Pinki Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Chyba nie wiele osób wie jak to zrobić więc stworzyłem małą instrukcje step by step 8) 1. Odinstaluj dokładnie stare stery :) 2. Zainstaluj normalnie Catalyst 3.2 :) 3. Rozpakuj plik .exe z Catalystami 3.2 do dowolnego folderu, np. WinRarem :) 4. Usuń z katalogu 2KXP_INFB_08037 plik ati2mtag.sy_ :) 5. Ściągnij odpowiedni plik ati2mtag.sys ze strony Software mod :) 6. Rozpakuj go do folderu 2KXP_INFB_08037 :) 7. Teraz zainstaluj ponownie stery 3.2 ale nie przez setup.exe tylko przez aktualizacje sterownika w menadzeże urzadzeń 8. Wskaż plik CX_...inf z katalogu 2KXP_INF :) 9. Odznacz "tylko zgodne" i wybierz Radeon 9800 :) 10. Zainstaluj i ciesz sie "nowym" Radeonem :) Wszystko zostało już przetestowane i działa znakomicie :twisted: Made by Pinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 ściagnij skrypt do rivatunera kliknij 2 razy i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 ściagnij skrypt do rivatunera kliknij 2 razy i koniec.No wlasnie raczej nie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 to jest do zwyklego radeona czy zrobi z 9700pro 9800pro :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 to jest do zwyklego radeona czy zrobi z 9700pro 9800pro :?: To jest do R9500 128MB i R9700 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Aha, Interloper Pomagalem kumplowi przerobic za pomoca RivaTuber i szło :( Jesli zrobiles moda RivaTunerem to powiedz jak zmodyfikowales plik sys skoro w sterach jest sy_ a sys jest tylko w katalogu Windowsa. A chyba wiadomo ze trzeba zmodyfikowac tak instalacje sterow zeby uznaly ze instaluja sie na 9800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A jaka jest rożnica w wydajnosci? Czy może to tylko mod powodujący poprawę samopoczucia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 A jaka jest rożnica w wydajnosci? Czy może to tylko mod powodujący poprawę samopoczucia :P Polecam opcje SZUKAJ (marzylem zeby to napisac :lol: ) Hmm, poprawia sie wydajnosc Anizo i AA. Kumpel przerobil R9700 i wynik w 3DMark03 wzrosl mu z 4000 na 4600 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 to jest do zwyklego radeona czy zrobi z 9700pro 9800pro :?: To jest do R9500 128MB i R9700 :) A R9500 64MB nie łyknie tego patcha :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 ja czytałem, że w 3dmarku osiągi spadają lub nic się nie dzieje, z wyjątkiem paru zakładek we właściwościach ofcooz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 ja czytałem, że w 3dmarku osiągi spadają lub nic się nie dzieje, z wyjątkiem paru zakładek we właściwościach ofcooz Nom, u mnie nic sie nie dzieje z wynikami, tylko nazwe mam 9800 w sterach nową :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 A jaka jest rożnica w wydajnosci? Czy może to tylko mod powodujący poprawę samopoczucia :P Polecam opcje SZUKAJ (marzylem zeby to napisac :lol: ) Hmm, poprawia sie wydajnosc Anizo i AA. Kumpel przerobil R9700 i wynik w 3DMark03 wzrosl mu z 4000 na 4600 :) rotfl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garret Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Witam Czyli opłaca się to robić czy nie??? Podajcie konkretne wyniki w 3dmarku03 i 2001 i w jakiejś grze. Pozdrawiam Garret Bywajcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mam w sobote na giełdzie kupć Radeona ale styknie mi tylko na 9500, mam go kupić i próbować przerobić, czy pozbierać kase na 9700? Czy jest ktoś, kto przerobił R9500 z tych ostatnich serii? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garret Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Witam Teoretycznie działa to tylko na starym płytce drukowanej opartej na R9700. (pamięci są ułożone w litre L) Jednak na orginalnym forum jest kilku ludzu, którzy twierdzą że działa im też na tych nowych (pamięci ułożone są w jednej lini). Osobiście ja w czwartek kupuje sobie R9500 i to musi działać :-) Pozdrawiam Garret Bywajcie! P.S. Za ile kupujesz na giełdzie i jakiej firmy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...