fredzik89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 o to moj zestaw kupiony we wrzesniu : Abit IP35-E... E2140 + Pentagram Freezone NXC-100 AlCu... 8600GT SONIC+... 2x1 GB Patriot 800MHz LLK CL4... Samsung 320GB... Corsair 450W CMPSU-450VXEU... nie znam sie zbytnio na komputerach i prosze Waso pomoc Koledzy... od dluzszego czasu gdy wlacze jakas gre i gram jakis czas to komp sie zacina, wyskakuje niebieskie okno z raportem o : MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS sTOP: 0x00000044 LUB IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x0000000A LUB PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA nv4_disp.dll lub 0x000000F lub 0x000000c5 takie wlasnie wyskakuja mi komunikaty icon_sad3.gif icon_confused2.gif i z tego co czytalem to chyba wina ramu... i chcialbym sie dowiedziec jak go sprawdzic ??? pisali rowniez ze trzeba zamienic sloty kart...i mam kolejne pytanie czy mozna poprostu wylaczyc kompa, wyjac ramy i przelozyc je na inne miejsca? czy trzeba jeszcze pozniej ustawiac w biosie cos ???? bardzo prosze o POMOC tutejszych EKSPERTOW.... bede przeogromnie wdzieczny jesli ktorys z Was mi pomoze...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Nie ten dział chyba- na podstawowe raczej. Trzeci komunikat świadczy chyba o błędzie grafy/sterowników do niej. Aby wyeliminować po kolei potencjalnych winowajców przetestuj po kolei poszczególne elementy kompa, np: - pamięci - goldmem, - procek- prime, - grafa- 3dmarki. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...