Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

ten z "pięcioma przewodami" to zwyczajna wtyczka 6PIN, ale jak piszesz masz ją w swoim zasilaczu więc tą spokojnie możesz zostawić w pudełku i NAPEWNO NIC SIE NIE STANIE ;)

Edit: CzArNy był szybszy, jak pisałem posta nie zerknąlem na 2 stronę :mur:

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten kabelek to chyba pewnego rodzaju podłączenie do dźwiękówki ale obejdzie się bez problemów bez niego.

@ M-Power

Uważaj żeby Ci te gumki nie strzeliły bo z biegiem czasu lubią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mocno hałasuje GAINWARD 9600GT G. S. 700/1750/2000MHz ??

w ogóle Panowie jaka 9600 plecacie najcichsza z HDMI ??

Palit Sonic -ona ma chłodzone pamieci i zasilanie?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=366162133

Edytowane przez marcin255A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System pod marki.

174.88

Lod 3

835(2300)/1960

12260 Pkt.

Więcej za chiny nie da się wycisnąć. Jak ustawiam mnożnik 9x na cpu to wynik w CPU tescie o 10% niższy nawet na 3.7ghz(w porównaniu do 3.3 na x8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BF2 wsio full 16 xAA 100FPS ,Hdmi dziala swietnie

Przecież to jest fatalnie stara gra, i już 7600gt mogłeś się cieszyć full detali.

Dołączona grafika

Wynik kogoś z 2x strony.

Co do cholery jest z moją kartą? Czemu mam tak żałosne wyniki na takich taktach ;/

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest mój wynik. Prosiłem o porównanie tego do screenshotu który podałem wcześniej na dużo wyższych taktach zarówno cpu jak i gpu(835(2300)/1960 | 3600Mhz).

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma tutaj ktoś accelero S2 na 9600? chciałbym sie dowiedzieć jakie są mniej więcej temp na pasywie no i z lekkim nawiewem.. niestety referencyjny cooler zaczynam slyszec na tych 35% (wyrobił sie albo mi sie jeszcze bardziej ucho wyczyliło na tego typu dźwięki...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z płytą Foxconn P35A-S oraz kartą graficzną Palit 9600GT Sonic. Podłączyłem kartę z TV kablem HDMI. Obraz jest wyśmienity ale nie ma dźwięku. Kabel dołączony do karty obsługuje złącza optyczne w karcie a na płycie jest gniazdo elektryczne (SPDIF). Więc nie da się podłączyć w ten sopsób dźwięku do karty aby źwięk leciał przez HDMI. Jest jeszcze jeden kabel(dwa piny) , który podpina się pod małe złącze na karcie graficznej ale nie wiem gdzie podłączyć do płyty aby był dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję szybkiej informacji na temat Gainwarda i Twintecha. Jutro kupuję kartę i chcę wiedzieć, którą z nich lepiej wziąć (chodzi głównie o ciszę, ewentualnie łatwość zamontowania innego wiatraka)

Na egieldzie pozytywnie wyrażali sie o twintechu. O gainwardzie wiem tylko tyle ze suszarka z niego i ze ma pcb pod kolor mojej płyty głównej ;)

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. tylko nie sądzę żebym tą dostał za ok 370zł ;) mnie interesują najtańsze wersje..

dlatego w grę wchodzą:

Twintech

Gainward Bliss

Palit

MSI

no i ciągle nie wiem czy opłaca mi się dopłacać prawie 100zł względem 8800GS, jeśli używam go tylko do 19" CRT przy rozdziałkach max 1280x860 :/

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahah, GS za 530zł :D:D

Gainwarda nie polecam. Na 35% obrotów jest niesłyszalny, ale na 100 trzeba go juz przekrzykiwać. Ma też plombę na śróbce co uniemożliwia odkręcenie radiatora bez utraty gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainwarda nie polecam. Na 35% obrotów jest niesłyszalny, ale na 100 trzeba go juz przekrzykiwać. Ma też plombę na śróbce co uniemożliwia odkręcenie radiatora bez utraty gwarancji.

Jak coś to nie zmieniałbym radiatora tylko sam wiatrak, mam akurat wolną 12stkę, którą możnaby podczepić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 plomba to naklejka ktora wystarczy lekko podważyć ,po drugie po zmianie pasty -tam byl beton -idle 28 *C po 2 h granai 48 *C więc jak ci karta wejdzie na 100% obrotów przy 48*C

VMod.

Jak coś to nie zmieniałbym radiatora tylko sam wiatrak, mam akurat wolną 12stkę, którą możnaby podczepić..

Próbowałem u siebie, szybko się poddałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12cm to nie taki mały wiatrak i zdaje się że istnieją, skoro mam w budzie 3 takie, nie licząc tego w zasilaczu :P

dzisiaj mi się gdzieś rzuciła w oczy taka fotka z przyczepionym na gumkach wiatrakiem (i zdaje się że był to właśnie 12cm), ale już jej chyba nie znajdę..

Edit:

raczej mój błąd, bo kilka tekstów o fanswapie tych kart znalazłem i wszystkie dotyczyły wentylatorów 92mm

chodzi o to że są to wentylatory a nie wiatraki.

a sie czepialscy znaleźli :P Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12cm to nie taki mały wiatrak i zdaje się że istnieją, skoro mam w budzie 3 takie, nie licząc tego w zasilaczu :P

dzisiaj mi się gdzieś rzuciła w oczy taka fotka z przyczepionym na gumkach wiatrakiem (i zdaje się że był to właśnie 12cm), ale już jej chyba nie znajdę..

chodzi o to że są to wentylatory a nie wiatraki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proba nr 1

witam!

gigabyte 9600 gt z zalmanem bedzie dobrym wyborem czy mozna lepsza jakosciowo karte z tej serii zlapac?

pytam, bo moglbym miec okazyjnie taniej, ale wole jak juz doplacic troche wiecej i miec cos lepszego, jesli oczywiscie w tej klasie oplaca sie cos innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie zupgradowałem chłodzenie :D

Inspiracja dzięki komuś z tematu 88GS. Założyłem sam wentylator boxowy z PDC2160, musiałem uciąć te nieużywane płaskie nóżki z boku, ale za to doskonale pasuje.

Wentylator jest niesłyszalny na full obrotow(nie znam obrotów, podpięty na dziko pod reset :D).

Temp o 3* niższa w idle(42* @ 1.39V).

I 78* w ciężkim stresie(było 86).

Pisałem już że wentylator cichszy na full od domyślnego bzyczka z gainwarda na minimum? ;)

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi