Verter Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 To jest dokładnie to samo chłodzenie ;) Ale temp ma podobno bdb, w stresie po oc 52* max jakie zanotowali w testach.pewnie na 100% obrotów a wtedy to już sie suszara robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 bez większych kombinacji na palicie którego chłodzenie (radiator) podobno jest do niczego wywaliłem sam wentylator a w to miejsce przyczepiłem arctica 80.. temp w idle ok 33C a w stresie 49. Jedyna wada ze teraz karta zajmuje z 4 sloty ;) ale mi to nie przeszkadza (zawsze można wstawić bardziej plaski wentyl niz arctic fan 3 TC) Teraz mam niskie temp, praktycznie tego nie słychać a koszt tej zmiany 9 zeta.. czego chcieć więcej i czy jest sens pakować w to większa kasę? chyba ze do naprawdę sporego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 pewnie na 100% obrotów a wtedy to już sie suszara robi Wyczytałem 35%, ale nie pamiętam dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Moze mi ktos tu napisac, jak wygladaja temperatury na Galaxy ICY Blue, szczegolnie w stresie i przy wzglednej ciszy :) I jak z podkrecaniem tej karty ? Bo juz sie prawie na nia zdecydowalem, ale mecza mnie te dwie sprawy :) Z gory dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Co do głośności to wydaję mi się, że jest cichsza niż palit 7900gs. W nocy do 43* potrafi dojść przy dodatkowym lekkim nawiewie z dołu obudowy, w ciepły dzień przypuszczam, że 60* nie powinno przekroczyć. Śmigam 780/1900/2200 i niestety czasem lubią tekstury sie powalić w grach(śmiesznie to wygląda), trochę niżej trzeba zjechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) widzieliscie? http://www.in4.pl/komentarze_Galaxy_9600GS...ition,15982.htm wyglada dosyc ciekawie: 768MB, fabrycznie podkrecona, PCB 3-warstwowe i chlodzenie chyba jakis Zalman :) az zaczynam zalowac, ze kupilem 9600GT :) Edytowane 9 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) A dokładnie jak plasje się GSO hierachii NV? Wyżej czy niżej od GT, i jak w stosunku do 88GT. Ps. "Cena "Czarnej Edycji" nie powinna przekroczyć 140 USD." 300zł? Chyba jednak poczekam z zakupem GT. Pps. Firma eXtremeMem poszerzyła ofertę o nowy model karty graficznej marki Twintech z serii 9600. Mowa o modelu Twintech GeForce 9600GSO 384MB, który zastąpi konstrukcję GeForce 8800GS. Cena detaliczna karty nie powinna przekroczyć 359zł. GeForce 9600GSO ceciach!e się 96 jednostkami SP, pamięcią DDR3 w ilości 384MB i częstotliwości 1600MHz oraz rdzeniem graficznym pracującym z zegarem 550MHz. Karty mają być dostępne w sprzedaży w przyszłym tygodniu. Edytowane 9 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 9600GSO = 8800GS wiec 8800GS aka 9600GSO z 384MB jest slabszy od 9600GT, lecz juz wersja z 768MB i do tego podkrecona jest raczej lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Moze nie lepsza, widzialem test na enreview, czy jak sie ten serwis nazywa. Testowali 8800GS 768MB vs 9600GT na podreconych i takich samych taktach. Wypadly praktycznie identyko. EDIT: Mam http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce...review/?page=13 Karty sa praktycznie identyko, wiec wiecej pamieci nie daje przewagi. Jednak wiecej SP daje przewage GSowi w Crysisie. Wiec wynika z tego jasno. Lepiej polowac na 8800GT ;) Kupilem wczoraj Palita 8800GT prawie nowke za 450zl z wysylka gratis. Edytowane 9 Maja 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 mozliwe, ze podobne (pewnie zaleznie od gry) lecz jesli cena bedzie na pozomie 300-350 zl to i tak bardziej sie oplaci kupic takiego Galaxy 9600GSO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Jesli bedzie, ale wersja 768MB raczej po tyle nie bedzie stala ;) Stawiam na min. 400zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 widzieliscie? http://www.in4.pl/komentarze_Galaxy_9600GS...ition,15982.htm wyglada dosyc ciekawie: 768MB, fabrycznie podkrecona, PCB 3-warstwowe i chlodzenie chyba jakis Zalman :) az zaczynam zalowac, ze kupilem 9600GT :) Jak by wrzucili czarne PCB to już bym sprzedawał moje 9600GT ;] Przestańcie wrzucać linki do "testu" na expreview, bo ten test to sobie można o kant d** potłuc ;) Poczekamy na jakieś dobre testy wersji 768MB i wtedy będzie wiadomo co jest lepsze ;) Pisałem już wyżej. 9600GSO 384MB od TwinTech'a w sklepach pojawi się w cenie około 360 zł. Tak więc 768MB około 420 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Witam , Topic zostal zamkniety pewnie dlatego ze nie pisalem tutaj ... Wiec... Mam problem ze swoim Asusem 9600GT ( ktorego mam od wczoraj - po przesiadce z Radeon'a 9600PRO :] z reszta caly sprzet zmienilem... ) Wiec zaczne od tego jak karta wyglada tak Problemem mianowicie jest to ze podczas wchodzenia w 3D ,albo jak wyskoczy flash na stronie ( + dodatkowo przy przewijaniu stron ) , karta zaczyna poprostu chodzic jak kosiarka do trawy... podam link do nagrania z mic'a Klik Moze ktoś zna problem , moze to wina karty ? a jesli nie to moze da sie to jakos wyciszyc ? Reszta kompa to E2180 Gigabyte P35-DS3 2x1gb OCZ Chieftec GPS-450AA-101A 450W Dodatkowo wlaczony Vsync i Tripple Buffering ( podobno mialo pomoc ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 ...Dawno takiego postu nie było. Zmniejsz prędkość wentylatora w trybie 3d Riva tunerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 To chyba nie wiatrak bo stopowalem go palcem a trzeszczenie ktore jest w pliku mp3 ktory zamiescilem jest nadal , dzieje sie to tylko w 3D albo jak na stronce jest flash ,albo jak przewijam stronke ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 może taki odgłos cewek? Caasem to moze byc tez kontroler obrotów wentylatora a nie sam wentylator lub silniczek dostaje prąd impulsowo i tak sie dzieje. zmniejsz obroty i zobacz a jak nie to raczej cewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 może taki odgłos cewek? Caasem to moze byc tez kontroler obrotów wentylatora a nie sam wentylator lub silniczek dostaje prąd impulsowo i tak sie dzieje. zmniejsz obroty i zobacz a jak nie to raczej cewki Wlasnie na innym forum tez czytalem ze to najprawdopodobniej cewki , jesli tak to gwarancja to obejmuje ? nie jestem w stanie grac na glosnikach , tylko na sluchawkach bo tak trzeszczy .... Obroty zmniejszalem , i tez nic nie pomagalo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Wlasnie na innym forum tez czytalem ze to najprawdopodobniej cewki , jesli tak to gwarancja to obejmuje ? nie jestem w stanie grac na glosnikach , tylko na sluchawkach bo tak trzeszczy .... Obroty zmniejszalem , i tez nic nie pomagalo .. Raczej nie, chyba, ze to jest na prawde jakies nadludzkie piszczenie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Raczej nie, chyba, ze to jest na prawde jakies nadludzkie piszczenie. ;] powiem tak ... jesli mam glosniki ustawione tak ze gra fajnie , nie za glosno nie za cicho , to to slysze ,wkurza okrutnie ... denerwuje i nie moge sie skupic , dopiero sluchawki daja rade , ale tez musze puscic prawie na caly glos zeby tego nie slyszec ... kompa mam okolo 1.5m od siebie .. a naprawde nie jestem wrazliwy na jakies szumy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 powiem tak ... jesli mam glosniki ustawione tak ze gra fajnie , nie za glosno nie za cicho , to to slysze ,wkurza okrutnie ... denerwuje i nie moge sie skupic , dopiero sluchawki daja rade , ale tez musze puscic prawie na caly glos zeby tego nie slyszec ... kompa mam okolo 1.5m od siebie .. a naprawde nie jestem wrazliwy na jakies szumy ... Nie mam 9600GT ale o ile się orientuję to na tej karcie jest miejsce na podpięcie 6-pinowej wtyczki zasilajacej (przejściówka powinna być w komplecie z kartą). Podłączyłeś to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 tak , karta ma wpiete dodatkowe zasilanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Najprawdopodobniej cewki. Miałem tego samego ASUSa i też piszczał/trzeszczał (chociaż nie aż tak). Wymiana na Gigabyte'a załatwiła sprawę, chociaż tak naprawdę wszystko zależy od konkretnego egzemplarza, a nie od producenta. Próbuj wymiany gwarancyjnej - szkoda zdrowia i nerwów :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) posiadam tego samego asusa i piszczenie wystepuje tylko podczas ladowania testow w 3d marku, w grach tego nie slyszalem jeszcze p.s. bez wtyczki 6 pinowej karta nawet nie ruszy Edytowane 10 Maja 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 powiem tak ... jesli mam glosniki ustawione tak ze gra fajnie , nie za glosno nie za cicho , to to slysze ,wkurza okrutnie ... denerwuje i nie moge sie skupic , dopiero sluchawki daja rade , ale tez musze puscic prawie na caly glos zeby tego nie slyszec ... kompa mam okolo 1.5m od siebie .. a naprawde nie jestem wrazliwy na jakies szumy ... Kumpel mial kiedys gigabyte 8600gt i tez cewki graly, wyslala maila do sklepu, gdzie kupowal, czy da rade wymienic, i mu odpisali, ze czesto sie takie cos dzieje, bo cewki maja to do siebie, ze ferryt sie obija o wnetrze cewki. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Może się powtórzę ( nie przeczytałem dokładnie wszystkich postów, sporo tego jest ), ale chciałbym zapytać czy będzie jakaś wyraźna korzyść z większej ilości ramu w kartach 9600?? Konkretnie chodzi mi o te 2 : http://www.overclock.co.uk/product/Value-n...-DVIH_6161.html http://www.overclock.co.uk/product/Value-n...etail_7444.html Różnica w cenie niewielka, tylko czy warto dopłacać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhuman Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Problem rozwiazany :] tak to byly cewki , w sklepie wymienili mi od reki ,bez zajakniecia :] jak na PCP i tyle negatywnych opinii na ich temat ,jestem niezmiernie ucieszony :] karta jest cichutka na 50% obrotach ... tak btw krecik ktos ten model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 posiadam tego samego asusa i piszczenie wystepuje tylko podczas ladowania testow w 3d marku, w grach tego nie slyszalem jeszcze p.s. bez wtyczki 6 pinowej karta nawet nie ruszy Ależ ruszy tyle ze będzie chodzic baaardzo wolno w 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) .. tak btw krecik ktos ten model ? 730/1800/2000 Edytowane 10 Maja 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 posiadam tego samego asusa i piszczenie wystepuje tylko podczas ladowania testow w 3d marku, w grach tego nie slyszalem jeszcze p.s. bez wtyczki 6 pinowej karta nawet nie ruszy bo jest wtedy dfużo klatek i cewki piszczą bo wiecej prądu przepłyqwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 bo jest wtedy dfużo klatek i cewki piszczą bo wiecej prądu przepłyqwaco? ;] Duzo klatek to wiecej pradu? OMG ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...