Prezes_s Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 hehe im więcej artefaktów tym mniejszy wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Z tym biosem nawet na 440 dla pamięci są artefakty :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 A przedtem jak miales ? Lepiej sie krecily memki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 na 460 nie było ani jednego artefakta! A tu chyba będę musiał zejść do najprawdopodobniej na 420 aby było ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Sprawdziłem. Bez artefaktów(bynajmniej nie zauważyłem) idzie na 322/423... wynik 3dmarka 2001 to 6701. To i tak więcej niż na biosie 8.004 na karcie ustawionej na 322/460 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Czy ktos sie bawil RadEdit'em w ver 1.1D? Ma mozliwosc edycji timingow :) ale przy wczytywaniu biosu wywala info ze checksumms bad, nie wiem czy nie bedzie mialo jakiegos negatywnego wplywu na pozniejsze dzialanie karty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Czy ktos sie bawil RadEdit'em w ver 1.1D? Ma mozliwosc edycji timingow :) ale przy wczytywaniu biosu wywala info ze checksumms bad, nie wiem czy nie bedzie mialo jakiegos negatywnego wplywu na pozniejsze dzialanie karty :D Prawdopodobnie nie będzie można wgrać BIOSu . Ps Udało się komuś wgrać BIOS od PRO :?: Z tego co pamiętam mi chyba raz się udało ale nie pamiętam ,którym atiflashem( Małe dziury :roll: ) Bo chce wgrać z edytowany BIOS od Pro ale atiflash się buntuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 hmmm mi sie zawsze zdawało ze nikomu sie nie udało z tym BIOSEm od pro tz ze nie było zmiany z wydajnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 hmmm mi sie zawsze zdawało ze nikomu sie nie udało z tym BIOSEm od pro tz ze nie było zmiany z wydajnoscia Mówię dobrze nie pamiętam :? ale kojarzy mi się że nawet do windy nie chciał wejść (hynix 5ns) i w grałem orginała Teraz z edytowanum chciałbym spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fight Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Hej Szpak ! A czy ja tego twojego "szybszego" BIOS-a mogę użyć do Sapphire R9000 ale w wersji VIVO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 tego to ja ci nie powiem .....bardzo mozliwe ze wersja vivo ma inny bios bardzje jakis rozbudowany .proponuje ci np. sciagniecie swojego i porownanie go jakims edytorem z moim i sam zobaczycsz ..czy sa jakies roznice ..np. w wielkosci czy czyms ;] jak nie ma to wgrywaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fight Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 No i zadziałało !!! BIOS Szpaka na karcie R9000 VIVO i wynik w 3DMark-u skoczył :D z 6327 na 6754 (default - bez kręcenia karty ale Athlon skręcony na 2000+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Heh coś mi się poje.... W winxp mam agp 0 i nie da się zmienić, a w 98 max 2! Co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 hehe no wszystkim działa ....fajnie .... a co do Prezesa_s a jak z wynikami ?? wszystko ok na tym agp 0 czy 2x ..ja kiedys tez miałem agp. 2x ale było ok tak pisało ale stery rozwiazały problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 no nie no taki Topic a ja nic nie pisalem jak ktos chce wiedziec to moj radeon od HiS'a kreci sie z 250/200 na 320/470 ponizej zdjatka mojej karty. Pamieci na Karcie to Hynix 4ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 mozesz jeszcze napisac o wersji biosu ...ile na maxa wyciskasz ? jakie masz chłodzenie itp :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 mozesz jeszcze napisac o wersji biosu ...ile na maxa wyciskasz ? jakie masz chłodzenie itp :) ?co do wersji biosu to nawet nie wiem jaka mam w swojej karcie a co do podkrecania to pisalem ze karta z standardowych GPU: 250 MEM: 400 poszla bez arrtefaktow na GPU: 320 MEM: 470, a wszystko to chlodzilem wentylatorem z zasilacza :) moj najlepszy wynik to 8135 3DMarków na podkreconej grafie i procku na prawie 1600MHz niestety nie zrobilem wpisu do compare na Futuremarku ale postaram sie to zrobic jak bede mial wolna chwilke i checi :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 wersje biosu w info w sterach znajdziesz a jesli ci ta karta tak sie kreci na takim chłodzeniu to co tu gadac pozazdroscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 BIOS Version 8.000 BIOS Date 2002/08/08 dokladnie taka jest wersjia biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 no to masz ta najlepsza chyba ..wersja dobra data tez spoko . ale z tego co tu na posciku wywnioskowac mozna to czym starszy bios tym wydatnijeszy.... jak narazie prowadze w tej dziedzinie ....moze dlatego ze tego radka kupiłem zaraz po tym jak było mozna go kupic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 daFojtek zgraj tego biosa i zapodaj gdzies :) Potestujemy sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 daFojtek zgraj tego biosa i zapodaj gdzies :) Potestujemy sobie :D dobra z tym ze zadam troche lamerskie pytanie czym? bo na ATI sie jeszcze nie bawilem biosem a wczesniej mialem zawsze nVidie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 na stronie wampira w pierwszym poscie jest linkalbo gdzies tu poszukaj jest wszystko napisane co i jak i jest programik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 OK daFojtek http://www.radeon2.ru/bios/util/flashrom1.3.exe program do flashowania i odczytu bios'u oraz komenda flashrom -s 0 my_bios.rom :) Oczywiscie cala operacje wykonaj z pod czystego DOS'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Pamięć jednak nie zawodzi :wink: udało się wgrać biosa od pro a efekt był taki że obraz jest zkaszaniony od samego początku (nawet w biosie :? ) Taki sam efekt jak przy edytowanianu zwykłego biosu system nie instaluje sterowników :( . Ogólnie dziwię się ,że nikt tego nie zrobił jeszcze aby pod Xp spokojnie biegał .Kwestia prawdopodobnie tylko BIOSu ale ja jestem za miętki aby żeby to zrobić :roll: .9500 zmodowali o 9000 zapomnieli :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 ok zgralem bios. zajmuje 44 kilobajty BIOS ATI RADEON 9000 BIOS Version 8.000 BIOS Date 2002/08/08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Szpak jak zrobić, by karta na twoim biosie chodziła na agp4x? Ustawiam w smartgarcie na 4x uruchamiam kompa i znowu 2x! Instalowałem nawet windę od nowa i nic. Stery to cat 3.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 dziwne u mnie i u innych smiga na agp 4x ...wiec nie wiem co jest a jak wyniki na tym agp 2x sa dobre jak na 4x czy słabsze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Na początku było 4x... i się coś samo przestawiło. Wyniki słabsze:( Kombinuje z biosami i nic. Przy tym agp teraz to 2x. Co robić? W powerstripie nie da się na 4x.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 a w biosie ?? jak w biosie jest na 4x to musi byc na 4x innej mozliwosci nie ma .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...