Skocz do zawartości
krzypaw

Rozbudowa Kompa - Porada Czy Zostawiać Części Czy Cały Nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam teraz kompa celeron 3.06, 1 gb ramu, radeon gigabyte x800 gto 256/256, płyta to jakiś gigabyte na via, no i na tym cudeńku niestety nie chodzi wiedźmin i dziecieak mnie męczy ze chce nowy komp a ja poytrzebuje do biura kompa to mogę tego sobie wżiąść tylko chce coś nowego złożyć, no i myślałem w niewielkich pieniądzach coś, najlepiej takiego żeby chodził wiedźmin conajmniej na średnich ustawieniach, i myślałem o tym żeby tego radka sobie zostawuić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pentiuma e2160 i do niego jakąś płytę z agp, jak myślicie czy to się opłaca?? czy może lepiej nową grafę?/, chociaż tego bym chciał unikąć bo kosszt mi urośnie, chce kupić tego E2160, mobo, ram 2 gb ddr2, dysk jakis 160 ??, budę najlepiej jak bym się zmieścił w 1200 - 1300, największy mam problem z tą kartą na agp bo ona ma niecały rok i mi jej szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Gigabyte P31 DS3L

E2160

2x 1024 Kingston 667

8600GT Palit Sonic+

Delta/Fortron/Modecom/Amacrox 350-450

160 od Seagate

Zestaw wypas jak sie patrzy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął coś takiego jak Platforma NTT czyli:

X2 4200+

M61SME-S2 to kosztuje 400 zł zestaw procek+płyta

+

MC350

grafa bardzo dobra za ta cenę

2x1GB Kingkongi

dysk według potrzeb

nagrywarka Asusa bardzo dobre i niedrogie

Obudowa 110 zł maks

sprzedaje coś takiego na giełdzie cieszy się dużą popularnością :)

Edytowane przez Piwor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a "w biurze" co robisz office czy jakas grafika?,

x800gto sprzedajesz za ~170-200zł - dokladasz i kupujesz 8600GT sonic+

mobo ga-p31-ds3l

pamiec 2x1 kingston elpida

nic nie wspomniales o zasilaczu jaki masz???

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a "w biurze" co robisz office czy jakas grafika?,

x800gto sprzedajesz za ~170-200zł - kupujesz 8600GT sonic

mobo ga-p31-ds3l

pamiec 2x1 kingston elpida

nic nie wspomniales o zasilaczu jaki masz???

nie wspomniałem o zasiłce bo idzie do biura, ze starym sprzętem, a tu kupię budę nową jakąś mode com?? sądziłem że może uda się zostawic tego radka, w biurze ofice, programy rachunkowe, tego radka chyba opchnę, do biura założe starego radka 9200 z szuflady, wystarczy do programów księgowych. nagrywarka jest lg dvd to chyba zostanie w nowym kompie, do biura nie potrzebna, a wszystko kupie a action mam tam konto otwarte tak wię będzie niedrogo :-))

Jeszcze się zastanawiam czy nie zostawić tego radka, przecież on ma 256 pamięci 256 bit, 12 potoków, to jest naprawdę niezła karta. tylko czy jest jakaś sensowna płyta pod dual core z agp??

Edytowane przez krzypaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wspomniałem o zasiłce bo idzie do biura, ze starym sprzętem, a tu kupię budę nową jakąś mode com?? sądziłem że może uda się zostawic tego radka, w biurze ofice, programy rachunkowe, tego radka chyba opchnę, do biura założe starego radka 9200 z szuflady, wystarczy do programów księgowych. nagrywarka jest lg dvd to chyba zostanie w nowym kompie, do biura nie potrzebna, a wszystko kupie a action mam tam konto otwarte tak wię będzie niedrogo :-))

Jeszcze się zastanawiam czy nie zostawić tego radka, przecież on ma 256 pamięci 256 bit, 12 potoków, to jest naprawdę niezła karta. tylko czy jest jakaś sensowna płyta pod dual core z agp??

http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asr...elny,id,44090/# jak możecie to napiszcie czy opłacało by się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą płytę, komp raczej nie będzie kręcony, ma chodzić na defaultowych ustawieniach w miarę płynnie na grach ni i zaoszczędzę troche na grafice!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asr...elny,id,44090/# jak możecie to napiszcie czy opłacało by się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą płytę, komp raczej nie będzie kręcony, ma chodzić na defaultowych ustawieniach w miarę płynnie na grach ni i zaoszczędzę troche na grafice!!

nie. Glupota imo zostawiac tego radka - duzy pobor energi przez przestazaly R430/423, słaba wydajność szczegolnie bez OC, wiem cos o tym jeszcze niedawno mowilem o swoim x800gto2@x850xt pe ze to super karta 16/6 na dodatek swietne OC, ale co z tego jak technologicznie to dinozaur pod prawie kazdym wzgledem... dalej.. ta karte mozna niezle sprzedac bo jest na agp i kupic cos naprawde sensownego z nieduza dopłatą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi