DarthJaro Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Witam Chcemy z kolegą polaczyc dwie sieci (moją i jego), jak wynika z tematu chcemy to zrobic radiowo ,i tu jest jeden problem nie wiemy jak to zrobi ( moze jak zrobic to wiemy :) ) i jakie urzadzenia kupic , Bylby wdzieczny za wszelka pomoc Pozdrawiam DarthJaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 1) www.google.com 2) http://forum.purepc.pl/search.php Albo w odwrotnej kolejności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 chyba bede potrzebne access pointy i najlepiej antenki kierunkowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25287 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 moja siec tak działa tylko zapewne wiesz ze to nie moga byc zbyt dlugie odległowsci i jak kupowac antenki to na bardzo dupną czestotliwość bo jak ja mialem takie slabitkie to w deszcz byly do kitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthJaro Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Wlasnie chodzi mi oto zeby mi ktos doradzil !! Wiem o polaczeniach ze potrzebne sa anteny i accespointy, i karty ( chociaz poprzez 2 accesy i bez kart tez sie da) tylko jaki sprzet kupic ?? Inne posty tez czytalem:) Jezeli ktos juz ma siec radiową to prosze o rady ! jaki sprzet kupic zeby podczas wiatru i deszczu nie zanikal transfer!!!! Najbardziej zalezy mi na stabilnosci i niezawodnosci lacza !! Odleglosc w lini prostej to ok 800 m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 800m hmm to nie aż tak dużo ja myśle że te antentki dla czestotliwosci 900m wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 w sieci w ktorej jestem sa uzyte radiowki ale jest maly problem, osoby po drugiej stronie radiowki nie widza otoczenia(wszystko jest dobrze skafigurowane)albo czasem otoczenie jest widoczne ale osoby w sieci sa niedostepne, wie ktos jak to rozwiazac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthJaro Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 problem moze tkwic w systemach operacyjnych np: jezeli masz xp i partycje w ntfs to ktos z win 98 /Me nie zobaczy cie w otoczeniu, ewentualnie ( u mnie byl taki przypadek) jezeli ktos wlaczyl w xp opcje firewalla ( chron moj komputer i urzytkowników....) to zablokowal cale otoczenie sieciowe wszystkm, 3 mozliwosc macie rozne grupy robocze (ale to raczej nie) ok wracajac do mojego pytania chlopaki ( i dziewczyny jezeli jakies chcą) doradzcie jakie anteny karty i accesy kupic, w przyszlosci do anteny nadawczej bedzie podlaczone wieccej accesó( musi byc dookólna) i ile max mozna do jednej podlaczyc ( schemat server>>assec>>antena nadawcza<<antena odbiorcza<<<acces>>switch>>>druga siec ) chodzi oto ile mozna by do tej anteny nadawczej skierowac anten odbiorczych zeby dobze chodzilo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...