CzArNy` Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 side a wiesz moze jaki pobor pradu beda mialy 96GT tak na oko? podobny do 79GT czy moze wiekszy? bo jeszcze ten zasilacz u mnie moze byc problemem - 350W, 17A na 12V a jak kupie 96GT to proc pojdzie pewnie tez na 3GHz i nie wiem czy da rade ten Seasonic (86GT, 79GT jakos ciagnie nie wiem jak z lepszymi :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 W/g dostępnych i pewnych info, max.95W (czyli realnie trochę mniej). Nie przewiduję ewentualnych problemów po podłączeniu do mojego Chiefa(10A+15A), ale myślę o czymś mocniejszym(choć przede wszystkim z myślą o zasiłce oznaczanej 80+ ,czyli o dużej efektywności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Czyli oficjalnie ~15W mniej niż 88gt. Realnie pewnie będzie w stresie w okolicach ~60-70W. Wartości zbliżone do 1950pro a tą można na pasywie puścić. Oczywiście to wszystko to moje przypuszczenia :) Bardziej interesuje mnie czy karta będzie miała funkcję obniżania napięcia przy 2d tak jak gigabyte 88gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 @DarkArrow czym się przejmujesz ten zasilacz co masz to pociągnie wykręconego c2d na maxa i 9600gt ostro kręcone :wink. Nvidia tdp 8800gt podawało ok 105wat , a realny pobór bez oc to 78wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 MSI 9600GT 1GB - http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=236819 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie widziałeś wyników 9600gt także nic nie mów :lol2: , wyniki są zaskakujące :lol2: . Oc musi być lepsze ze względu na mniejszą ilość tranzystorów w strukturze :wink:Wyniki są przewidywalne, mam nadzieje, ze SPU jest podrasowane, bo w serii GeForce 8tys. to było najsłabszą stroną. Przy teoretycznym potencjale tej architektury podwójnie pompowane ALU podobnie jak wcześniej TMU dałoby dużo lepsze efekty w podniesieniu wydajności. W serii 7tys. tak właśnie uczyniono, dodając podwójne MADD i wynik skoczył wspaniale, więc może mała zamiana MUL na MADD i będzie o 50-80% wyższy lot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Tak, wydajność ma byc zblizona do 88GT. Będzie odstawac o jakies 15-20%. Ale przeciez od czego jest OC ? W 88GT po OC karty wydajnośc prawie wcale nie rosła, jesli w 96GT będzie dawala jakis zysk to moze naprawde zblizyc sie wydajnością (NA TO WŁASNIE CZEKAM) :) A tutaj zeby bylo co ogladac w oczekiwaniu na karcioche: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2765 http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2766 http://twojepc.pl/news16206.html http://pcarena.pl/page/82245/Nowe-szczegol...kartach-9600GT/ Edytowane 14 Lutego 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Tak, wydajność ma byc zblizona do 88GT. Będzie odstawac o jakies 15-20%. Ale przeciez od czego jest OC ? W 88GT po OC karty wydajnośc prawie wcale nie rosła, jesli w 96GT będzie dawala jakis zysk to moze naprawde zblizyc sie wydajnością (NA TO WŁASNIE CZEKAM) :)Oby tylko cena była znośna, bo w tej chwili Nvidia może podyktować każdą, przecież Radeony nie stanowią żywotnego zagrożenia gdziekolwiek od przeszło roku. Tylko czemu brak high endu, muszą być istotne problemy, by zrobić całkowity skok na kasę w tych 65 nanometrach. :mur: Edytowane 14 Lutego 2008 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Cena na start to około 150$ za 512MB wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Czyli u nas w PL z tego 600 zł wyjdzie ;) ale to dobra cena IMO i tak. PS: 9600 będzie wydajnościowo na poziomie 3870, więc jeżeli AMD będzie chciał walczyć ceną a nVidia nie zostanie mu dłużna, to możemy się spodziewać duzego spadku cen ;) Edytowane 15 Lutego 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Oby tylko cena była znośna, bo w tej chwili Nvidia może podyktować każdą, przecież Radeony nie stanowią żywotnego zagrożenia gdziekolwiek od przeszło roku. Tylko czemu brak high endu, muszą być istotne problemy, by zrobić całkowity skok na kasę w tych 65 nanometrach. :mur: Ke zwlaszcza te sprzedajace sie jak cieple buleczki radki 3850 na pewno nie stanowia zagrozenia ;) A cena 9600 to raczej z 550 zeta bedzie przy euro po 3.6-3.