En2o Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 Jak widać, właśnie dołączyłem do forum, więc witam wszystkich serdecznie :wink: Mam Modecoma MC 350 i w spoczynku napięcią mam takie: 12V - 11,90 i skacze o o,o3V 5V - 4,91V i skacze tez ok 0,03V 3,3V - 3,23V i skacze jak wyżej Jednak w lekkim stresie (ponad pół godziny grania) na linii 12V spada do ok 11,65V z kilkoma wahnięciami na ok 11,42V. 5V spada do 4,8V ale nie skacze, a 3,3V stoi w miejscu. Mierzone programami, choć wiem że powinno się miernikiem... ale zakładając że to prawdziwe odczyty :rolleyes: , to czy skoki nie są za duże? Wiem, że normy ATX dla 12V to 5%, więc się mieszczę, tylko napięcia nigdy nie są stabilne... Zasilacz się nie grzeje nawet w stresie a sprzęt mam słaby, więc może tak to wszystko zostawić? Moj config to: ASUS A8N-E, Sempron 3000+(wkrótce zmieniany na Athlona 4000+), 2 x 512 DDR Kingston, Radek x800 GTO 256mb, Barracuda 80GB SATA, 2 x DVD Rom Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
omgwtf Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 W Everescie sprawdzane? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
En2o Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 W Everescie sprawdzane?Wlasnie zainstalowałem Everesta i znalazlem napięcia :-P Sprawdzalem ASUS probe, bo ma funkcje "nagrania" wartości w dluższej pracy a Ev nie wiem... Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kwasior500 Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 everest też - ma funkcję log chociaż ja zawsze sprawdzam speedfanem Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Grzechu_1990 Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 Jeżeli wierzycie odczytom programów ws napięcie to żyjcie dalej w swoim świecie. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Slow Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 Mierzone programami, choć wiem że powinno się miernikiem... ale zakładając że to prawdziwe odczyty , to czy skoki nie są za duże? nie ma sensu czegos takiego zakladac a jesli chcesz byc pewien - musisz kupic miernik.. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
En2o Posted January 4, 2008 Report post Posted January 4, 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 nie ma sensu czegos takiego zakladac a jesli chcesz byc pewien - musisz kupic miernik.. Ok, myslalem choc troche mozna wywnioskować zomiarów softem, ale jak sie wszyscy upierają to szukam miernika :D Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Gregu Posted January 7, 2008 Report post Posted January 7, 2008 (edited) rzadko soft daje takie same wyniki jak miernik np wystarczy roznica generacji everesta - na jednym pokazuje mi napiecie proca 0,93v, 2 everest 1,13v...komu wierzyc?drugiemu, bo mam ustawione napiecie na 1,1v ale ostateczna weryfikacja to tylko miernik everest pokazuje mi np 12,50 srednio, a miernik 12,01~~12,10, stres ~~11,98 zajrzyj do sklepiku wszystko za 5zł..dobrze sie poszuka sie znajdzie dobry w miare miernik :) ale za 10 zł taki starczy Edited January 7, 2008 by Gregu Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BENITO Posted January 7, 2008 Report post Posted January 7, 2008 Ileż można, nie umiecie czytać FAQ czy co :mur: Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
YogiCK Posted January 8, 2008 Report post Posted January 8, 2008 Soft / BIOS NIGDY nie pokazuje prawdziwych napięć :!: Proponuę przeczytać ten artykuł > http://zenfist.pl/pelen.php?id=40 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Wiedzmin_ Posted January 8, 2008 Report post Posted January 8, 2008 (edited) Hehehe mi everest na -12V pokazuje cos kolo 4V :D No chyba ze tak mam? ;) BTW do czego jest -12V uzywane? Edited January 8, 2008 by Wiedzmin_ Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...