Skocz do zawartości
Vojti

Co Zmienic?

Rekomendowane odpowiedzi

Troche mnie trafia bo przy ustawienia 1680x1050 i AAx16 oraz bardzo wysokich szczegolach Crysis mi sie zawiesza.Moze macie jakies propozycje co w moim kompie zmienic?

Asus 8800 Ultra,Asus P5B Premium Vista Edition,3x2GB Patriot 800,C2D 6420,3x Barracuda 250GB intern,400GB Samsung extern,Enermax Liberte 620W,Sound Blaster Fatality,2xLG H55L,Vista Ultimate 64Bit+ LCD 22 Samsung

Dolaczam Noworoczne Pozdrowionka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAx16 oraz bardzo wysokich szczegolach

Chodzi ci o ustawienia Very Hight ?

Procek nawet jak na 3.5ghz leci to IMO nie uciagnie Crysisa na takich ustawieniach.

To już dx10, a jak narazie żadna karta nie zapewni Ci płynności w dx10 w 1680x1050 i AAx16 (w Crysisie).

Jedynie to 8800(min.GT)SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mnie trafia bo przy ustawienia 1680x1050 i AAx16 oraz bardzo wysokich szczegolach Crysis mi sie zawiesza.Moze macie jakies propozycje co w moim kompie zmienic?

Asus 8800 Ultra,Asus P5B Premium Vista Edition,3x2GB Patriot 800,C2D 6420,3x Barracuda 250GB intern,400GB Samsung extern,Enermax Liberte 620W,Sound Blaster Fatality,2xLG H55L,Vista Ultimate 64Bit+ LCD 22 Samsung

Dolaczam Noworoczne Pozdrowionka :)

Crysis + 1650x1050 AA16x VH na w/w sprzęcie - awykonalne. Z tymi ustawieniami to w 1280x1024 bedzie bieda pograć

Po pierwsze primo jedziesz z prockiem

Po drugie primo albo jedziesz z rodziałką albo z detalami w dół

Po trzecie, jeśli coś zmieniać to mobo i grafa out i kupujesz jakieś mobo z SLI i 2x8800GTS 512MB (lub bez sprzedawania grafy tylko dokupujesz Ultre) ale nie zdziw sie jak mimo to bedzie przycinało.

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ładować kasy w takie gówienko jakim jest Crysis.

A wracając do tematu, to po prostu zjedz z detalami, no chyba że naprawdę chcesz coś zmienić dla crysis'a to jedynym wyjściem będzie SLI a z tym wiąże się zmiana płyty głównej, myślę że jak połączysz dwie 8800Ultra to będzie dobrze. Aby pograć w crysis'a na full komfortowo trzeba poczekać na mocną serię 9 od nv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o ustawienia Very Hight ?

Procek nawet jak na 3.5ghz leci to IMO nie uciagnie Crysisa na takich ustawieniach.

To już dx10, a jak narazie żadna karta nie zapewni Ci płynności w dx10 w 1680x1050 i AAx16 (w Crysisie).

Jedynie to 8800(min.GT)SLI.

8800GT w SLI nie w kazdym tescie sa lepsze od jednej 8800 Ultra.Procek nie kreci sie tak wysoko,wiec mam ochote na jakiegos cztero-jajowca z nowej serii.

Szkoda ładować kasy w takie gówienko jakim jest Crysis.

A wracając do tematu, to po prostu zjedz z detalami, no chyba że naprawdę chcesz coś zmienić dla crysis'a to jedynym wyjściem będzie SLI a z tym wiąże się zmiana płyty głównej, myślę że jak połączysz dwie 8800Ultra to będzie dobrze. Aby pograć w crysis'a na full komfortowo trzeba poczekać na mocną serię 9 od nv.

[/quote

Juz czekam niecierpliwie na te karty.Mam zamiar zmienic mobo na Strykera2,zeby smigac w sli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Vojti, nie słuchaj bredni o rzekomym ograniczaniu Twojej grafy przez CPU, bo Crysis, zarzyna każdą obecnie produkowaną kartę grafiki.

Najlepsze co możesz zrobić ,to poczekać do nowej generacji GPU, bo kombinacje ze SLI pod "koniec" życia serii 8xxx to dość ryzykowna inwestycja.

A jak ma się wydajność CPU w Crysis? ->Linky.

Jak widać w rozdziałce w której grasz, c2d z zegarem 2133 sprawdza się niemalże równie dobrze jak C2d 3000Mhz .

Choć trzeba zaznaczyć ,że zawsze lepiej mieć 3Hz niż ~2,.Niemniej wysoki wskaźnik IPC Core 2 Duo powoduje ,że nawet przy niższych zegarach ich wydajność jest wystarczająca.

W Crysis powyżej 1280x1024 zdecydowanie pierwszym, i najważniejszym czynnikiem decydującym o wydajności, jest karta grafiki i w pierwszej kolejności, trzeba pomyśleć o niej.Dopiero SLI z 2 8800GTX/Ultra warto połączyć z jak najszybszym CPU.Quad jest tu zbędny-w tej produkcji nic nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Vojti, nie słuchaj bredni o rzekomym ograniczaniu Twojej grafy przez CPU, bo Crysis, zarzyna każdą obecnie produkowaną kartę grafiki.

Najlepsze co możesz zrobić ,to poczekać do nowej generacji GPU, bo kombinacje ze SLI pod "koniec" życia serii 8xxx to dość ryzykowna inwestycja.

A jak ma się wydajność CPU w Crysis? ->Linky.

Jak widać w rozdziałce w której grasz, c2d z zegarem 2133 sprawdza się niemalże równie dobrze jak C2d 3000Mhz .

Choć trzeba zaznaczyć ,że zawsze lepiej mieć 3Hz niż ~2,.Niemniej wysoki wskaźnik IPC Core 2 Duo powoduje ,że nawet przy niższych zegarach ich wydajność jest wystarczająca.

W Crysis powyżej 1280x1024 zdecydowanie pierwszym, i najważniejszym czynnikiem decydującym o wydajności, jest karta grafiki i w pierwszej kolejności, trzeba pomyśleć o niej.Dopiero SLI z 2 8800GTX/Ultra warto połączyć z jak najszybszym CPU.Quad jest tu zbędny-w tej produkcji nic nie daje.

To jednym slowem kicha zanim wyjda karty serii 9,to Crysis odejdzie juz do lamusa.Wiem,ze cztery rdzenie nie sa do grania potrzebne ale czasami idze mul w tle.

Jak zapewne wiesz emule potrafi sporo obciazyc proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi