Lanc Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 @Lanc przecież już podałem link do biosu z 1.15v :wink:No ja wiem, że podałeś link, tylko że po wgraniu tego biosu taka Riva Tuner (monitoring) nie widzi w ogole taktowań karty, ani jej nie rozpoznaje poprawnie :lol: :mur: Wyedytowałem samemu bios na 1.15v i dzieje się tak samo... Wychodzi na to, że Nibitor jeszcze nie obsługuje w pełni 9600GT i źle zapisuje bios ;) @acrobat13 Może być problem na tym zasilaczu. Fakt, że 6800GS trochu prądu ciągnie, ale 9600GT ciągnie więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Lanc uzywasz ver 3,8??? http://www.mvktech.net/component/option,co...ebbcb4739bcea7/ jesli tak to musisz poczekac ps powiedz mi jaka 96GT oplaca sie kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ps powiedz mi jaka 96GT oplaca sie kupić?Najtańszą :lol: Ja we wtorek biorę Asusa lub POV, zależy która będzie na stanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Lanc uzywasz ver 3,8??? 2935771[/snapback] Najtańszą :lol: Ja we wtorek biorę Asusa lub POV, zależy która będzie na stanie :) +1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) no dobra jakbym mial wybierać między Palitem POV Inno3D i ASUS to który lepszy do OC?? Edytowane 9 Marca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Loteria. Bo to to samo. Palit ma tylko inne chłodzenie i plombę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Jeszcze 62 grosze brakują palitowi :D http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/292184 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Z tego co widzę to Inno3D jest o ok 50 zet droższy. A za taką kasę to możesz wyrwać np S2 ;) Ale z ostatnich relacji wynika że że ten referat jest w miarę cichy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zależy od kogo kupujesz tego inno3D :P Ja tam za swojego dałem 500 zł, ale nvm ;] Niesamowite jest te 33* pod obciążeniem. Brakuje mi vmoda do tej karty, no i referaty mają OVP przy około 1.3v :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Jeszcze 62 grosze brakują palitowi :D http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/292184 heh .. jak sie ma wtyki to juz sie kupi za 480-490 .... ale lepiej miec kolege w stanach wracajacego na swieta i przywozacego w tej cenie 8800gt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 a jak ma sie wydajnosc 9600GT do 3870 512MB dd4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Masz test na egieldzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 heh .. jak sie ma wtyki to juz sie kupi za 480-490 .... ale lepiej miec kolege w stanach wracajacego na swieta i przywozacego w tej cenie 8800gt ;] za 50zł wiecej to nowke 8800gt z wysylka mozna bylo w stanach juz w listopadzie kupic... jak sie ma wtyki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 A coz to za Palit: http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,52966/ Niby Sonic, a chlodzenie inne (w sumie to wyglada solidniej niz te ktore znamy z "innych" Sonick'ow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Na tej fotce chyba czegoś brakuje :) http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2253 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) 480.48zł ;) http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...mp;&u=10815 Edytowane 10 Marca 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242679 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Hmm ciekawy Asus :D inny niż ten w Vobisie i cena też nie wysoka :) http://www.allegro.pl/item327117170_asus_g...v_dv_pci_e.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Miał ktoś już do czynienia z tym Glaciatorem? Ciche to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Uwaga! Odradzam zakup kart POV i Asus w Vobisie, ponieważ są to prawdopodobnie odrzuty produkcyjne. Najpierw zakupiłem POV i miałem ją w kompie niecałą godzinę. Potwornie piszczące cewki w 2D, dźwięk o takiej częstotliwości i poziomie, że nie szło tego na dłuższą metę wytrzymać. Tego samego dnia została mi wymieniona na Asusa. I co się okazało... ta sama historia. To są te same karty bardzo kiepskiej jakości. Sprawdzane na dwóch różnych komputerach więc nie ma mowy o niekompatybilności. Obecnie jestem na etapie roszczenia zwrotu gotówki. Karty pojechał co centrali Vobisu na gwarancji. Czas oczekiwania na decyzje, 14 dni. Koszmar. Sam nie wiem co z tym zrobią... miał ktoś podobną sytuację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 To jest ref PCB, tam piszczą cewki... Tylko, że u mnie piszczą tylko pod obciążeniem (nie jakoś strasznie głośno, ale słychać je), w 2D nic nie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 To jest ref PCB, tam piszczą cewki... Tylko, że u mnie piszczą tylko pod obciążeniem (nie jakoś strasznie głośno, ale słychać je), w 2D nic nie piszczy. W tym przypadku na odwrót. W 3D przy standardowych ustawieniach karty (obroty na 100%), co prawda wiatrak wyje (co jest zrozumiałem prze ref) ale cewek nie słychać. Przy 2D to jest koszmar... nie przesadzam. Nie życzę nikomu pracy z takim komputerem. Gimnastykowałem się z Riva Tunerem na różne sposoby i nic nie udało mi się zrobić. Ma to wyraźny związek z wentylatorem. Gdy do zatrzymywałem palcem piski i skwierczenie ustawały po 2-3 sekundach, po tym jak wentyl ruszał wszystko wracało do "normy" :(! Jedynym wyjściem z tej sytuacji byłaby zmiana chłodzenia na pasywne, ale to są dodatkowe koszty i utrata gwarancji gdyby coś nie powiodło się w tej operacji. Postanowiłem, więc oddać na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 To mnie rozbawiłeś z tymi cewkami :lol2: , czyli wentyl hałasuje przy małych obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 To mnie rozbawiłeś z tymi cewkami :lol2: , czyli wentyl hałasuje przy małych obrotach. Co ma wentyl do piszczenia? Czyli według Ciebie to on skwierczy i piszczy. Nie znam się i nie uważam się za za specjalistę, ale ma to wyraźny związek z zasilaniem wentyla. Kiedy się je odcina problem znika. Umiem odróżnić pisk od szumu powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Czasem łożyska wentyla również wydają nieprzyjemny pisk. I właśnie odbywa się to przy niskich obrotach, a po rozpędzeniu wentylatora problem mija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Mam POV i w 2D karta bez obciązenia jest cichutka, nic nie piszczy w 3D też nie, dopiero po podkręceniu delikatnie słychac cewki a mam bardzo wyciszony sprzęt;) miałes pecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) NO i niestety powiem że u mojego kolegi (zresztą jak wsadziłem to mojego kompuetra było to samo) tez piszczą cewki (ma POV). Dobrze żę ja się nie skusiłem na te z Vobisu, czasem nie ma się co napalać :) Edytowane 10 Marca 2008 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 mam tego POV z Vobisu i nic nie piszczy ani w 2D ani w 3D. Na razie karty nie podkręcałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Mój POV z Vobisu też cichutki,ani piśnie.Pecha masz i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sallinger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zgadza się najwyraźniej mam pecha co do tych kart. Mimo wszystko nadal uważam, jeśli ktoś zastanawia się nad tą ofertą niech się poważnie zastanowi, dlatego napisałem jak sprawy się mają. Po co ktoś ma się znaleźć w mojej sytuacji, ale najwyraźniej społeczność się tu udzielająca to lekko mówiąc, ignoranci. Trudno. Moje intencje były jak najszczersze. Po to jest chyba forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...