Zbih Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 nurtuje mnie to pytanie już od jakiegoś czasu, dlatego zapytam wprost :) zamierzam rozbudować komputer o E2140+AC Freezer 7pro+seagate 500gb 32mb+płyta gł. 1. zależy mi na NCQ, na jednej stronie napisali w wadach Foxconna, że nie ma, na innej w specyfikacji, że ma .. jak jest w rzeczywistości?? 2. mam pamięci geil 2x1gb ultra 800 .. jak wygląda kompatybilność z tymi płytami?? 3. potrzebuję portu lpt i com (dlatego odpadł m.in. abit ip35) .. foxconn ma oba na tylnej ściance, asus coma ma na płycie, czy jest port COM dołączany na dodatkowym śledziu? 4. mam tagana 430 u15, więc nie będę ukrywał, zależy mi na podkręcaniu .. z tego co wyczytałem, obie płyty wypadają podobnie, ale warto jeszcze tutaj zapytać :) jeśli macie jakieś reflekcję, to z góry dzięki no ta tak swoją drogą happy new year :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 foxconn bo ten asus ma tylko 3fazowe zasilanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Oczywiscie Foxconn P35A-S. Co do NCQ to tak obsluguje. Ale to musi byc ta wersja A-S, bo wersja A ma inny mostek i juz nie obsluguje. Co do portu COM, to jest kabelek do podlaczenia pod USB ktory symuluje ten port. nie ma zadnego com na sledzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Foxconn :) Czemu? Bo nie wiem jak z assus-em ale jakis czas temu miałem podobny problem i wybrałem Foxa. Moim zdaniem był to trafny wybór, jestem bardzo zadowolony ;) Co do zasilacza spokojnie wystarczy, ja mam praktycznie to samo tylko 380 i jest stabilnie jak skała, a na codzień biega tak jak w sygnaturce. A czy jest port com na sledziu to ci nie powiem bo nie wiem gdzie mam pudło z tymi całymi śmieciami :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tez chyba doradze Foxconna bo mam P5N-E i znam jej minusy. :wink: Lapanie sie argumentu o 3 fazowym zasilaniu jest przereklamowane IMHO. Wiekszosc ludzi przy zdrowych zmyslach nie wklada Q6600 do tej plyty i nie puszcza CPU na 1.5v. Jesli procek wytrzymuje FSB 400 to nie widzialem wiekszych problemow ze stabilnoscia plyty. Wiekszy zakres bedzie miec Foxconn. Chlodzenie do podkrecania i tak trzeba wymieniac wiec to zaden argument. Sloty pamieci - jesli chcesz krecic 4 kosci jednoczesnie - wchodzi w gre P35a-s. Zolte sloty P5N-E troche hamuja oc. W czarnych mozna dosc poszalec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 dzięki za kilka konkretnych uwag .. zdecyduję się na foxconna, droższy o 40zł, ale .. co tam zdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...