fredzik89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 o to moj zestaw kupiony we wrzesniu : Abit IP35-E... E2140 + Pentagram Freezone NXC-100 AlCu... 8600GT SONIC+... 2x1 GB Patriot 800MHz LLK CL4... Samsung 320GB... Corsair 450W CMPSU-450VXEU... nie znam sie zbytnio na komputerach i prosze Waso pomoc Koledzy... od dluzszego czasu gdy wlacze jakas gre i gram jakis czas to komp sie zacina, wyskakuje niebieskie okno z raportem o : MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS sTOP: 0x00000044 LUB IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x0000000A LUB PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA nv4_disp.dll lub 0x000000F lub 0x000000c5 takie wlasnie wyskakuja mi komunikaty :sad: :? i z tego co czytalem to chyba wina ramu... i chcialbym sie dowiedziec jak go sprawdzic ??? pisali rowniez ze trzeba zamienic sloty kart...i mam kolejne pytanie czy mozna poprostu wylaczyc kompa, wyjac ramy i przelozyc je na inne miejsca? czy trzeba jeszcze pozniej ustawiac w biosie cos ???? bardzo prosze o POMOC tutejszych EKSPERTOW.... bede przeogromnie wdzieczny jesli ktorys z Was mi pomoze...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Czy komputer chodził stabilnie gdy go pierwszy raz uruchomiłeś ? Czy grzebałeś coś w kompie przed wystąpieniem problemu ? Jakie napięcie ustawione jest na RAMie ? Edytowane 2 Stycznia 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Właśnie mam podobny problem, tylko u mnie żadna gra się nie włacza, tylko odrazu mam Blue Screen i restart... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzik89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 napiecie mam bardzo male... nie podkrecalem kompa ani nic... dotykac tez sie nie dotykalem do kompa.... dosc dlugo mam ten problem... i chyba po zainstalowaniu sp2 tosie zaczelo ;/ ale nie jestem pewien.... na poczatku tego nie bylo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Bardzo małe czyli ? Policz SPI 16M i jeśli się wywali to oznacza że masz coś nie tak z RAMem. I pewnie trzeba ustawić napięcie 2.0v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzik89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 dodaje zalacznik z biosu napiecie 1.8 na pamieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to ustaw 2.0v i zobacz czy nadal się tak dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Piszesz ze instalowales SP2, a sterowniki grafiki, plyty glownej, itp masz aktualne, pod sp2? Napiecia z zasilki OK ? Google mowia ze ogolnie twoje problemy moze sprawiac wlasnie sterownik grafiki lub ona sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Co to jest to SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Service Pack nr 2 do winXP. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Service Pack 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Service Pack nr 2 do winXP. Już wiem, bo też mam tego Windowsa i Service Pack 2 też :) Tylko, że w pierwszej chwili jakoś mi się to nie skojarzyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam. Mam te same pamięci. Problem może wynikać z za ostrych timingów alfa(nie każda płyta oferuję ich zmianę). Proponuje zacząć sprawdzać od ustawienia pamieci na 800MHz i timingów 5-5-5-16-(21) (czyli "oficjalnych" JEDEC) i troche większego napięcia 1.85-1.9v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_Shaggy Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam. Mam te same pamięci. Problem może wynikać z za ostrych timingów alfa(nie każda płyta oferuję ich zmianę). Proponuje zacząć sprawdzać od ustawienia pamieci na 800MHz i timingów 5-5-5-16-(21) (czyli "oficjalnych" JEDEC) i troche większego napięcia 1.85-1.9v. Ja mam tylko jedną kość DDR2 1GM 800Mhz GoodRAM. Pozatym nie wiem, która to jest opcja w BIOS-ie, gdzie zmienia się timingi i czy w ogóle można zmienić napięcie do aż 1.85 lub 1.9v, skoro jest napisane, że one mają mieć 1.8v? A z Mhz już próbowałem... Sprawdzałem na wszystki opcjach (800Mhz też) i nic nie dało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...