AeroMikie Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Mam pytanie dotyczące upgrade procesora . Chcę wymienić A64 2800+ clawhammer na 3200+ venice , czy jest to opłacalna operacja wydajnościowo ? Konfiguracja jak w sig'u chcę jeszcze przeczekać pół roku do roku i przejść na Phenoma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie warto. A znaleźć venica na 754 to sztuka moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) jedyne co zrobiłbym na Twoim miejscu to skorzystałbym z tego ze grafy na agp sa dosc w cenie :D - sprzedał grafike i mobo, kupił za jakieś "psie" pieniadze mobo z pci-e pod tego samego proca i do tego grafike na pci-e w efekcie mialbys lepsza grafike z mozliwoscia upchania jej do nowego zestawu :P ale to tylko taka koncepcja ..niekoniecznie sluszna :wink: Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 jedyne co zrobiłbym na Twoim miejscu to skorzystałbym z tego ze grafy na agp sa dosc w cenie :D - sprzedał grafike i mobo, kupił za jakieś "psie" pieniadze mobo z pci-e pod tego samego proca i do tego grafike na pci-e w efekcie mialbys lepsza grafike z mozliwoscia upchania jej do nowego zestawu :P ale to tylko taka koncepcja ..niekoniecznie sluszna :wink: Na allergo są Venice za nieduże pieniądze, a modernizację w postaci asrocka 4core i pentium D ćwiczyłem... dla mnie podstawa to dobra płyta główna. Jeśli chodzi o gry to ja jestem niedzielnym graczem... męczę Civilization III , Harpoona i czasem jakiś FPS , w MOH Airborne dało się grać całkiem znośnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Na allergo są Venice za nieduże pieniądze, a modernizację w postaci asrocka 4core i pentium D ćwiczyłem... dla mnie podstawa to dobra płyta główna. Jeśli chodzi o gry to ja jestem niedzielnym graczem... męczę Civilization III , Harpoona i czasem jakiś FPS , w MOH Airborne dało się grać całkiem znośnie :) nie chodziło o to zebys kupował dwa crapy w postaci pentium D i asrocka... imo to BARDZO DOBRZE ze masz takie podejscie (płyta główna to podstawa - mam nadzieje tez ze zaraz za płytą stoi zasilacz :D :wink:) mialem na mysli wymiane Twoje płyty na płytkę tez na 754 ale z PCI-E. proponowałbym jakiegos asusa k8n4-e ( naprawde solidna płyta ) i do tego ze sprzedazy grafiki ( za Twojego gf imo mozna wziac ~230zł ) kupiłbym używke 7900gs - da się wyrwać Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Mi chodzi głównie o krótkotrwałą modernizację a i tak w perspektywie roku Phenom w nowej rewizji i R3850 i MSI Platinum :D i ten zestaw będzie pełnił funkcję "awaryjno-wdrożeniową". Edytowane 2 Stycznia 2008 przez AeroMikie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 w takim razie nie ma zadnego sensu. Podkręc tego i bedzie wystarczająco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 w takim razie nie ma zadnego sensu. Podkręc tego i bedzie wystarczająco. Właśnie jescze się bije z myślami bo Veice ma SSE3 no 1800 kontra 2200 , oczywiście nie mówię o OC bo ja jestem zwolennikiem undervoltingu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 bo ja jestem zwolennikiem undervoltingu :Dro poluj na sempka 3k+ (i więcej) z OC ~2,4GHz @ 1,375/1,4V - mniej się grzeją od veniców, a zyskasz trochę wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...