PolandMET Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 I tu musze po raz kolejny powiedziec, ze zaleta zbrojonych węży jest taka ze sa sztywne i sie nie zsuwaja. Dzieki temu tez ze maja scianki 2mm czy nawet lepiej to nawet jak sie nagrzeja i zmiękna to sie trzymaja kupy. A Opasek nie bede dawał bo by to zle wygladalo. 4 fontanny petrygo mialem na stole to juz starczy. Przebudowalem wczoraj odpowietrznik przy pompie i teraz siedzi jak ulał i nie ma prawa zjechac. Zrobilem taki mały air-trap (zawijas z kolanek) i powietrze lepiej mi sie łapie. Choc moze ktos mi powie JAKIM CUDEM, co rano jak załacze to mam nowe bable powietrza. Tak, ze non stop po malutku, po banieczce mi sie zbiera powietrze w tym pionowym przewodzie ktory idzie z NB do grafiki. Tam jest taki dluuuugi waz na dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 W końcu coś porządnie wykonanego, to powinno trafić do seryjnej produkcji. Spojrzałem i mi szczena opadła. Wybaczcie ale to przebija pod wyglądem wyglądu wszystkie tutaj do tej pory zaprezentowane mody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ten Pan sie zna na rzeczy. :) brawa. Wiesz jak takie opinie ciesza ? Naprawde dzieki !! Ale skoro juz ktos to czyta to ja bede kontynuował moją kronike wypadków. Panie Jonas, jam ci Rycerz Hardcoreu a Ty mój wróżbita. Kuzwa wykrakałes to, ten brak zacisków :) Gram na kompie od rana, woda goraca, węże zwisaja bo tak rozmiękły. Ale nic, zostawiam gre ide na obiad. Przychodze po pol godzinie, zaczynam grać i nagle słysze szum strumyka przebijający się przez odgłosy wojny w Operation Flashpoint. Ku mojemu zdziwieniu (nie, przerazony nie byłem) po raz kolejny buda się, że tak powiem, spuściła mi na podłoge. Świnia. Expresowo wyłączyłem kompa bo oto wylewa mi sie cały układ chłodzący na biurko, podłoge i kable. Istny potop. W dodatku wszystko śliskie i nie mogłem włożyć węża ponownie i musialem poczekac az sie wyleje do końca. Coż sie stało ? Ano puściło w najgorszym możliwym miejscu, tj. najniżej polozonym, miedzy pompą a wylotem z układu rurek miedzianych, pod samym CD-Romem. Istny koszmar. Pierdykło akurat tam, gdzie zagladalem caly wczorajszy dzien i dzis rano bo mi to łączenie na kolankach sie nie zabardzo widziało i sprawdzałem czy sie nie zsuwa. Akurat sie zeslizgnęło z konca który nie za dobrze widziałem, a ten ktory widzialem siedzial ok. Wszystko przez węże które miękną. Są jakies które nie miękną ? Co było robic, kolejna modyfikacja modyfikacji. Najlepsze co bylo mozna zrobic to po prostu zamiast łączenia na kolanku dałem węża po elipsie eliminując ten słaby punkt. Znów musiałem wszystko odłączyc i zmarnowac godzine na zalewanie i odpowietrzanie układu obracając obudowa wazaca lekko z 15kg. W miedzy czasie wytarłem wszystko i korzystając z okazji zabrałem sie za kable pod biorkiem aby jak juz sie cos leje to niech sie leje na podloge a nie na kable i przedłużacze bo raz jak pierdylnie to wypali łącznie z elektrownią. Tak wiec wychodzi jakies coś koło 0.5 wycieku na dzień :) Pozostało też jeszcze jakies 34 połączeń które mogą puścic, choc obawiam się tylko o 3 na trójniku przy lewym odpowietrzaczu bo tam są te cholerne przeźroczyste węże. [ciach!]e badziewie chinskie. Chyba powinienem wyciągnąć z tego jakąś nauke, ale nie poto to badziewie robilem zeby sie teraz poddać. Narazie mialem cholerne szczeście ze .... kurna nie bede kończył :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 O ja pier.... :blink: Dla mnie to prawdziwe dzieło sztuki jest. Super sprawa. Widać że włożyłeś dużo pracy w ten projekt i za to należy się szacunek! Bardzo podoba mi się pomysł z przepływomierzem wody , szkoda że nie Metron :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Co do wezy - na rynku jest wiele rodzajow znacznie lepszych wezy, w szczegolnosci TYGON. Co wiecej wystepuja nie tylko w wersji przezroczystej. Gdybys uzyl np takich kolanek: to naprawde moim zdaniem nie wygladaloby to gorzej :) (mimo ze nie sa miedziane) Przy dobrym skreceniu nawet maksymalnie rozmiekczony waz o konsystencji galarety nie zejdzie i bedzie szczelny. Zreszta tygon ma niesamowity promien zgiecia, jest to chyba najtrudniejszy do zalamania rodzaj wezy, mozna polaczyc uklady bez kolanek zataczajac ostre luki i nic zlego sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 no wiem, ale mi sie wlasnie marzylo zeby nie bylo łuków. To ok, gdzie moge najtaniej tego tygona kupic ? Ale czy on sie tez rozmiekcza bardzo pod wplywem ciepla ? Tych kolanek nie widzialem na weze 10-14. One chyba biora tylko o sciankach 1mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 duży wybór różnych węży masz tutaj: http://www.tubes.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) a ja bym nie zmienial wezy tylko dodal zaciski bedzie jeszcze bardziej hardcorowo - a te weze zbrojone (hehe tez mam kilka takich z obi) pasuja idealnie do tych miedzianych kolanek i calej obudowy dla mnie wypas i jeszcze ten licznik wody poprostu cudo ;) wg mnie wszystko jest git a zmiana tych wezy i kolanek pogorszy wyglad bedzie sie zblizalo do kazdego innego "wyciacianego" bez wybrazu kibelka :P Edytowane 29 Lutego 2008 przez sedzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 można wiedzieć ile nabiło ci już na wodomierzu ... :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 można wiedzieć ile nabiło ci już na wodomierzu ... :) ?he? Co ma wodomierz do tego układu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 he? Co ma wodomierz do tego układu ? jak to co jest n a 2 i 4 fotce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) No wiec tak, 57 stopni wskazuje CI czujnik niedaleko mosfetu od proca(zdjęcie niżej). Żeby zmniejszyć temp całego układu mógł byś dodać jakieś malutkie żeberka na tych rurkach robiących za bude. Mi sie całkeim podoba ta obudowa. Ale jedno ale. Jak przy większości WC kolega zapomniał o jednym. Każdy komponent do komputera (mobo,grafa i cała reszta) jest projektowana tak że w budziej jest chociaż minimalny przewiew. Wiec ja bym zalecał jakiś wolny wiatraczek przynajmniej wyciągający powietrze albo dmuchający. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez kA!N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Za grube i za mało tych rur. Woda/płyn tak szybko się nie wychłodzi w takich grubych rurach. Mogłeś zrobić spiralę wokół kompa z jednym wlotem i wylotem. Wtedy płyn okrążałby całego kompa i wracałaby prawie zimny, chociaż przy tak grubych rurach, to nie wiem czy wracałby dużo zimniejszy, ale na pewno było by to efektywniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suonik Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 ja jestem pod wrażeniem tego moda i gratuluję pomysłowości; jak widać nie da się wszystkiego przewidzieć, stąd te problemy eksploatacyjne, ale konstrukcję zawsze można udoskonalić i skoro zbudowanie tego 'radiatora' przyniosło choć trochę satysfakcji, to modyfikowanie i ulepszanie tym więcej jej przyniesie dobra robota, gratuluję i życzę powodzenia w dalszej pracy! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 W końcu coś porządnie wykonanego, to powinno trafić do seryjnej produkcji. Spojrzałem i mi szczena opadła. Wybaczcie ale to przebija pod wyglądem wyglądu wszystkie tutaj do tej pory zaprezentowane mody Zgadzam zię również. Te pseudomody które oglądałem na konkurs Allegro,to żenada i pokaz choinek-kto da większą szybkę i bardziej świeci. Na 48 maszyn tylko 3-4 były zrobione z jajem,a reszta to nędzne xero discopolowego wzorca. No ale na dobrego moda trzeba pomysłu,a to niestety wymaga jaj i ruszenia bańką-co niektórych to niestety przeraża. A swoją drogą dlaczego ponad 90% z tych "modderów" miało na pulpicie stronkę Allegro-czyżby liczyli na ...nieważne. :mur: Za to co napisałem pewnie mnie zbanują,ale wykładam na to. Chodzi o to,abyście zastanowili się nad swoimi poczynaniami-może dojdziecie do głębszych konkluzji :) A jeśli chodzi o moda PolandMET'a,to koleś wykazał się zajebistą wyobraźnią i inwencją twórczą-aż miło popatrzeć na coś odróżniającego od reszty "tandetnych" świecidełek. RESPECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) po pierwsze primo, u mnie masz minusa (chyba że mój mod był w tych 3-4 :twisted: :) ) po drugie, gdybyś spojrzał na regulamin konkursu, to taki właśnie był wymóg... zdjęcie musiało być zrobione na tle monitora z zapalonym allegro. Konkursowicze na nic nie liczyli... przez takie spekulacje potem rodzą się plotki i nieprawdziwe historie. Bana chyba nie dostaniesz, bo niby z jakiego powodu, no chyba, że w regulaminie ppc jest jakiś paragraf na to co napisałeś :wink:. Ja też nie jestem zwolennikiem tandetnych świecidełek, ale widziałem nie jedno "tandetne" świecidełko, które było lepiej zrobione i bardziej przemyślane niż mod w tym temacie, z całym szacunkiem dla autora - prace się ceni, pomysłowość także, ale jednym wychodzi to lepiej a innych mniej_lepiej :). Ja też nie uważam własnej twórczości za absolutne de best, ale niektórym się podoba a ja mam sposobność do przeniesienia swoich pomysłów w reality, że tak powiem. Przy okazji nabywa się nowe doświadczenia i szlifuje kunszt :wink:. Sądzę, że przynajmniej część moderów ma podobne podejście... na pewno nie wszyscy, bo to widać :wink: Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Szykuje sie maly update. Maly przed wiekszym. Maly obejmowac bedzie zmiane Galaxy GF7600GS na Zotac 8800GTS 512MB + blok full cover XSPC Razor 8800, zmiane węży na przeźroczyszte (jeszcze nie zdecydowalem), zmiana topów bloków Prisonów CPU i NB na plexi oraz zmiane niebieskiego (zzieleniałego) petrygo na czerwone borygo bo i tak mi sie juz skonczyło. Duzy update sie bedzie kroił jak bede musial zmienic plytke główną :) Mysle ze do miesiaca skoncze. Wszystko zalezy czy wlasciciel bloku (UK) nie bedzie robil problemow z wysylka do PL. Edytowane 25 Września 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Kategoria oryginalność 1 miejsce fajnie że ktoś coś innego wymyślił niż okna neony itp. Tylko te węże nie wyglądają najlepiej. Zastanawiam się nad sensem chłodzącej obudowy. Czy nie odbiera ona więcej ciepła z otoczenia niż z PC ? A może lepiej by było gdyby do rur zamontować żeberka takie jakie są w radiatorach. Wtenczas obudowa odbierała by więcej ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 ciepło przekazywane jest zazwyczaj z elementów cieplejszych na zimniejsze... Więc jeśli w domu masz 35 stopni to mniej niż 35 będzie raczej trudno wycisnąć. Gdyby dać żeberka, to obudowa będzie oddawać więcej ciepła do otoczenia - to chyba miałeś na myśli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) No co do wezy to jeszcze nie wiem. Mi sie one podobaja, bo sa troche bardziej "fajne" niz zwykle nudne przezroczyste rurki Zapewniam Cie ze obudowa oddaje cieplo. Nawet podczas normalnej pracy, rury sa cieplejsze od ręki czyli maja ponad 36*C a w grze to juz jest kaloryfer. Przydalo by sie pewnie jeszcze ze 4 pelne okregi z rurek wtedy woda miala by wiecej czasu na schlodzenie oraz np. grafika nie wystawala by ponad orurowanie...no ale to jest prototyp. Wydawalo mi sie ze 6m rurki to i tak za duzo. W kazdym razie dziala i wyglada fajnie. Wydajnosc i sprawnosc mnie nie interesuje zbytnio. Mial byc komputer bez obudowy z chlodzeniem WC ale bez wielu wentylatorow i wielkich radiatorow/chlodnic. Edytowane 17 Listopada 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Zaczynam cos dzialac :) Po pierwsze zakupilem Grafike Zotac 8800GTS 512MB (G92) oraz dzwiekówke Asus Xonar DX. Na obie karty od tyłu beda przykrecone panele z czarnego (chyba) plexi z wygrawerowanymi (na bialo) logo Nvidia oraz Asusa i takie tam inne wzorki. Mozliwe ze materialem bedzie przezroczyste plexi podswietlone na niebiesko (grawerka bedzie ladnie swiecic). Jeszcze nie zdecydowalem. Natomiast na grafike mam dwa bloki full cover do wyboru. Znany dobrze blok firmy EK oraz mniej znany XSPC. Pierwszy kupiony na ebayu.de a drugi na ebay.uk, wystawiony jako nowy ponieważ nie pasowal wlascicielowi na grafe bo zawadzal o elementy na plycie glownej. Info o XSPC Razor 8800 i jego Test ale po wlosku Info o EK-FC88 GT/GTS (G92) Osobiscie powiem ze ladniejszy jest XSPC bo jest zrobiony z 1 kawalka miedzi. Ta czarna dokrecana czesc w bloku EK mnie denerwuje, wyglada nieciekawie i bedzie obnizac wydajnosc. Pewnie minimalnie ale zawsze. Poza tym blok XSPC mozna podswietlic a EK nie (trzeba by wiercic). Tak sie bloki prezentuja. EK z prawej troche mokry bo plukalem, zostalo troche czerwonego czegos po ostatnim wlascicielu. Krucce mosiezne bo nie mam innych ale o sr. 9/13mm wiec beda wężyki siedziec bardzo mocno na nich. Edytowane 25 Listopada 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) No dobra Panowie, jest !!!!!! Ostatnie dwa dni poświęciłem na rozwalanie kompa na części i składanie go do kupy od nowa. Na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy nagromadziło się trochę pomysłow w mojej głowie i przyszedl czas na ich realizację. Najważniejsza zmiana to z pewnością dodanie podświetlenia, z czego niewątpliwie ucieszą sie zatwardziali fanatycy led, neonów i katod. No ale co to za buda która nie świeci jaśniej niż choinka w grudniu ? Po pierwsze dostalem od Maniakalnego zamowione topy do Prisonow Pro V2 na CPU i NB oraz topy na Grafike i Xonara (nowosc). Oto jak sie to wszystko prezentuje. Top na CPU ma otwory zarówno na socketa 939 jak i na 775, rozwiązanie przyszłościowe. Niestety pojawił się banalny problem, czyli blok zawadza o Ram w slocie 4. Poza tym jakos tak średnio to wygląda gdy podstawa bloku jest o 90* przekręcona w porównaniu do procesora. Zresztą sam top tez jakos tak dziwnie się prezentuje gdy tworzy figure krzyża. Znacznie lepiej to wygląda gdy top tworzy po prostu X. Dlatego dość niespodziewanie zostałem zmuszony o sięgnięcie po zapinke z Prisona. Zapruszoną, matową, bez połysku, z rysami. Wnerwiłem się, poszedłem po dremela i zrobilem zapinke na lustro. Wygląda teraz naprawde rewelacyjnie i nawet jestem zadowolony z tego ze musiałem ją założyć bo cały blok zyskał na rozmiarze i jakos tak, sie opancerzył :) Nie bez znaczenia jest to, że zaponka zakryła dziury pod śruby na końcach topu które i tak nie są uzywane tak jak miały. Topy na grafike zobaczyłem w temacie Maniakalnego w TYM TEMACIE Od razu idea mi się spodobała, tym bardziej, że moje grafiki widać z obu stron, a nie jak w normalnej pozycji leżącej, w zamkniętej obudowie. Siadłem więc, pokombinowałem w Corelu i zrobiłem. Logo nVidia to gotowiec, natomiast Xonara musiałem sam wymodelowac. Uważam, że wyszło całkiem fajnie. Tu jest top od GF8800 oraz sposób podświetlenia. Oto całość na dzien dzisiejszy. Podświetlenie działa wyśmienicie. Ale nie jest to finalny projekt, tylko musialem juz miec kompa, więc zlozylem układ z tego co bylo pod ręką, byle by nie ciekło. Chciałem tez sprawdzić jak działa podświetlenie, blok na GF i czy wogóle GeForce jeszcze dycha to tych wszystkich zabiegach. Ogolnie rzecz biorąc, znacznie lepiej wygląda podświetlony top z matowymi bokami, zmatowionymi papierem ściernym, od takiego z przeźroczystymi bokami. Powod jest prosty, światło nie ucieka z bloku, tylko rozświetla blok odbijając się od jego boków wewnątrz plexi. Dlatego też musiałem powyżywać się nad topami Maniakalnego oraz nad topem na grafike. Efekt jest swietny. Docelowo podświetlone bedą tez topy na Grafike i Xonara, tylko muszę znaleźć ledy 2mm, bo plexi ma tylko 3mm niestety. Do podświetlenie (jak widać) uzyłem Led FLUX 5 mm o podwyższonej jasności. Akurat tylko takie miałem :) ,z niebieskich, pod ręką, ale jak to u mnie bywa przeważnie, element dobrany na McGyver'a (czyli z tego co jest pod ręką), okazuje się być elementem pasującym idealnie. Zaletą tych led jest to, że maja szeroki kąt świecenia co przy oświetlaniu bloku, a nie w latarce jest jak najbardziej zaletą. Poza tym nie trzeba wiercic głębokich otworów na te ledy., bo soczewka jest dość mała. Dolałem też trochę destylki do Petrygo, bo juz mi się prawie konczy, a także z powodu tego, co przeczytałem w jednym temacie. Mianowicie czyste petrygo czy tez borygo jest za gęste i mozna sobie pąpkę dobic. I faktycznie, rozcieńczyłem troche wodą i mam teraz taki flow, ze powietrze samo leci rurkami, co wcześniej bylo problemem. W sobote mam dostac niklowane kolanka, to przez weekend powinienem juz ostatecznie wymienic (znienawidzone przez Was) węże ogrodowe, na normalne przeźroczyste. Tylko martwi mnie to, że po prawie roku, wnętrze węży jest zasyfione jakimś osadem, ale przecież w Petrygo glonów nie powinno być, wiec ciekawe co to za osad :( W wężach zbrononych tego syfu nie bylo tak widac. Natomiast jak zastosuje weze przezroczyste to moze byc problem po paru miesiacach. No cóż, zobaczymy. Edytowane 19 Listopada 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 fajniusio z tym podświetleniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) Prace trwaja Narazie zrobilem Xonara :) Wyglada bosko. Zasilany z karty, z 12V z molexa u gory. Dwie diody led SMD A tu jeszcze