Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie przy danych pisze 96, a potem w tabelce jest napisane 64PS

No i z tego co czytałem ma mieć 64. Wiadomo kiedy premiera? Mam nadzieję, że wersja 512 MB będzie szybsza od HD3850 i porównywalna cenowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko Nvidia wydaje serie 9xxx ale konkurencja jest silna więc trzeba się przyzwyczaić do takich szybkich ruchów ;). Dla klienta to bardzo dobra wiadomość. Jak wyjdzie seria 9 to nie obrócimy się dobrze to wyjdzie seria 10 :) ale to już powoli będą się szykować pewnie pod Dx 11. Cieszy mnie wsparcie pod OpenGL 3.0

Ciekawi mnie cena owych kart z tej serii. Powoli myślę o zamianie mojego asusa x1950PRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez 9600gt i tak bedzie zbyt slaby by wyciagnac dobry framerate w DX10.1 wiec po co ta obsluga? Przynajmniej z pierwszych pretestow tak wynika. Microsyf wymysli sobie DX10.100001 i wszyscy sie rzucaja na dziesięciotysięczną cyferkę. Paranoja.

HyHy dokładnie a szczególnie, że 10.1 chyba nie jest kompatybilne z 10. Gdzieś o tym czytałem. Marketing trwa :] Ale mam nadzieje, że Dx 11 będzie wysokiej klasy choć bardziej bym chciał aby twórcy kart, gier etc etc. bardziej zaczęli wykorzystywać potencjał OpenGL :]

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzyn chyba na odwrót karty z DX10 nie są kompatybilne z DX10.1 :lol2: Co do tego czy będzie szybsze od HD3850 to się jeszcze okaże :rolleyes:

UPS wybaczcie za tą gafę

Ap ropo directX 11:

Jeszcze właściwie nasze domowe komputery na dobre nie zmierzyły się z możliwościami oferowanymi przez DirectX 10, a serwis Fudzilla przynosi już wieści na temat jego następcy.

Zanim jednak zaczniecie czytać dalej, należy zaznaczyć, że jest to rewelacja nie potwierdzona i jak do tej pory wydaje się, że dotarli do niej jedynie redaktorzy wyżej wymienionego serwisu. Niemniej jednak, podobno na trwających właśnie targach Consumer Electronic Show, Microsoft podzielił się informacją dotyczącą prawdopodobnej daty debiutu DirectX 11, która miałaby nastąpić pod koniec 2008 lub na początku 2009 roku.

Niestety, poza przybliżoną datą premiery nie pojawiły się żadne szczegóły, które w jakikolwiek sposób nakreślałyby możliwości i funkcje nowego API (Application Programming Interface). Podobno DirectX 11 w 2010 roku miałby masowo wspierać wszystkie wydawane wówczas tytuły.

Czyli dobrze mówiłem, że następna seria Nvidi będzie skupiana pod Dx 11. Ale dobra skupmy się na serii 9xxxx

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś pewny :lol:

tak, wystarczy zobaczyc na ten drugi test :) averange fps i pewnie min na 9600GT 512MB jest lepszy niz na 8800GT 256MB... widac, ze w Crysis 8800GT blokuje pamiec

http://www.google.com/translate?u=http%3A%...=en&ie=UTF8

chociaz czekam na lepsze testy :P

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wyglada bardzo interesujaco, szczegolnie mocno leje dziada 86 GTS ktory nadal potrafi kolo 500-550 zl kosztowac :lol2: Zakladam ze cena 96GT bedzie oscylowac w granicach i oklicach 600 zl? Wyglada na to ze Nv zalewa rynek wydajnymi i w miare przystepnymi kartami dla kazdego :> Moze akurat 96GT powtorzy sukces 66GT? :D

Aż się nie chce wierzyć, że dzięki 256bit pamięciach karta wyprzedza lekko 8800GS, który co prawda ma 192bit memki, ale za to 50% SP więcej.

Wiec albo to fake, albo cos zmienili w architekturze? Przyznam że zastanawiająco blisko sa te karty choc teoretycznie 88GS powinien by lepszy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy test wymiata jednak w 3MD06 wersja 256MB 8800GT wyprzedza wersje 512 a w CoH 3850 wyprzedza 3870 :lol2:

Ja bym wziął jeszcze jedno pod uwagę panowie, może to niewiele dla was mówi ale 9600GT ma memki na 1800, anie jak 3850 na 1664.

Doskonale na tych testach widać, ze karty z 256MB nie dają już sobie rady(8800GT 256) w porównaniu do tych samych kart z 512MB, chociaż nie zawsze i wszędzie.

Teraz sobie będę pluł na brode że nie wziąłem 512MB, ale fakt siana nie miałem :razz:

Edytowane przez Razan_r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się nie chce wierzyć, że dzięki 256bit pamięciach karta wyprzedza lekko 8800GS, który co prawda ma 192bit memki, ale za to 50% SP więcej.

Nie tylko , testowany GS to wersja 384 czyli z wolniejszymi zegarami. Wersja 768 miala miec z tego co pamietam zegary na poziomie 9600gt na rdzeniu i shaderach.

Hmm moze jednak za szybko zamowilem radeona :D

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze zegary mają 88GS TOP od Asus'a (600/1700/1800).

Trzeba poczekać na jakiś normalny test, gdzie porównują 512MB do 512MB, a nie do 256 (wiadomo, że 256 dostanie po [gluteus maximus] w nowych grach). Chociaż w sumie mi by tam wystarczył 8800GS 384MB za rozsądną cenę ;)

Miałem brać na dniach HD3850 512MB, ale chyba sobie poczekam ten miesiąc i zobaczę jak się sprawy rozwiną ;]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi sie wydajem, ze 9600GT i tak zastapi 8800GS... z tego co wiem 8800GS ma byc malo - zreszta to juz teraz widac...

pojawily sie juz testy (2 ale sa), firmy takie jak Palit, ASUS, XFX juz zaprezentowaly swoje modele (patrz newsy) a kart nadal nie ma w sprzedazy :P

mysle, ze to beda karty widmo :D glownie do testow a w praktyce bedzie je ciezko dostac :]

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi