czater Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Czy takie coś opłaca sie i czy w ogóle da się zamatować na sekcji zasilania ASUSA P5N-E SLI?? I czy ta taśma termo~ może spowodować jakieś niechciane skutki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 1. Da sie. Mialem przez chwile i po pewnym czasie sobie darowalem - IMHO E4300 nie ciagnie az tak duzo zeby pakowac sie w radiatorki. Kiedys nawet rozgladalem sie za radiatorkiem z P5ND2-SLI ale dalem sobie sianka. 2. Niepowinna. Zakladajac oczywiscie ze bedziesz montowac to na mosfety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opcja 2: kupic jakis pentium II z fajnym radiatorem i pociac na kawalki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 cvir Tylko nadal uwazam ze do wiekszosci E6xxx/E4xxx mija sie to z celem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 @Orgiusz W sumie tak, ale jak ktos sie lubi bawic... trzeba dmuchac na zimne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ale taniej będzie pociąć tego radiatora i dać klej chyba. A wydajność to nie będzie odstępować tak bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opcja 2: kupic jakis pentium II z fajnym radiatorem i pociac na kawalki :) Mam taki radiatorek, gdzieś się wala po pokoju, nigdy nie myślałem że można go zastosować do takich celów :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mam taki radiatorek, gdzieś się wala po pokoju, nigdy nie myślałem że można go zastosować do takich celów :lol2: Malo widziales zdjec na tym forum. Skoro cos pasuje na Grafiki czemu nie ma chodzic na plycie? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 ja na msfety zalozylem raiatorki pentagrama na pamieci grafy, odpowiednio przyciete. efekt? po ok tygodniu radiatorki splynely ok 0,5cm nizej, az oparly sie o elementy plyty. tyle jest warty klej, czy to tasma fabrycznie stosowana przez pentagrama. przykleilem klejem dwuskladnikowym zalmana i sie trzymaja juz pare miechow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ale taniej będzie pociąć tego radiatora i dać klej chyba. A wydajność to nie będzie odstępować tak bardzo. Odstepowac? nie wiem czy zauwazyles, ale powierzchnia tych radiatorkow jest o wiele wieksza niz tych popierdulek z pierwszego linka. U mnie nawet karta telewizyjna ma chlodzenie :lol: Sie skubana potrafila czasem zagrzac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czyli twierdzicie ze to moja sie z celem...hmmm...a na jednym z forów czytałem że właśnie powinno się zastosować jakieś chłodzenie na mosfety (o ile dobrze to to te małe czarne prostokąciki :P). Piszecie że to coś co ma pod sobą ten radiatorek (czyt. pasta termp~) nie utrzyma go i radiatorek spadnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Na jednym z forow czytalem ze swinie lataja. Teraz boje sie wychodzic na ulice. Mosfety pozbawione fabrycznie radiatorow mozna uzbroic w chlodzenie jesli naprawde beda gorace. Chociaz i to nie uchroni do konca elektorniki przed spaleniem :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207713&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Przeciez nikt Ci nie zabroni montowania chlodzenia; jezeli uwazsz, ze istnieje taka potrzeba, to zaloz. Piszecie że to coś co ma pod sobą ten radiatorek (czyt. pasta termp~) nie utrzyma go i radiatorek spadnie??Pasta termoprzewodzaca spewnoscia nie utrzyma radiatora :lol: Nie do tego ona sluzy... Miales chyba na mysli tasme termoprzewodzaca... tu juz zalezy od tasmy; jedne sa lepsze inne gorsze. U mnie radiatory z mosfetow spadaly, ale juz przy elementach o wiekszej powierzchni styku trudno je oderwac. Zawsze mozna zastosowac klej termoprzewodzacy; trzymac sie bedzie napewno, tyle ze bedzie pozniej problem ze zdjeciem radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Właśnie znalazłem w domciu 3 radiatory z durona 900 i jego płyty głównej i chyba skusze się na ich lekką modyfikacje :D tylko teraz mi powiedzcie czy ta jest dobra?? użyje jej również do SB :) Edytowane 3 Stycznia 2008 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Moze byc ta 3M; tylko pamietaj zeby dobrze odtluscic powierznie na ktora nakleisz radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...