na osłode. Co moze zrobic wymiana GF7600GS na GF8800GTS. Masakre pasywnego ukladu wodnego :( Edytowane 2 Grudnia 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Fajnie się zaczyna zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 fajneee... :) zamiast szukać słabych diód 2mm kup 3mm i spiłuj :] proste, lepsze i światło się odrazu rozproszy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 e tam, lepsze sa te SMD. Male, mocne i maja szeroki kat swiecenia. W polaczeniu z opornikiem SMD robi sie to bardzo male. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) No to bedzie duzy update :) Ostatnio sie napracowalem nad podswietleniem i wyszlo nadspodziewanie dobrze. Oto worklog z maltretowania mojego DVD. Az dziw ze przezyl. Tak to wyglada na obrazku oraz w realu. Swietna obudowa, az sie prosilo zeby ten panel z plexi podswietlic. W srodku jest dosc miejsca ale tylko na ledy 3mm, bo 5mm mi nie weszly. Modowanie zaczalem oczywiscie od zmiany ledy sygnalizujacej prace urzadzenia z zielonej na niebieska. Akurat kupilem z ciekawosci pare dyfuzyjnych (matowych) wiec postanowilem je wykorzystac w DVD bo nie chcialem tutaj ostrego światla tylko miękkie rozporoszone. Poszlo szybko. Teraz przyszla kolej na moj odjechany pomysl, aby ledy po bokach migaly tak samo jak leda w DVD, czyli zeby je polaczyc razem. Niestety okazalo sie ze sie tak prosto tego zrobic nie da. Polaczenie ledow z ledą w DVD spowodowalo ze sie te zewnetrzne palily na 1/3 mocy. Na szczescie przyszedl mi z pomoca ojciec i wymyslil prosty bajer ktory zasilanie dla zewnetrznych led brial bezposrednio z zasilania z plyty glownej DVD a sygnal + z ledy sygnalowej. DZIALA ! Wielkie gratki dla mojego ojca. Z boku przez otwory na sruby wyprowadzilem kabelek i na prowadnicach przykleilem czerwone ledy SMD z opornikami SMD. Takie male gówienka. Teraz moj DVD ma wiecej kabli w srodku niz mozna by sie spodziewac. Nastepnie przyszla kolej na podswietlenie obudowy z gory i z dolu. Tutaj tez uzylem led dyfuzyjnych 3mm. Niestety ledy zbyt bylo widac na przednim panelu jako 3 osobne punkty swietlne. Trzeba bylo cos z tym zrobic bo panelu nie da sie zmatowic od srodka, bo ma takie rowki ze nie da sie tam niczym wjechac. Pierwszy test na reklamówke z tesco :) wypadl dobrze i wyznaczyl kierunek poszukiwan :) Ugory swiatlo rozproszone na reklamowce na dole tylko ledy. Najlepszym materialem a zarazem dostepnym po krotkich poszukiwaniach okazala sie kalka techniczna. Efekt znacznie lepszy, swiatlo rozproszone. Trzeba jeszcze to samo zrobic z czerwonymi ledami na bokach bo strasznie to wyglada i widac wnetrze obudowy. Nie jest to idealne rozwiazanie tym bardziej jesli bede chcial znow cos w srodku gmerac bo w koncu kalka sie pognie i bedzie odstawac. No i jest. Piekności moje :D a tu dla ciekawskich krotki filmik jak to wyglada w realu. Miga bardzo fajowo. http://www.polandmet.com/gfx/radiator_mod/...tor_mod_dvd.avi Edytowane 6 Grudnia 2008 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wszystko ładnie tylko jedno ale ... projekt zaczyna nabierać coraz więcej kolorów i boje się że może przerodzić się w wiesz co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wszystko ładnie tylko jedno ale ... projekt zaczyna nabierać coraz więcej kolorów i boje się że może przerodzić się w wiesz co ;)swieta sie zblizaja :) pare bombek i bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...