szpak Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 heh narazie sie nie bawie w oc , zaczynam zycie studenckie poznawac hehe ale 11k na twoim sprzecie z moja karta bez problemu .. moze za jakis czas zmienie na nForce 2 i bartonka to sie zobaczy narazie mam przerwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Hahaha!! Pobiłem dzisiaj swój rekord!! Może to i mało, ale na normalnym chłodzeniu :lol: 250/200-->7218 295/200-->7714 295/218-->7894 295/225-->7934 298/230-->8046!!! Moge coś jeszcze z tego wycisnąć ?? Tego nikt nie wie :P próbuj a zobaczysz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Zamontuj dobre chłodzenie, przedewszystkim na pamięci! Przy odrobinie szczęścia jest szansa że pójdą na 500MHz, a GPU przy dobrym chłodzeniu może i 325. Ale to już zależy od twojej karty i będziesz musiał sprwdzić sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Nie da rady, bo spaliłem proca w wakacje i sie starszy wqrwił. Założył mi plomby :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No to trzeba coś z tym zrobić! Nie daj się :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 uuuuuuuuuu dawno mnie nie bylo bo nie mialem neta mam pytanko: skad sciagnac najnowsze omegi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No to trzeba coś z tym zrobić! Nie daj się :twisted: Co masz na myśli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Krde 2 razy przez przypadek wysłałem posta...sorry :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 De Łan -> Przekonaj ojczulka że trzeba otworzyć bude, żeby z,ienić wentylator, albo że zepsuła się stacja dysków, coś w tym stylu! A wtedy będziesz miał możliwość dostępu do karty :twisted: Co do najnowszych omeg to www.omegacorner.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Tia, tylko, że skąd wezme jakieś radiatorki na pamięci? Mam co prawda radiator od Celka 600, ale jak go pokroić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Tia, tylko, że skąd wezme jakieś radiatorki na pamięci? Mam co prawda radiator od Celka 600, ale jak go pokroić?? poszukaj w sklepach CoolerMaster Copper RAM Chip Cooler CRC-U01(miedziane) albo ARC-U01(aluminiowe), ceny z przedzialu 40-50 zika :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Brzeszczot do metalu i pilnik do metalu a do tego papier ścierny. Troszkę fizycznej pracy i masz radiatory! Przyklej je na klej z domieszką srebra, lub na taśmę termoprzewodzącą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Małe zmiany w configu :twisted: Myślę, że pokusze się na jakiś nowy dobry wynik w 3DMark. Przesiadłem się na ASUSA A7N8X, zobaczymy jaki wzrost dają pamięci w dualu, nforce2 i magistrala proca 200MHz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 po Co radiatory CoolerMastera? Straszna Cena i troche male. Nie Lepiej cos takiego: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=247 i jakis spory wentylator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 po Co radiatory CoolerMastera? Straszna Cena i troche male. Nie Lepiej cos takiego: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=247 i jakis spory wentylator? Ja tam sobie zamowilem CoolerMastery, zobaczymy jak beda sie sprawowaly, aluminiowe to kosz niecalych 20 zika netto w hurcie !!! Na razie moj wynik ze standardu 250/400 to 275/480 i 8155 markow http://service.futuremark.com/compare?2k1=7089766 pozdr :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Coś cieniutko na GPU. Pamięci raczej niewiele więcej nie pochulają, ale GPU na 300 to powinno iść na luzaku. Ja z standartowych 250/400 na maxa 325/510 ale z kombinowanym chłodzeniem a tak na codzień to 315/455. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Macie jakąś różnice w 3D Marku po zainstalowaniu nowych catalystów 3.8 ? Ja mam całe 100pkt :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ja po przejściu z omeg 3.7 na catale 3.8 nie widzę różnicy (tzn, koło 50pkt.) Czekamy na omegi na Catalach 3.8 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ja pamieci niue moge wiecej wyciagnac. Jak zamowie sobie te radiatorki to cos pokombinuje wiecej: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=247 ://http://www.4max.com.pl/produkt.asp?...=19&id=247 A co do gpu to nie jest zle tylko musz lepiej wyszlifowac radiator i dac srebrna paste. moze zawsze z 5mhz podskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 jak pociagnalem GPU na 285 to mam 8232 markow, czekam na radiatorki !! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Tylko ty masz Radeona 9200 a tak sobie mysle ze one dla zasady maja wiecej 3dmarkow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Tylko ty masz Radeona 9200 a tak sobie mysle ze one dla zasady maja wiecej 3dmarkow :wink: No co ty to jest to samo co 9000 tylko dodali mu AGP8x i tyle !!! Zabieg czysto marketingowy :D :D :D wlasnie skonczylem testy catalistow 3.8 a wynik to 8253 czyli jakies 20 markow he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 wiem ze roznia sie agpx8. ale mysle ze po ponad roku sprzedawania 9000 dodali cos jeszcze, albo cos zmienili, chociazby budowe. mysle ze 9200 bedzie mialo lepsze osiagi chociazby te 200 punktow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Looknij na moj konfig... czemu ja mam tylko 9800 pts na 3dmarku 2001?!?Ty masz 10300 To przez tego biosa oc ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Widzę, że topic powoli odbiega od tematu! Przypominam ,że tutaj mówimy o R9000 :evil: Ranking punktów w 3DMarku to owszem, ale z opisem Radka i nowymi pomysłami na wyciskanie potów z R9000. Wracając do tematu, właśnie skończyłem prace nad moim supernowoczesnym układem chłodzącym. Mam zamiar przytwierdzić go do karty pod GPU, przesiadłem się z MSI KT4V na to co poniżej, wykręciłem proca i teraz wykręce mojego Radka na maxa i pojawię się z nowymi (mam nadzieję wspaniałymi wynikami) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 wiem ze roznia sie agpx8. ale mysle ze po ponad roku sprzedawania 9000 dodali cos jeszcze, albo cos zmienili, chociazby budowe. mysle ze 9200 bedzie mialo lepsze osiagi chociazby te 200 punktow.A co do zmian w 9200, to oprócz AGP *8 zmienili coś jeszcze, ale nie wiem co, tyle że R9200 kręcą się i wypadają gorzej od R9000 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 mam nadal problem z ta kartą jak już udało mi się ją podkręcić i byłem pewny że nie wraca do standartowych ustawień zapuściłem dla pewności 'monitoring z rivatuner' i wyszły mi krzaki już niewiem co mam zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 wiem ze roznia sie agpx8. ale mysle ze po ponad roku sprzedawania 9000 dodali cos jeszcze, albo cos zmienili, chociazby budowe. mysle ze 9200 bedzie mialo lepsze osiagi chociazby te 200 punktow.A co do zmian w 9200, to oprócz AGP *8 zmienili coś jeszcze, ale nie wiem co, tyle że R9200 kręcą się i wypadają gorzej od R9000 8O No R9000 to chipset RV250, a R9200 osadzili na RV280 (czy, lepszy? Raczej nie, bardziej sie grzeje i tyle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 mam nadal problem z ta kartą już niewiem co mam zrobić Jeżeli wszystko własciwie robisz to zostaje jeszcze zmiana biosu. pobróbuj z biosami podanymi na początku tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Looknij na moj konfig... czemu ja mam tylko 9800 pts na 3dmarku 2001?!?Ty masz 10300 To przez tego biosa oc ?!? bios oc tz. ze mam karte podkrecona na stale w biosie a nie programem ...te 10300 uzyskalem na taktowaniach 290-560 a to czego ty tyle nie masz to nie wiem moze masz sys zamulony albo stery jakies stare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...