siwy05 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 przerabialem to z gta:vc i w sumie nie wiem o co chodzilo :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 ej takie pytanko numerek 64 przy nazwie odpowiada za pamiec czy za magistrale? ale ogolnei rzecz biorac to karta za slaba do nfs:u2 jednak az tak nei powinno zwalniac a na jakich grasz detalach :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio777 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 64 DDR RAM x4 AGP detale na mimimum ew. co mozna wyłączyć powyłaczane 640/480 nizej sie nie da :). Pamietam ze mialem to samo z NFS u1 jak zainstalowalem DX9. Na DX8.1 śmigałao jak należy . Znalazłem na strychu starego Gforce2 32mb , ten nie miał problemu z DX9 i NFS u1 , ale jak zmieniłem grafe na radeona juz kibel. Mysle ze to cos z obsługa DX9 przez radeona 9000 (olbo odwrotnie). moze jakaś łata jest potzrebna czy coś ?? Pomijając to ze najlepiej to nowy Radeon :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naros Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A jak podkręcić Sapphire Raedon 9000 Pro 128mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ostatnim czasem w łapki dostałem: His Radeon 9000PRO 64MB VIVO.... Pamięci 3,3ns! z 275/550.... dało się max 300/600 YH :(... lepsze to niz nic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 ja też mam tego radka i niemam z nim problrmów i śmiga na dx9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a ja powiem tak: R9000 NIE obsługuje Directx 9.0c !! tylko obsługuje Directx 8.1. a propo te nie ktore gry np. NFS1 i 2 jest zawsze odpalane na directxie 8.1. Chcecie przekonac? to sprobojcie odpalic karte w Batllefielda 2 :) u mnie nie działa :( (mam r9000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Mówiłęś, że CoD jak i MOHAA chodzą b.dobrze a one są w OpenGL. To może właśnie jest wina po stronie tylko i wyłącznie directx9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a ja powiem tak: R9000 NIE obsługuje Directx 9.0c !! tylko obsługuje Directx 8.1. a propo te nie ktore gry np. NFS1 i 2 jest zawsze odpalane na directxie 8.1. Chcecie przekonac? to sprobojcie odpalic karte w Batllefielda 2 :) u mnie nie działa :( (mam r9000). 1541521[/snapback] A mi chodzi NFSU2 normalnie :/ Nie za szybko oczywiście ale ze wszystkim na low zspokojnie 30-40fps. A battlefield mi się uruchomił chociaż z 2fps grac się nie dało... Ale chodził. BF wymaga shaderów 1.4 a 9000pro ma dokładnie 1.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Mówiłęś, że CoD jak i MOHAA chodzą b.dobrze a one są w OpenGL. To może właśnie jest wina po stronie tylko i wyłącznie directx9. one sa odpalane z poziomu directx 8.1 i tez jest ma wbudowany opengl. i dlatego gry napisane na 8.1 szybko chodza na radeonie 9000, a jakbym napisał direct 9.0 to czasem wolno chodza. A mi chodzi NFSU2 normalnie :/ Nie za szybko oczywiście ale ze wszystkim na low zspokojnie 30-40fps. umnie smiga nawet na max detale (srednio mam 25-35fps), wiecie jak? podkreciłem karte r9000 cpu: z 250mhz na 325mhz, mem: 200 na 255mhz i luz ;) aha i athlon 1700+(1460mhz) podkrecony do 1820mhz (magistrala 166mhz), proste :P A battlefield mi się uruchomił chociaż z 2fps grac się nie dało... Ale chodził. BF wymaga shaderów 1.4 a 9000pro ma dokładnie 1.4. kurde to czemu jak odpalam menu battlefield 2 i nie ruszy (zawiesza jak jest jakis czarny ekran, ale widac i rusza myszka) kto ma jakis pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Hmm nie wiem, czy 9000pro ma inne technologie niż 9000 non-pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Hmm nie wiem, czy 9000pro ma inne technologie niż 9000 non-pro? nie, sa takie same tylko pro zwiększyli troche mhz procka i mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 a propo lepiej kup szybszego procesora (najlepiej jakis athlon 1700+) bo inaczej twoj duron nie wpusci wiecej w 3dmark2001 i 2003 na r9000pro, ja mam athlon 1700+ i srednio mam w 3dmark2001 - 8500 i 3dmark2003 - 1500. mam r9000 firmy HIS a pamiec to samsung 4ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Edytuj swoje posty zamiast pisac jeden pod drugim. TO dlaczego jemu nie chodzi B2 a mi tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 teraz juz działa battlefield 2 !! :) i to na moim radeonie 9000 :) ale zajebiscie smiga srednio 30-40fps na maxa detale (niektore fukncje nie działa :( bład poprostu musiałem zmienic jezyk gry zamiast z polskiego na angielski i odpala :) ale jest problem pewien: jak strzelam albo uzblize do tego kolesia wroga mocno zwalnia kompa ale czasami spada do 1-3fps co jest??