Lanc Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Z tym, ze ja mam accelero "przechodnie" z 8600, ale nie robmy juz offtopa ;) A co do s2, to zaryzykowalbym stwierdzenie, ze takie chlodzenie za taka kase to "interes zycia". E: Szukałem w sieci, ale nie znalazłem - jaka dlugosc ma to zmodyfikowane PCB od Palita? Też ~23cm, tak jak referent? Bo wydaje mi się trochę krótsze, ale może to złudzenie optyczne. Btw, 2941057[/snapback] Ale nie polecam Palita, OC tragiczne! Ati Tool 0.26 sypie artefaktami po kilku sekundach, przy (tylko się nie śmiejcie, ok? <_< ) 700 MHz na rdzeniu! Przynajmniej wiadomo skąd ta cena, na czymś musieli oszczędzić. Zastanawiam czy ta karta w ogóle się podkręca. :lol: A jak w tym momencie ustawione shadery i memki ? Moja inno3d bez problemu śmiga na 760/2000/2250, bez żadnych modów etc. Może jednak te ref PCB nie jest takie złe ;] Edytowane 14 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Dł. to 21 - 22 cm. Komputronik. Ale nie polecam Palita, OC tragiczne! Ati Tool 0.26 sypie artefaktami po kilku sekundach, przy (tylko się nie śmiejcie, ok? <_< ) 700 MHz na rdzeniu! Przynajmniej wiadomo skąd ta cena, na czymś musieli oszczędzić. Zastanawiam czy ta karta w ogóle się podkręca. No to mi niezlego cwieka zabiłeś... Skonczy sie na tym, ze oleje 9600 i kupie 8800gt ;/ Dzieki za info odnosnie pcb. @Lanc - dzięki :) Edytowane 14 Marca 2008 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Ten Palit jest apodkręcalny :mur: Artefakty przy 660 Mhz na rdzeniu! Chyba będzie wymiana na 8800GS, ale Asusa. Edytowane 14 Marca 2008 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Jakie masz napięcia na 12v przy obciążeniu ? Bo możliwe, że po prostu zasilacz nie daje rady, dlatego są arty. EDIT: Nie zauwazyłem Seasonica, tylko FSP350 ;] Edytowane 14 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Zasilacz to Seasonic S12 II 430W, napięcia kiedyś sprawdzałem, są oki. To nie zasilacz za 50 zł żeby takie jajca były. Artefakty na 650 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Eee, ale przecież 650 to ta karta ma defaultowo na rdzeniu o_O Zmień może Ati Tool'a, albo sprawdzaj arty w grach/3dmarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Ale 0.26 niby jest najnowszy stabilny. A test w 3d marku robię na końcu, przecież nie zobaczę tam wszystkich artefaktów. Jutro wezmę dla porównania 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 e no cyrki z tego co czytalem to palitowskie 9600 najlepiej się kręca a panowie co byscie mi polecili bo bede kupowac po świętach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Może ati tool nie działa dobrze z 9600? Czym je kręcicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 RT + sprawdzanie artów Ati Tool'em. Stery 174.40 (poprzednio 174.xx - te dedykowane pod 9600GT) i wszystko ładnie śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Wgrałem najnowsze stery. Kręcę RT i sprawdzam ati tool. I artefakty nadal są. Na def nie widziałem, ale przy 680 były. pierwszy raz trafiłem takiego gniota <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) a ja jestem ciekawy jak bardzo moj proc bedzie ograniczal takiego 9600GT po OC ofc ;] ktos sie juz bawil :P? PS: no i jak tam tagan to wykarmi ;> Edytowane 15 Marca 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Wgrałem najnowsze stery. Kręcę RT i sprawdzam ati tool. I artefakty nadal są. Na def nie widziałem, ale przy 680 były. pierwszy raz trafiłem takiego gniota <_< Czyli co ? 9600GT od Palita to po prostu kaszana ? Chcę kupić taką kartę i jak zawsze wiadomo najtaniej :D a tylko Palit ma jak na razie dobre ceny, no ale jak tak to wygląda no to nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Kaszana na pewno nie, raczej użytkownik @woj84 trafił na lipną wersję, albo poprostu Palit 9600GT nie SONIC posiadają znikome O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) hmm niech ktoś inny się wypowie co posiada 96GT od Palita wer non Sonic bo jak z o/c tak tragicznie to kijowo nie oplaca sie brac palita dla o/c maniaków :D Edytowane 15 Marca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Chyba tylko Palit i Gainward wypuścili karty poniżej 500 zł, bo bądźmy szczerzy powyżej tej ceny nie opłaca się kupować 9600GT :P takie to moje zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 To jakiej firmy polecacie karte do dobrego OC na referencyjnym chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 i najlepiej na referencyjnym PCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Czy ja wiem czy najlepiej na referencyjnym PCB... Ref PCB wyklucza vmody, także karta tylko dla tych co nie robią vmodów ;] EDIT: Mam inno3D na ref PCB, OC świetne, nic nie piszczy w 2D, no i nie jest aż taka strasznie droga. Edytowane 15 Marca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Referencyjne karty to chyba można tylko Asusa i POV polecić, są w Vobisie po 509 zł, ale ostatnio ktoś pisał na forum że miał problemy z tymi kartami :) teraz to sam nie wiem czy zakup najtańszego 9600GT jest opłacalny :P widziałem że 8800GS od Asusa nieźle staniał a to bardzo fajna karta. Edytowane 15 Marca 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 karta moze i fajna, ale to 384mb jakos powstrzymuje mnie przed zakupem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 jakoś mi się niechce wieżyć ze tak słabo idzie ten Palit 9600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) jakoś mi się niechce wieżyć ze tak słabo idzie ten Palit 9600GT Zawsze się może jakaś padaka trafić... Trafiały się 8600gt sonic+, ktore nie mogly przeskoczyc 670 na rdzeniu. Dlatego trzeba poczekac na więcej opinii. Wersja sonic to niestety bardzo nieoplacalny interes - za niecałe 100zl wiecej mamy 8800gt. Btw lepiej popraw te orty, bo strasznie rażą ;) Edytowane 15 Marca 2008 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Jak ktoś ma możliwość przetestować było by fajnie, możliwe że rzeczywiście lipe trafiłem. Moja teoria to że palit bardzo zaniżył napięcie na rdzeniu, dlatego nie ma OC. Temp w stresie to max 57*. A napięcie zaniżone bo kiepska elektronika i więcej by karta nie dała rady. To taka moja toria spisku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 W sumie nawet do najtańszej 9600gt (500zł) mamy dopłaty tylko 120zł do 8800gt, więc czy jest sens bawic się w kastrata, ja myślę zę 450zł to musi zejśc z ceną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 ale przeciez juz masz Pality za 460-470 zl, jakby nie bylo dokladasz do tego 8800GT z 150 zl max ale jak ktos gra tylko w 1280x1024 to moim zdaniem nie oplaca sie doplacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Panowie, jak z tym palitem? Czy inni mogą potwierdzić, ze to taka padaka jesli chodzi o oc? Zastanawiam sie, czy nie sprzedać 86gt, poki jakos sie jeszcze trzyma cenowo... Dokładać 40zł do 9600gt palita czy wziąć 8800gs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 trafiliscie na bubla ludzie na 750 jada a tu dowód http://forum.pclab.pl/index.php?s=&sho...t&p=4937829 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Heh, to kupie znowu palita jak potanieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Ale po co przevoltowywać? Żeby padła? Ale to nie ładnie tak. Już ją puściłem w dalszy obieg B-) Wracam do sonic+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...