Skocz do zawartości
Caleb

Problem Z Doczytkami I Restetami

Rekomendowane odpowiedzi

Jest pewien problem, a w zasadzie nawet dwa które mnie trochę irytują w moim sprzęcie.. Pierwsza to dziwne doczytki podczas grania w niektóre tytuły. Dajmy na to takie TDU – gram sobie w zwyczajnych ustawieniach 1280x1024 Aax4 Anx8 (wymuszone w CP) i co kilka sekund cos się dogrywa, co owocuje sekundowymi szarpnięciami. Gra czasami potrafi się albo wysypać albo wyskoczyć do windy albo zawiesić (wcześniej na starym sprzęcie 0 problemów). Stalker ma podobnie, pomimo 4GB ramu cos tam mieli w tle i często padaja save. Przy wymuszonym AA i An z CP wieszal się notorycznie walił BSOD i reset.. Wcześniej gdy miałem 86GE i 2Gb nie przypominam sobie takich problemów. Medal of Honor tez po jakimś czasie sypnie errorem z poziomu gry ze cos źle się obliczyło. Oblivion również potrafi się przywiesić, choć tego akurat zmodowałem tak bardzo że się cos może kaszanić :]

Nie mam za bardzo pomysłu na to co może być problemem. Obecnie na 2Gb jest podobnie (przynajmniej w TDU). Może ustawienia pamięci wirtualnej? Może inne Timingi Ocz Patinum CL4? Są 4-4-4-15 2T wiec norma. Może stery do grafy? Używam 169.28 mod Sidebanda.

Może to kwestia samego SLI? Zastanawiam się nad różnica pomiędzy opcjami w SLI performance mode - są 4 opcje a domyślnie ustawione single GPU – czy to optymalny wybór? Może poszczególne gry lepiej obsługują inne metody?

Dodam ze min. CoD 4 czy Crysis chodzą normalnie. Jakieś pomysły? Może cos poustawiać w systemie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobie jest na jednej grafie?

Tego nie sprawdzalem ale moge wylaczyc SLI. Poz tym zauwazylem ze dioda hdd co pewien czas sobie radosnie miga podczas gdy gra wykorzystuje np 780 mb pamieci.

EDIT: Po wyłączeniu SLI wyglada na to ze jest lepiej - cos sie dogrywa ale nie odbija sie to na komforcie gry (TDU). Co nie zmienia faktu ze TDU i tak "wykonal nieprawidlowa operacje i aplikacja zostanie zamknieta" :lol2: Czego to moze byc wina?

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi