Lanc Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) To ja tak na szybko ;] 9600GT inno3D (wersja normalna) Karta robi 770/1950/1125 (2250DDR) bez żadnych modów ;] Wentyl jest ustawiony automatycznie na 35% i w 2D jak i zarówno 3D jest bardzo cichy (mam WC i dosyć dobrze wyciszony komputer, także wiem co mówie ;P) Temp idle 38-40, stress dobija do 65* w Crysisie ;) Zrobione na szybko: Edytowane 7 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 witam mam dylemat czy kupic lepiej 8800 gt czy tego 9600 gt czy duza jest roznica w poborze pradu przez te 2 karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Dobra Panowie czas zmienić kartę, przypominam że miałem już do czynienia z 8800GS ale ją oddałem, bo sądziłem że 9600GT będzie dużo lepsza a niewiele droższa no i jednak tak sie stało. 50 zł różnicy to niewiele, a chyba warto dopłacić do choćby 512mb i 256bit. Teraz stoję przed dylematem gdyż kupiłem monitor 24" no i mój 7900GS nie wyrabia, pomóżcie co będzie lepszym wyborem zakładając że przeznaczam na kartę max 500-510 zł. Z 9600GT mamy takie propozycje: Asus 9600GT 509 zł POV 9600GT 509 zł Palit 9600GT 505 zł Z tych wszystkich najbardziej do mnie przemawia do mnie Asus wiadomo firma :D ale Palit też nie najgorszy. Poradźcie co wybrać :P myślicie że ceny jeszcze spadną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Mysle ze ceny nie spadną juz jakos szczegolnie bo nie ma z czego..Sam sie zastanawiam nad tym 96GT z Asusa,ale musiałbym go na raty ciachnąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 jak ktos ma znajomosci z hurtowniami to niech da znac kiedy i za ile pojawi sie: http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Pr...?ProductID=2785 bardzo sie napalilem na ta karte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Dobra Panowie czas zmienić kartę, przypominam że miałem już do czynienia z 8800GS ale ją oddałem, bo sądziłem że 9600GT będzie dużo lepsza a niewiele droższa no i jednak tak sie stało. 50 zł różnicy to niewiele, a chyba warto dopłacić do choćby 512mb i 256bit. Teraz stoję przed dylematem gdyż kupiłem monitor 24" no i mój 7900GS nie wyrabia, pomóżcie co będzie lepszym wyborem zakładając że przeznaczam na kartę max 500-510 zł. Z 9600GT mamy takie propozycje: Asus 9600GT 509 zł POV 9600GT 509 zł Palit 9600GT 505 zł Z tych wszystkich najbardziej do mnie przemawia do mnie Asus wiadomo firma :D ale Palit też nie najgorszy. Poradźcie co wybrać :P myślicie że ceny jeszcze spadną ? asus i pov mają z pewnością lepsze chłodzenie od tego palita, który jest do tego głośny. Ja bym wybrał, któryś z tych. Zwykły Palit (nie sonic) jest okey, gdy jest znacznie tańszy od konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Zwykły Palit (nie sonic) jest okey, gdy jest znacznie tańszy od konkurencji.przeciez to jest zwykly Palit (nie Sonic) Edytowane 8 Marca 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 przeciez to jest zwykly Palit (nie Sonic) Wiem, dlatego proponuje POv lub asus, bo są w tej samej cenie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimliś Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 asus i pov mają z pewnością lepsze chłodzenie od tego palita, który jest do tego głośny. Ja bym wybrał, któryś z tych. Zwykły Palit (nie sonic) jest okey, gdy jest znacznie tańszy od konkurencji. Palit głośny? Z tego co wyczytałem to jest on niesłyszanly w 2D, dopiero w 3D zaczyna on lekko hałasować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Palit głośny? Z tego co wyczytałem to jest on niesłyszanly w 2D, dopiero w 3D zaczyna on lekko hałasować... hmm, wydawało mi się, że chłodzenie na karcie palit 8800gs i 9600gt jest identyczne. W sumie jak się głębiej przyjrzałem to się troszkę różni. Na 8800gs chłodzenie palita jak i gainwarda jest głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Warto dopłacać do 8800GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Warto dopłacać do 8800GT ? Pewnie że warto, różnica widoczna gołym okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresius Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Wczoraj kupiłem tego najtańszego Palita i chłodzenie jest naprawdę ciche a i wydajniejsze niż sądziłem. Z obrotami ustawionymi na sztywno w RT na 40% temperatury