EspE2000 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam! Zamontowałem w kompie karte Gigabyte x1900xtx. Po uruchomieniu gier komp się wyłącza. Jak uruchamiam nowe gry to ledwo wejdzie do menu i amen, a jak włączam starsze np. UT2004 to da się pograc jakieś 6 sekund przy 5fps i wtedy dopiero amen. Co może byc problemem? Zasilacz zdaje się nie jest zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) stawialbym jednak na zasilacz miernik w łape i badaj jak leca napięcia na 5v i 12 przy starcie systemu i przy probie odpalania czegos cpu/gpu zernego inna sprawa - jak gpu sie przegrzewa - to moze to restartowac kompa(choc ja to mam ewentualnie zwisy/bsody/blackscreen jak przesadze) - tu próbuj spowolnic karte(rdzen) jeszcze inna sprawa - sterownik moze byc do d..., spróbuj moze najnowszego od omegi(ma jakies usprawnienia) a przede wszystkim, przed instalka grafy mam nadzieje ze usunełeś smieci po nv?drivercleaner na warsztat i czyscic! :) chyba juz wszystko co mozna było zapodałem Powodzenia! Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) stawialbym jednak na zasilacz miernik w łape i badaj jak leca napięcia na 5v i 12 przy starcie systemu i przy probie odpalania czegos cpu/gpu zernego inna sprawa - jak gpu sie przegrzewa - to moze to restartowac kompa(choc ja to mam ewentualnie zwisy/bsody/blackscreen jak przesadze) - tu próbuj spowolnic karte(rdzen) jeszcze inna sprawa - sterownik moze byc do d..., spróbuj moze najnowszego od omegi(ma jakies usprawnienia) a przede wszystkim, przed instalka grafy mam nadzieje ze usunełeś smieci po nv?drivercleaner na warsztat i czyscic! :) chyba juz wszystko co mozna było zapodałem Powodzenia! Za Twoim przykazaniem obniżyłem taktowanie do 400/480. Tym razem Unreal 2 ruszył i działa, ale U3 nie, tzn. posunął się trochę dalej bo już filmiki przeleciały ale taki sam zonk. Dodam jeszcze że jak mi się wyłączy komp w czasie gry to Bios jest resetowany <_< Stare sterowniki usunąłem, zainstalowałem omegi, potem catalysty, potem zrobiłem formata i zainstalowałem najnowsze omegi i ciągle tak samo. Napięcia sprawdziłem. Przy obciążeniu wszystkiego oprócz grafy spadki sięgały 0,04 V, a jak włączałem 3D render to z 12,28V spadło do 12,11V. To chyba nie aż tak źle? A czy dałoby się zrobić taki myk, żeby postawić na stole drugi zasilacz - jakiś noname 250 albo 300W i nim zasilić tego potwora? Edytowane 3 Stycznia 2008 przez EspE2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...