januszn64 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam Mam pytanie. Otóż aktualnie posiadam pamięć DDR2 Kingmax Dual Channel 2x512MB 800. Moja płyta główna posiada dwa sloty, na pamięci dual(czyli łącznie 4). Chciałbym dokupić sobie dodatkową kość pamięci 1GB albo 2GB. Czy muszę kupić pamięć "dual channel" czy może być zwykła jedna kość???? Proszę o pomoc. :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 [ciach!]a mać! Przestań co chwile zakładać KOLEJNE tematy! :evil: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie musi być dual channel, może być pojedyńcza kość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 No dobra, dobra :? Ale powiedz mi gdzie mam kierować pytania związane z komputerem???? Na tym forum zawsze ktoś znajdzie odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Mam pytanie. Otóż aktualnie posiadam pamięć DDR2 Kingmax Dual Channel 2x512MB 800. Moja płyta główna posiada dwa sloty, na pamięci dual(czyli łącznie 4). Chciałbym dokupić sobie dodatkową kość pamięci 1GB albo 2GB. Czy muszę kupić pamięć "dual channel" czy może być zwykła jedna kość???? Proszę o pomoc. :icon_exclaim: Niemusisz. Przede wszystkim patrzysz na parametry starych i nowych zeby byly maksymalnie do siebie zblizone. Timingi, napiecia ect. Czyli Najpiekniej byloby dokupic albo dual kit albo 2 oddzielne 800 clilestam z jakimstam napieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Everest pokazuje mi, że moje tmingi ustawione są na 5-5-5-18. Czy mógłbym dokupić sobie jedną z tych pamięci??? : Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit 5 5-5- lub Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Black Dragon 4-4-4-12 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Po 1 to poszukał byś... Po 2 nie bierz Geili. Po 3 kup Kingstony 667, tanie i dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Ale zadałem pytanie czy współgrały by jedne z drugimi! Chcę je kupić, bo jeszcze nigdy ich nie miałem, muszę sprawdzić ich jakość, a tak pozatym to czemu mam nie brać geili?? Edytowane 6 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 czemu mam nie brać geili??Jak byś dostosował sie do punktu pierwszego mojej poprzedniej wypowiedzi to byś wiedział! Jakość tych kości spadła na łeb na szyje, często padają i są z nimi problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Black Dragon 4-4-4-12 Czy te pamięci współgrałyby z moimi obecnymi???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Black Dragon 4-4-4-12 Czy te pamięci współgrałyby z moimi obecnymi???? Może i by współgrały, ale nie bierz ich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 :D :D Ale fajne są :D http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/stolarczy...07-4/geil-1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 A będziesz sobie z nimi zdjęcia robił? :P Dużo cennych informacji masz zapewne w instrukcji obsługi płyty głównej ;) warto zajrzeć zanim zada się pytanko na forum ;) ludzie strasznie nie lubią odpowiadać na te same pytania, a bywają tacy jak grzesiu co dodatkowo się przy tym unoszą ;) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zakupiłem w końcu GEIL 2x1GB DDR2 PC800 CL4-4-12 800Mhz ULTRA. Zobaczymy ile pochodzą :) Mam nadzieję że ani pamięci ani zasilacz się nie popalą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nie. A jeżeli nawet timingi "zwiększyłyby" wydajność to i tak więcej ramu da Ci lepszą wygodę. Te kingmaxy powinny iść na czwórkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 timingi nie nadrobia ilosci pamieci.... wyedytuj posta bo dostaniesz kolejne % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 timingi nie nadrobia ilosci pamieci.... wyedytuj posta bo dostaniesz kolejne % CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ ZA CO DOSTAŁEM POPRZEDNIE :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) a czytales regulamin? edit: ja nie mowilem zebys usuwal posta, tylko zebys go edytowal teraz moj i grzecha post jest taki z 'pupy' wziety ;[ Edytowane 11 Stycznia 2008 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) A czy ten zasilacz wytrzyma??? Czy wartałoby zmienić???? Bo ja już tracę głowę :? jedni mówią że jest dobry...inni że do niczego...i cały czas się zamartwiam czy nie popalę sprzętu :? narazie chodzi już dwa tygodnie i jest dobrze ale jak teraz dorzucę dwa wentylatory i nową pamięć to niewiem co się będzie działo proszę o pomoc Edytowane 11 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zasilacze noname maja taki rozrzut jakosciowy ze jednym wytrzymuja 2 lata a drugim pala sprzet za 1kPLN. Tak wiec dla bezpieczenstwa wyrzut go w cholere i kup przynajmniej Amacrox Warrior AX400-PNF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Narazie pociągne na tym. Jak się spali to kupię jakiegoś zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Gorzej, jak pociagnie ze soba inne czesci... BTW. czemu akurat Zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) BTW. czemu akurat Zalmana? no wydaje mi się że są dobre Zadam jeszcze jedno "prymitywne" pytanie, ponieważ jestem amatorem w tej dziedzinie. Dlaczego tak jest, że jedne zasilacze markowe o mniejszej mocy są lepsze od tych niemarkowych z większą mocą??? Edytowane 12 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) na niemarkowych czesto podawana jest 'moc szczytowa' poza tym markowe wykonane sa z lepszych podzespolow Edytowane 12 Stycznia 2008 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 a co to jest moc szczytowa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Po pierwsze, niemarkowe zasilacze czesto maja "moc" tylko na naklejce. Po drugie, wazny jest prad na poszczegolnych liniach - obecnie komputery korzytsaja przede wszystkim z 12V, w tanich zasilatorach moc moze byc podbijana poprzez duzy amperaz na linii 5V. Ostatnia rzecz: markowy, dobry zasilacz daje gwarancje stabilnych napiec, tego, ze nie umrze w najmniej spodziewanym momencie, a jesli juz zdarzy mu sie pasc, to nie pociagnie zadnych innych czesci za soba. Dochodza do tego takie rzeczy jak wieksza ilosc kabli i wtyczek. EDIT: do poprzedniego posta - w uproszczeniu moc szczytowa to maksymalna moc, jaka jest w stanie wypluc z siebie zasilacz. Z reguly dluzsza praca przy takim obciazeniu konczy sie jego przedwczesna smiercia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) no ale mój jest markowy i ma 450W :? :? więc o co chodzi? a może powiedzieli mi w sklepie że jest markowy tylko po to, żeby go sprzedać :? Edytowane 12 Stycznia 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 To znajdz Rasurbo w ofercie Zenfist.pl. Czaisz teraz pojecie markowy :?: :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) a może powiedzieli mi w sklepie że jest markowy tylko po to, żeby go sprzedaćTak. Nie jest markowy. Teoretycznie dobry zasilacz jest ciężki ale teraz to już wychodzi z użycia. Do tego kompa starczyłby nawet Modecom MC 350 (NIE FEEL). EDIT: Sie spóźniłem. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Pozatym kupowanie zasilacza Zalmana oplaca sie gdy: a) masz Z-Machine GT-1000 B) duzo kasy do wladowania w zasilacz... c) do zestawu ktory ciagnie ponad 400W. Twoj pierdnie moze 200 Wattami w szczycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dzięki. Zgodzę się z wszystkimi waszymi odpowiedziami. To mówicie że taki by starczył: Amacrox Warrior AX400-PNF 350W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...