nie przekroczyły 55°C, a było cicho (chociaż na CPU jeszcze BOX, więc to wyjątkowo subiektywna ocena :]). Karta na razie lata na 770-1900/950. Aha i polecam sklep RAV.PL, wszystko poszło szybko i sprawnie (chociaż jakość można zweryfikować dopiero, gdy coś się zepsuje, a dają gwarancję wewnętrzną), trochę ciężko się do nich dostać. Edytowane 8 Marca 2008 przez Aresius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimliś Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) hmm, wydawało mi się, że chłodzenie na karcie palit 8800gs i 9600gt jest identyczne. W sumie jak się głębiej przyjrzałem to się troszkę różni. Na 8800gs chłodzenie palita jak i gainwarda jest głośne.No z tego co wiem na 8800GS od palita nie było regulacji obrotów wentylatora :) Na 9600GT już jest regulacja, chodzi głośno tylko podczas startu systemu i chyba jak jest bez sterowników(tak wyczytalem na frazpc, ktoś zrobił recke tej karty i tak o niej pisał). Po ich zaainstalowaniu pod windows'em działa już regulacja i jest cisza. :) Edytowane 8 Marca 2008 przez Gimliś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Czy mi się tylko wydaje, czy na tej fotce z kdo.pl palit ma inne PCB niż ref ? Bo ta sekcja zasilania jakaś taka uboga się wydaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 ma inne - podobne do tego z Gainwarda/Palita 8800GS - a moze nawet takie same... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) macie tu testy Palit 9600GT Sonic i Zotac 9600GT AMP! Edition LINK! Edytowane 8 Marca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Patrz lepiej na różnice w cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Ma ktoś może jakiś poradnik jak wyedytować bios, żeby dostać te 0.05v więcej na GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) jest różnica :D lepiej palita :D ale szkoda ze palit nie robi 1 slotowego :D Lanc gdzies byl do 88GT na purepc powino byc to samo ps zamierzam kupic grafe 9600GT po świetach ale nie wiem jaki model kupić myslalem nad Plait 96GT Sonic lub POV, asus lub moze cos innego :D Edytowane 9 Marca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Msi jest fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 a ja nadal mam dylemat czy BFG 9600GT OC za okolo 560 zł Czy dolozyc i zotaca , galaxy 8800GT .. ;/ Firma takim jak palit nie ufam a tym bardziej MSi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Hmm... Zmieniałem chłodzenie na inno3D i takich parę spostrzeżeń: 1. Na GPU jest szara/srebrna pasta ;) 2. Memki to Samsung 1ns. 3. PWM pod obciążeniem bez żadnego chłodzenia na nim jest letnie. A tutaj temperatury na WC :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 GURU500 jakbys nie wiedzial palit ma wykupic Galaxy i jaks jeszce firme co polecacie z 96GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 FlywiN Nom ma wykupic zapomnialem o tym :) Z 9600 gt bym Ci polecil to BFG wersje oc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A po co dopłacać do wersji O/C jak wersja nie o/c się podkręca tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 jak maja kostaki te same i wszytko to samo to tak samo poleci :D ps ja bym rozmysal nad Plitem zwyklym lub jakas z referncyjnym chlodzeniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) no jak to po co :) wieksza srednice wentylatora ma :) - rozchodzi mi sie tylko o rodzaj zastosowanego chlodzenia :) wiadomo ze tak samo sie moze podkrecic xD ( chodzi mi o ta karte BFG ) Edytowane 9 Marca 2008 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 @Lanc przecież już podałem link do biosu z 1.15v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Jakiego zasilacza wymaga 9600gt? Zastanawiam sie czy nie wpakowac jej do drugiego pc, a mam tam Chieftec HPC-360-302-DF 360W.. Poradzi sobie? Przy obecnej konfiguracji sprzetu 24/7 - E2160 @ 3,4ghz , 2x ddr2 , asus p5w dh deluxe i 8500ge napiecia trzyma idealnie. Nie chce wymieniac zasilacza, jesli nie poradzi sobie to na pewno odpuszcze sobie wymiane karty. edit Z tego co pamietam - zasilacz ma niestety 1 linie 12+ 17A. Kiedyś radził sobie z Athlonem 64 3700+ SAN DIEGO @ 3200mhz i GF 6800gs - a to chyba duze pochlaniacze energii?.. Edytowane 9 Marca 2008 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...