Skocz do zawartości
ADAMOOO

podkrecanie P4...

Rekomendowane odpowiedzi

PO 1. Ty masz jeszcze procka na rdzeniu Willamate (chyba tak sie pisze) i ich prawie wogule nie mozna podkrecac PO 2.Masz plytke intela ktora nie jest przystosowane do tego celu PO3. Masz RIMMY ktore bardzo slabo sie podkrecaja.

To by bylo na tyle :)

BTW czuje ze ten topic zostanie zaraz zamkniety :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ta sama mobo co adamoooo i tez nie moge podkrecic.

nie jest to powod do placzu. bo tak stabilnego sprzetu

niewielu podkrecaczy ma. a do tego pamietki smigaja jak trzeba.

ten zestawik jest piekielnie szybki. nie zamienilbym go na nic

innego jak narazie. poczekam na nastepna generacje prockow

intela i wtedy sobie zmienie.

narazie mysle o grafie. to jest moja najwieksza dolina :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz RIMMY ktore bardzo slabo sie podkrecaja.  

A wlasnie ze nie. zalezy jakie sie ma. Ja mielam takie fajne Samsungi (PC800 oczywista) coto na 148MHz chodzily. Ile to dalo? 48% ponad norme! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może po części się zgodzę - płyty INTEL-a są rock stable , ale do o/c kiszka . W kwestii pamięci - mam serwerek w firmie : P4 1,6GHz S423/ Intel G850 Garribaldi / 2x256 RIMM PC800 i te pamięci wcale nie są złe - oczywista że PC1066 to byłby miodzik , ale tu wina leży po stronie procka - stare jądro Wilamette . Udało mi się jeszcze przed uruchomieniem w sieci walnąć mu Win98 i pobawić się - spokojne 2GHz na fsb125 . Gdybym miał przejścioofke S478=>S423 to bym dokładnie porównał , ale na bazie tego chipsetu i pamięci powiem , że ani pamięci ani chipset nie są temu winne . Na płycie MSI (bodajże MS6592 ale też z i850) TAKIE SAME pamięci z moim byłym P4 2,0GHz Northwood chodziły stable fsb 140 czyli 2,8GHz - gdyby nie temperatura pamięci (były gorące) podejrzewam że byłoby lepiej a pamięci zamiast 800 miały 1120 !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a od kiedy ilosc postow jest wyznacznikiem wiedzy?

Jak nie wiedzy to czasu jaki przebywasz na forum...

chyba tez nie. zobacz na mnie i na Ciebie :D

no offence.

Spoko luzik. No o w takim razie po co w ogoole to liczenie postow? Zeby sie kolegom w szkole albo w pracy chwalic? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o płytę to chyba nie da się.

ALE - > spróbój Soft FSB i nie wiem czy ci RIMM-y pójdą na coś więcej.

Jeśli chodzi o proc-a to więcej niż 2 GHZ nie wróże. Ale to zaj..... chłodzenie i naprawde inna płyta np P4T od Asus-a. 1.5 to chyna S-423

Drugi kolego RIMM-owcu co ty masz za wersje GTS2-PRO dwa lata temu też coś takiego miałem jakieś bezfirmowe kupione na giełdzie i chodziło mi GPU 200@247 i MEM 400@465 chciałem się tydzień póżniej dowiedzieć co to było od sprzedającego ale nie mół mi powiedzieć. Wiem tylko że z tym i tak się brało GF4MX440

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o płytę to chyba nie da się.

ALE - > spróbój Soft FSB i nie wiem czy ci RIMM-y pójdą na coś więcej.

Jeśli chodzi o proc-a to więcej niż 2 GHZ nie wróże. Ale to zaj..... chłodzenie i naprawde inna płyta np P4T od Asus-a. 1.5 to chyna S-423

Drugi kolego RIMM-owcu co ty masz za wersje GTS2-PRO dwa lata temu też coś takiego miałem jakieś bezfirmowe kupione na giełdzie i chodziło mi GPU 200@247 i MEM 400@465 chciałem się tydzień póżniej dowiedzieć co to było od sprzedającego ale nie mół mi powiedzieć. Wiem tylko że z tym i tak się brało GF4MX440

to jest karta firmy aOpen. ma wbudowany bios z mozliwoscia

zmiany zegarkow. tez troszke zasuwa jak na gf2.

jestem bardzo z niej zadowolony, tzn bylem jak ja kupilem.

kreci sie spoko i najlepsze ze na standardowych coolerku.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. ile mozna podkrecic maksymalnie  p4 2,4 (fsb 533) :D

ehmmmmm

1. !!!SZUKAJ!!!

2. przywitac sie wypada

3.co do pytania to podaj dokladnie jaki masz sprzet!!!!!!!!

4. SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka ze sie nie przywitalem. Mam P4 2,4 ghz ,plyta Soltek 85dr3-r, 2x256 DDR 266, cooler Spark 7 P4 Thermaltake , Gf 4 Ti4200 Agp x4, barracua AtaIV 80Gb :D Chodzi o to zeby chodzil bezpiecznie i stabilnie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka ze sie nie przywitalem. Mam P4 2,4 ghz ,plyta Soltek 85dr3-r, 2x256 DDR 266, cooler Spark 7 P4 Thermaltake , Gf 4 Ti4200 Agp x4, barracua AtaIV 80Gb  :D Chodzi o to zeby chodzil bezpiecznie i stabilnie !

Pojęcie "bezpiecznie i stabilnie" jest bardzo względnym - u mnie to 3,0GHz u kogoś innego 2,8 a jeszcze inny używa proca na 3,15GHz. Wszystko zależy od egzeplarza, płyty głównej i chłodzenia - musisz sam próbować. Któraś z częstotliwości będzie stabilna, a o bezpieczeństwie dowiesz się spalając bądź nie proca :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...