Skocz do zawartości
netmajor

Acer Aspire Czy Extensa?

Rekomendowane odpowiedzi

Który laptop wziąć:

Acer EXT 5220-101G12

czy

Acer AS 5315-101G12

Ekran: 15,4" 1280x800

Procesor: Celeron M540 1,86

Wielkość dysku: 120GB

Wielkość pamięci RAM: 1GB

Napęd optyczny: DVD RW

System operacyjny: Linux

Sieć bezprzewodowa WLAN: g

Karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator X3100

Maja takie same parametry,tylko różnią sie obudowa z zewnątrz,czy opłaca sie dopłacać do Aspire około 200zł ?

dzięki za pomoc ;)

Edytowane przez netmajor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie nie opłąca się! mam doczynienia z EX 5220 i jak narazie powiem że super sprzęcik! polecam (choć dokłądnie to za jakiśczas będe mógł mówić bo dopiero śmiga tydzień :) jedynie to problem ze sterami do dysku ale tu masz rozwiązanie mój temat :) I jak to zrobisz pójdzie bez problemu! Tylko zainwestuj w pamięć bo teraz koleżanka ma 512 i za mało (kupuje i założe jej 1GB )

I powiem Ci że łądnie sie prezentuje ten 5220 a za 1489 z cel 1.73 1MB 512MB 120GB to jest bardzo ok!

a i co do tych lapków co podałeś: przelicz sobie czy się opłacać będzie dopłacać za pamięć bo 1GB kosztuje około 75 zł

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi