he_avy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) witam chyba uwalilem zaislke 400w be quiet albo zwiesilem ale pewnosci to nie mam a moze ktos sie juz z czyms takim spotkal.Procka 2160 przekrecilem do 3,6 na vc 1.325 (9x400) reszta conf to i hdd 250 g sata 2 grafa x1800xl plyta msi neo 2 fr ramy 2x1 gell 2.1v proc woda polewany temp w stresie 61.Podczas 3dm2k6 przy jednym z testow komp sie wylaczyl i koniec ale najdziwniejsze jest to ze zasilacz podaje jakies napiecie bo dioda na mobo sie swieci i na sek po wlaczeniu zaswieca sie wiatrak i zakreca nim .podpiolem inna zasilke 350 w komp wstal jest ok wiec zasilacz uwalony ale co ? sprawa druga Mam takie pytanko odnosnie zasilacza Tacens Supero 500W bo nie daje mi to spokoju. Mialem problem z uruchomienie msi neo 2 fr na tym zasilaczu (na zasilce modecom350 w wstaje na bequiet 400 rowniez (wstawal:P)) na tej niestety nie ale zasilacz jest ok bo go probowalem na 2 innych plytach i dziala wiec w czym moze byc problem ze ten Tacens supero z MSI nie dziala. update Jednak zwieszona tylko Temat do zamkniecia pozdro Edytowane 2 Stycznia 2008 przez he_avy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablablabla Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 jako ze to jeden z najswiezszych tematow o bequietach, a do tego konkretnie o tym samym modelu ktorego dotycza moje pytania, to nie zakladalem nowego tematu wiec, mam pare kwestii dotyczacych BeQuiet StraightPower 400W(BN033) (rev. 2) 1. czy bez problemu udzwignie taki sprzet (bez zadnego OC) : AMD ATHLON 64 X2 5200+BOX (AM2) (65W) DFI Infinity CFX3200-M2/G jakis starszy maxtor 200gb pata Samsung Spin Point T166S HD501LJ, 500GB, Serial ATA/300, 7200RPM,16MB cache Gigabyte Radeon X2600XT 256MB (128 bit) GDDR3 HDTV/DVI, D-SUB, HDCP, box OCZ 2GB DDR II 800 ATI Edition CL4-4-4 Dual (2 x 1GB) 3 x XTHERMAL BTF 120 PRO 2 x Noctua NF-P12 (poza powyzszymi piecioma juz zadnych wiatraczkow nie bedzie typu firmowe na chipsecie czy na grafie) nagrywara dvd lg gsa-h20l drukara canon pixma ip2200 ['] (usb) monit samsung syncmaster 710mp 17' ...analogowy:/ lcd jakas tam sieciowka realteka standardowa creative sb live! 5.1 scythe kaze master i czesto dodatkowo sa jeszcze podlaczone rownoczesnie ze 2 rzeczy na usb (pendrive itp) 2. ktos wie jaki w tym siedzi wentyl? bo narazie wiem tylko tyle, ze 120mm;D bo np. na zenfiscie jest podane, ze jest to "Protechnic Electric MGA12012HB-025", ktory podobno wyciaga maxymalnie 2500rpm/38dBA, natomiast gdzie indziej mozna przeczytac, ze max. glosnosc domyslnego wentyla to 19dB [ no a z tego co rozkminilem, to dBA i dB to ostatecznie to samo (?) ] no, wiec w skrocie to wszelkie dane nt. wiatraka w tym zasilaczu by mnie interesowaly 3. wie ktos jaki jest zakres napiecia podawanego na wentyl? min. i max. ? z gory dzieki za ekspertyze, ocene i jakies info;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Z choinki się urwałeś, pisać potrafisz, a czyać już nie!? Co z tego, że went na max ma xxxxRPM, skoro regulator nim steruje i daje mu dużo niższe obroty. Nieważne... Masz na samej górze FAQ, wybierz ten z nickiem Svende i czytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Zasilacz poradzi sobie z tą konfiguracją bez problemu. Jeżeli chodzi o wentylator - nawet przy maksymalnym obciążeniu jego poziom hałasu nie jest wysoki :) w opisie http://zenfist.pl/be-quiet-straight-power-...v-2-p-1053.html nie podawałem, że ma 38dB :) To bardzo cichy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablablabla Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Z choinki się urwałeś, pisać potrafisz, a czyać już nie!? Co z tego, że went na max ma xxxxRPM, skoro regulator nim steruje i daje mu dużo niższe obroty. Nieważne... Masz na samej górze FAQ, wybierz ten z nickiem Svende i czytaj. :* Zasilacz poradzi sobie z tą konfiguracją bez problemu. Jeżeli chodzi o wentylator - nawet przy maksymalnym obciążeniu jego poziom hałasu nie jest wysoki :) w opisie http://zenfist.pl/be-quiet-straight-power-...v-2-p-1053.html nie podawałem, że ma 38dB :) To bardzo cichy zasilacz.dzieki za opinie a co do wentylatora, to u ciebie wyczytalem jedynie marke i model, a na te domniemane max. 38dB natrafilem juz nie pamietam gdzie poszukujac jego danych...no i mi sie tak jakos w jednym zdaniu obie informacje napisaly;) a teraz pytanie juz centralnie pasujace do tematu hehe "Porządne zasilacze idą na gwarancje z dwóch podstawowych powodów; nie zapewniają komfortowej pracy użytkownikowi, ze względu na hałas dochodzący z ćwierkających cewek, źle wyważonych wentylatorów," no to wlasnie...orientuje sie ktos moze czy az tak 'delikatne' mankamenty uprawniaja juz do korzystania z gwarancji na BeQuiet StraightPower 400W(BN033) (rev. 2): - po pierwsze to wentyl przy minimalnym obciazeniu no rzeczywiscie kreci sie dosyc wolno, ale dziwnie terkocze...nie jest to cos bardzo zauwazalnego, przy skreconym kompie podlaczonym sprzecie i paru wentylach pewnie sie nie wybije, no ale mimo wszystko spodziewalem sie wiekszej qltury pracy...zwlaszcza ze jest tak przy podlaczeniu jedynie paru wentyli + fdd LOL testowane rozne pozycje zasilacza, odkrecany grill, starannie dokrecany wentyl...bez zmian - regularne cykanie...slyszalne gdzies tak z kilkudziesieciu centymetrow przy wsluchaniu sie i ciszy dookola...przez obudowe i szum powietrza juz sie nie przebija raczej...wiec nie tyle wkurza, co zastanawia czy tak powinno byc:/ niezalezne od wentylatora w sumie to i tak mnie to raczej wali, bo i tak chyba fanswap pojdzie, no ale to skoro juz mialbym sie przez niego zegnac z gwara to wole ja ewentualnie wykorzystac jesli w/w daja taka mozliwosc...ktos wie jak do takich 'zastrzezen' sie podchodzi? ogolnie z tego co przegladam to cykanie juz uprawnia do gwary, ale bez wzgledu na intensywnosc i glosnosc tego cykania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 ogolnie z tego co przegladam to cykanie juz uprawnia do gwary, ale bez wzgledu na intensywnosc i glosnosc tego cykania?Na moj gust tak. Najlepiej napisz do sprzedawcy ze chcesz zareklamowac sprzet ze wzgledu na te objawy i zobaczysz co ci odpisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablablabla Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Na moj gust tak. Najlepiej napisz do sprzedawcy ze chcesz zareklamowac sprzet ze wzgledu na te objawy i zobaczysz co ci odpisze.no i spoko, sprzedawca po krotkim odsluchu tez uznal, ze odbiega to troche od normy i reklamacja uznana... teraz wyslali do producenta, wiec sobie pewnie troche poczekam na rozwoj wypadkow:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreas3434 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Może ja w takim razie napisze że wszystkie produkty be quiet! objęte 36 miesiącami gwarancji powinny w pełni zadowalać użytkownika. Więc jeśli jakikolwiek wentylator "cyka" czy jest coś nie tak z kulturą pracy zasilacza, nie wahajcie się zadzwonić z tym problemem bezpośrednio do producenta :-) Skrócicie tym samym czas oczekiwania na nową jednostkę - ponieważ ominiecie sklep-pośrednika. Gdy tylko otrzymamy egzemplarz który jest Waszym zdaniem "wadliwy" - natychmiast wysyłamy nową jednostkę. Ta w teorii (czasami zdarza się że zasilacze są w pełni sprawne ...) uszkodzona jednostka jedzie do Niemiec i tam analizowana jest pod katem udoskonalenia w kolejnych rewizjach zasilaczy ... Moim zdaniem wydanie pieniędzy na markowy zasilacz upoważnia użytkownika do zadowolenia z jego pracy, więc nie unikamy odpowiedzialności za "cykajacy wentylator" czy nawet "fanswap" ... ;-) tylko po prostu wymieniamy jednostkę na nową. Dopóki użytkownicy nie zaczną wymieniać zasilaczy ze względu na porysowaną obudowę wskutek kolejnego montowania w kolejnym zestawie ... każde uszkodzenie mechaniczne, elektroniczne, czy dotyczące kultury pracy (cichości...) zostanie uwzględnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 no i respect B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Więc jeśli jakikolwiek wentylator "cyka" czy jest coś nie tak z kulturą pracy zasilacza, nie wahajcie się zadzwonić z tym problemem bezpośrednio do producenta :-) Skrócicie tym samym czas oczekiwania na nową jednostkę - ponieważ ominiecie sklep-pośrednika. Gdy tylko otrzymamy egzemplarz który jest Waszym zdaniem "wadliwy" - natychmiast wysyłamy nową jednostkę. Potwierdzam szybkosć wymiany, przy bezpośredniej wysyłce do Listana, w ciągu 7 dni miałem nowy zasilacz w domu, gdy robiłem to przez sklep to trwało 6 tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Może ja w takim razie napisze że wszystkie produkty be quiet! objęte 36 miesiącami gwarancji powinny w pełni zadowalać użytkownika (...)Powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem, mam tylko pytanie - jestes przedstawicielem BQ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreas3434 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Tak - pracuję dla marki be quiet! ... ale nawet mój avatar jest tego ewidentnym dowodem :-) Nie zamierzam w kazdym wątku wpisywać uwag "... do tego configa be quiet! najlepszy..." bo to jest Wasze Forum i tutaj tylko opinie niezależnych uzytkowników się liczą. Ja sobie tylko czytam opinie, prostuje to czego być moze nie wiecie i będę się starał ułatwiać Wam kontakt z nami czyli z producentem tej marki. Absolutnie nie zamierzam ingerowac tutaj ze swoimi technicznymi uwagami, nie wiem nie znam się - zapytajcie kogos kto używa be quiet!'a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...