowac wentylami ;/, nie kazdy przeciez od razu idzie w WC albo Cos wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Oby ten bug naprawili z nowym biosem, bo będę zmuszony kupić regulator, a tak sie cieszyłem ze smartguardiana :blink: Poza tym płytka The Best ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) ... Ale co do tych wentyli w Instrukcji (za ktora jednak dalbym MINUS bo nie ma nic o tym jak wsadzic pamieci aby pracowaly w Dualu itp) jest podane ,ze mozna sterowac tylko 3 -1 z procka i 2 osobne a na plycie mamy wejscia na 4, ale tak jak to zauwazyliscie NIE MOZNA ICH regulowac za pomoca Smart Guardiana-chyba cos inz z DFI spieprzyli albo do naszego kraju trafiaja takie CUDA... U mnie widze 5 wejsc na wentyle (razem z 4-pinowym na CPU) ;) I fakt, instrukcja jest liiiiiipna w porownaniu np. z Asusem, Abitem, MSI itp :) ps. To sterowanie ze SmartGuardiana, to ma byc typu on/off, czy plynne jak np. w Abicie ip35? Edytowane 23 Stycznia 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ta regulacja w Smartguardianie ma byc plynna wedlug temperatury lub ustawiasz sobie stala warotsc z jaka ma sie krecic wentylator. Dodatkowo na DFI Infinity na AM2 byla zworka do ustawienia jaki masz podpiety wentyl pod CPU_FAN 3PIN lub 4PIN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 U mnie widze 5 wejsc na wentyle (razem z 4-pinowym na CPU) ;) I fakt, instrukcja jest liiiiiipna w porownaniu np. z Asusem, Abitem, MSI itp :) ps. To sterowanie ze SmartGuardiana, to ma byc typu on/off, czy plynne jak np. w Abicie ip35? Program reguluje tylko 3 wentyle Cpu -wiadomo Pwm - przed tylnym wentylem Chipset - na samym dole przy tyle budy Smart z dfi Ut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...