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodpog Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Jest już jakiś test: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2768 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 ponad 10000pkt w 3DMark06 przy Core 2 Duo E6850 (3 GHz),karta zapowiada sie cudnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Pewnie to wina sterów, ale w SLI straszna klapa o_O Ogolnie karta zapowiada się niezle. Ati będzie musiało znowu zbić ceny swoich kart, jeżeli chca konkurować z 9600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 stery jeszcze dadza kopa :) no to czekamy na premiere :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Cos mi sie wydaje ze 21 lutego bede czesto odswiezal przegladarke : ) Jest na co czekac. Za jakis czas wyjda nowe stery i na pewno poprawią wydajnosc karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 oby w sklepach szybko sie pojawily i w miare normalnej cenie ~500 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Super, ja czekam na Palita w wersji Sonic :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Haha! Tak jak kultowy 8600 Sonic ;) niska cena, wysoka wydajność i cichsze chłodzenie :D kocham tę markę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja tam na Palita tak strasznie nie czekam od czasu, kiedy zaczeli plombowac chlodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Ja tam na Palita tak strasznie nie czekam od czasu, kiedy zaczeli plombowac chlodzenie...a zdjecie plomby to 5 min,wygrzac karta i uzyc zyletki i plomba w nienaruszonym stanie czeka az karta padnie Edytowane 15 Lutego 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 ...a plombe można banalnie zdjąć, a w razie oddawania na gwarę z powrotem ładnie przykleić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Bylo juz? http://www.neowin.net/news/main/08/01/14/n...e-9600gt-review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Wyniki są przewidywalne, mam nadzieje, ze SPU jest podrasowane, bo w serii GeForce 8tys. to było najsłabszą stroną. Przy teoretycznym potencjale tej architektury podwójnie pompowane ALU podobnie jak wcześniej TMU dałoby dużo lepsze efekty w podniesieniu wydajności. W serii 7tys. tak właśnie uczyniono, dodając podwójne MADD i wynik skoczył wspaniale, więc może mała zamiana MUL na MADD i będzie o 50-80% wyższy lot.A skad te wszystkie madrosci wziales? Nie mowie ze to nie prawda, tylko ciekawi mnie zrodlo :) Ja tam na Palita tak strasznie nie czekam od czasu, kiedy zaczeli plombowac chlodzenie...Ja wlasnie za to samo krzywo patrze na ta marke :) Ale chyba sie czepiam... Bo poza tym drobnym faktem wszystko jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 ja czekam na Galaxy lub Gigabyte z jakims Zalmanem... Palita juz nie biore, no chyba ze cena bedzie mega atrakcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) A skad te wszystkie madrosci wziales? Nie mowie ze to nie prawda, tylko ciekawi mnie zrodlo :)np. Beyond3D :wink: edit ->linky Edytowane 15 Lutego 2008 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Recenzja 9600GT 512MB: TweakTown Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) no calkiem niezle, wydajnosc na poziomie HD3870 a w niektorych grach bardzo zblizona do 8800GT do tego co zauwazylem to AA/AF najmniej obciaza 9600GT jedynie martwi mnie temperatura i pobor pradu, jednak trzeba czekac na wiecej testow :) Edytowane 16 Lutego 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Karta naprawde dobra. nVidia przyspala troche w rynku srednim po wydaniu 88gt i gts ale 8800gs i 9600 gt powracaja w pelnej krasie w ten przedzial cenowy. Wiadomo jak to na poczatku bedzie z cenami w naszym kochanym kraju ale to tylko kwestia doslownie 2 tygodni jak ceny poleca na leb i wszystko sie unrmuje. Do tego po testach wstepnych widac ze 9600 gt ma niezly algorytm na AA i AF - naprawde spadki sa male. Ostatnio byl news ze nv sprzedala 2 mln chipow g92 (niazdzaca ilosc 88gt) wiec nei dziwie sie ze nie spieszyli sie w rynem mid-end jak i tak zarabiali krocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Galaxy z tym chlodzeniem jest paskudne, glosne i w ogole bee (identycznie jak wersja 8800GT w tej wersji). Trzeba poczekac na jakies wariacje na temat. grafa ogolnie do rozdzialki 1280 styka. wyzej juz niekoniecznie. pozostaje kwestia OC. chyba ci co liczyli, ze karta zaoferuje jakies zadziwiajace zmiany w architekturze i przy 64 shaderach bedzie performowac podobnie do 8800GT moga czuc sie nieco zawiedzenie (IMO). Edytowane 16 Lutego 2008 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...