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Nie przejmuj sie, ja tak mam non-stop i to jak gram na low :D Poprostu na radziu 9000 sobie nie pograsz, gra ma przesadzone wymagania. Coz, mam nadzieje ze jutro przyjda nowe czesci do kompa i se popykam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 No i stało :D Proszę zobaczyć na dołączonym linkiem (tapeta): I jak wrażenia? :) jak nie podoba, to kręce dalej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 lepiej zmniejsz fotki bo Ci moderzy sypną punktami ;) btw. do mnie jedzie juz r9000 PRO His Excalibur pamieci ma hynix 4 ns albo 3.6 ns na fotce sie nie dało zobaczyc czy w 9000 PRO istnieje taka ''blokada'' podkrecania jak w 9000 ? tzn ze komp sie restartuje i wraca do def ustawien jakie stery obecnie najlepsze bedą do niego do gier a jakie do 3d marków czym krecić ? riva tunnerem, ati toolem , a może jeszcze czymś innym ? sorry za głupie pytania ale chciałbym juz wiedzieć co i jak, zebym go troche pomęczył od razu jak przyjdzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) btw. do mnie jedzie juz r9000 PRO His Excalibur pamieci ma hynix 4 ns albo 3.6 ns na fotce sie nie dało zobaczyc ja mam pamięci Samsung 4ns ;) czy w 9000 PRO istnieje taka ''blokada'' podkrecania jak w 9000 ? tzn ze komp sie restartuje i wraca do def ustawien nie ma blokady, no i zdarza się na innych kartach ale takiego przypadku nie widziałem jakie stery obecnie najlepsze bedą do niego do gier a jakie do 3d marków najnowsze omegi sa dobre pobierzesz ja ze strony www.omegadrivers.net czym krecić ? riva tunnerem, ati toolem , a może jeszcze czymś innym ? lepiej atitoolem ;) ATITOOL RULEZ!! Edytowane 28 Lipca 2005 przez Curly18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) a ty masz PRO czy zwykłego ? najnowsze omegi powiadasz driver cleanerem wyczyszcze stare stery a i tak za tydzien format :) dzieki za pomoc oho jak narazie nici z radeona :[ ten typ przysłał mi savage 3D w pudełku od 9000 PRO hisa z kablami od hisa oMG mowi że mi jutro wyśle :blink: ciekawe jak to bedzie :blink: niby 100 zł to nie dużo ale nie lubie jak ktoś ze mnie frajera robi :angry: Edytowane 29 Lipca 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 mam zwykłego karte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopek Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Czy ma ktos jeszcze fotke do tego vmoda? poniewaz na mojej grafie nie ma czegos takiego jak uklad „431” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 niedlugo bede mial 9000 od sapphire, stad pytanie: to moja pierwsza karta ati, wiec nie bardzo orientuje sie w sterownikach: jakie najlepsze? najnowsze catalysty, omegi czy moze cos innego. mze nie instalowac najnowszych? czy jakies konkretne, starsze, zapewniaja wyzsza wydajnosc? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Ja za radą hydro2 zasuwam na catalyst 5.4 i działa, omegi 5,4 jeszcze nie próbowałem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopek Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Na mojej karcie (jak w opisie) najlepiej sprawuja sie Omegi v2.6.25 i Omegi v2.6.05a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jakie ty masz pamięci że radek tak ładnie ci sie kręci ? O_o u mnie krzaczy niemiłosiernie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopek Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 zmien biosa na karcie na pewno pomoze ,na poczatku moglem krecic tylko na 280/415 po zmiania biosa od razu lepiej tylko jeszcze potrzeba mi v-moda na ramy do szczescia ,pamiatki mam hynixy chyba 4ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciubas Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 wersja to 1.2.2044.226 a sterowniki to: 5-8_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_25203 (wraz z catalystem) karta to ATI RADEON 9000 PRO (GIGABYTE MAYA). na poczatku szukalem informacji ale nie umialem czegos takiego znalzec: a wiec tak, laduje mi sie komp jest ok, laduje profil i jak sie zaladuje ati catalyst jest juz obraz rozjasniony, wchodze w ustawienia, pasek gamma jest na 0, lecz jak klikne na reset to sie sciemnia. i nie moge tego zapamietac, obojtne czy inny pforil w XP czy wejde do gry i wyjde... powiem tylko ze mam iiyame 514pro, i catalyst mi nawet jej nie rozpoznaje, musze go ustawic na reczny wybor, problem ten zaczal sie pojawiac jak wylaczylem drugi monitor z zarzadzania. problemem jest tez odswierzanie w grach (3d refresch rate...), jest opcja zeby ladnie chodzily na 120Hz (tak mam ustawione a monitor na pewno tyle osbluguje, jak pozmieniam na mniej tez nie dziala)i dzialalo mi to przed reistalka systemu, ale teraz same sobie to gry ustalaja im wyzsza tym mniej Hz, a najczesciej 60:/ od razu mowie ze reistalacja calego systemu mnie nie zadowoli. moze usuniecie pliku w ustawieniami catalista pomoze? gdzie on sie znajduje? z gory dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 moze trzeba zaznaczyc opcje enable 3d refresh rate ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Z uwagi że nie chce śmiecić na forum to podepne się tutaj pod problemy z monitorem. Google przeszukane. Problem występuje u kumpla więc nie mówcie żebym zobaczył to i to bo nie mam jak. Gdy koleś podłączył karte to grafika była ustawiona na 16bit 640x480 i odświerzanie 60Hz więc trzeba było zmienić no to dał 32bity 1024x768 i 85hz ( 85 da rade jak cos bo u mnie tak działało jak jeszcze mialem starocia ) i tu zonk bo karta po resecie nie chciala zapamietac ustawien :( za kazdym razem resetowala sie do kompletnego zera, wiecie moze czym to jest spowodowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...