Gość neevsky Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj sie wziąłem za wyciszanie i chłodznie kompa z Celkiem 333MHz. Sprawa taka że procek jest na slocie 1 i chciałem zainstalować na nim coolera z s. 478. okazało sie że w ogół slota jest około 3cm miejsca. Tak zawadza zasilacz który jest ułożony pionowo, tuż przy procku. I moje pytanie jest takie: Czy ten zasilacz mogę położyć na dnie obudowy? Całą obudowę wypcham miękka folią z bąbelkami więc mógłby tam leżeć. Zrobił bym też dziury w dziurach na kary PCI na śrubki i wyciął bym dziurę na wyjscie od witraka. Co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Można- tylko zakłóci to obieg powietrza w budzie- w przypadku braku dodatkowych wentylatorów to właśnie ten z zasilacza wymusza obieg- to tak czysto teoretycznie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to tak zrobię, dzięki. A w tą dziurę włożę wentyla. A jak będzie ten zasilacz na dole to będzie mniejszy bałagan z kablami chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 folia babelkowa ? :blink: co to ma dac niby ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 To jest "Hommade" by neevsky. To robisz to WC ? Bo widzę że już zapał opadł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 folia babelkowa ? :blink: co to ma dac niby ? :lol:Wyższe temperaturki w budzie i amortyzację dla opadającego kurzu. To jest "Hommade" by neevsky. To robisz to WC ? Bo widzę że już zapał opadł...Póki co bardzo klimatyczną szopkę odpie... ekhm wróć - tworzy. Ale święta się kończą a rośnie tylko ilość bezsensownych topiców, zamiast góry skrawków obrabianych materiałów w warsztacie. Weź się do roboty chłopie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 sprawdź czy zasilacz wejdzie w puste zatoki 5,25 :lol: u mnie w drugim kompie tak zrobiłem, trzeba troszeczkę rozgiąć blaszkę i wchodzi idealnie :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 No po co się ze mnie nabijacie? Ta folia bąbelkowa miała to wyciszyć, ten zasilacz co będzie na dole. A jak są maty wyciaszające to może odejmują temperatry wewnątrz kompa? Nie wiem czy nie widzicie tylko to jest komp z prockiem CELERON 333MHz. Tak by było jak jonas tylko że w obudowie i wylot powietrza z przodu tam gdzie jest miejsce na witrak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 No po co się ze mnie nabijacie? Ta folia bąbelkowa miała to wyciszyć, ten zasilacz co będzie na dole. A jak są maty wyciaszające to może odejmują temperatry wewnątrz kompa? Folia babekowa wyciszyc? Maty przepraszam w jaki sposob maja odejmowac temp w kompie? Odejmowac to mozna na kalkulatorze. Zamiast bawic sie w hommady lepiej zainwestuj np w to: http://www.allegro.pl/item289418835_liniow...ch_siwydtp.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 No nie no. To lepiej będzie jak ten zasilacz będzie lezeć na metalu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 W czym problem jeśli tak będzie ? Nic się nie stanie...przecież jak jest w swoim właściwym miejscu też dotyka metalu...a zasilacz raczej drgan nie wywołuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Chyba powodem krytyki kolegow powyzej jest brak wyrafinowania w wyborze materialu na 'wysciolke' (wcale sie nie smieje;) Folia lepiej sie sprawdza jako izolator termiczny/elektryczny; niz element wyciszajacy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 A gąbka? Taka cienka, bo chyba tego też trochę mam. A jeszcze jedno bo nie chce zakladac nowego topiku, to czy mozna plyte główną sprayem pomalować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 dobra po ostatnim teksie twoim to ja juz nie mam pytan.... moze olejna ? folia babelkowa i wyciszenie dobre , to producent by sie ucieszyl ze nowe wlasciwosci folii odkryles wez go jeszcze w pudelko kartonowe wsadz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=53048 http://metku.net/index.html?sect=view&...nting/index_eng http://www.overclockers.com/tips1029/ http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=94275 Edytowane 3 Stycznia 2008 przez pc_max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 A jeszcze jedno bo nie chce zakladac nowego topiku, to czy mozna plyte główną sprayem pomalować?Jasne, jak prezentują powyższe zdjęcia - żaden problem! Awesome! Pomaluj to w jakże modne dziś moro, choć mnie osobiście podobają się łatki. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...