Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 W poniedziałek zmienię w końcu pastę na MX-2, liczena spadek ~4 stopni. Ps. Wybacz jakość zdjęć ale cyfrówka się ładuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Pasta raczej nie pomoże , na gpu między ceramique , a clp nie było różnicy. Po co tak kombinować , nie lepiej zmienić chłodzenie. Na evercool turboo 2 mam teraz w idle 33-34 , stres 42 po oc :lol2: , troche się ochłodziło stąd niższe tempy niż poprzednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Evercool Turbo 2 VC-RHC takie cos to mam na swoim fabrycznie zalozone dodalem radiatory na zasilanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Całego chłodzenia nie wymienię bo boję się o tą plombę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) dzisiaj mi się gdzieś rzuciła w oczy taka fotka z przyczepionym na gumkach wiatrakiem (i zdaje się że był to właśnie 12cm), ale już jej chyba nie znajdę.. Na 43 stronie post 1289 jest ta fotka. Tylko zamieniłem te gumki na druciki elastyczne z oplotem z tworzywa sztucznego (nie wiem jak to dokładnie nazwać, ale chyba orientujecie się ocb) A wentyl to faktycznie 12 PWM od AC edit: Proszę: http://img209.imageshack.us/img209/7546/cimg1334yx1.jpg Edytowane 23 Maja 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Taki wentylator nie wydaje się zbyt optymalny, jako że centrum ciepła nie jest chłodzone(środek radiatora). Ale mogę się mylić bo nie wiem jak on do końca wygląda ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Na 43 stronie post 1289 jest ta fotka. Tylko zamieniłem te gumki na druciki elastyczne z oplotem z tworzywa sztucznego (nie wiem jak to dokładnie nazwać, ale chyba orientujecie się ocb) A wentyl to faktycznie 12 PWM od AC edit: Proszę: http://img209.imageshack.us/img209/7546/cimg1334yx1.jpg no i właśnie o to mi chodziło. Dzięki M-Power. Jak w końcu zdecyduję którą kartę kupić (a do wyboru są prawie wszystkie z 88 i 96 na początku nazwy) to pomyślę nad firmą a potem pozwolisz że skorzystam z Twojego patentu i zrobie fanswapa, bo te najtańsze modele to ponoć wszystko suszarki.. a co do optymalności takiego chłodzenia.. jak się dobrze ustawi to dmucha na wszystkie pamięci i może coś tam zawiewa na sekcję zasilania. Jak dla mnie jest ok.. Edytowane 23 Maja 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 na wydajność nie narzekam. Przy ok 600rpm mam mniejsze temp niż przy tym standardowym wyjcu. A przy okazji są chłodzone pamięci, na które założyłem radiatory. W idle tak jak juz wcześniej pisałem mam ok 40*C, gdy młodsi siostrzeńcy dorwali sie do TDU to po 3/4 godz grania non stop temp wynosiła ok 53*C więc ja jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Raczej mi już przeszły głupie jazdy na VMody, wyrosłem z tego ;) Zetrę ten grafit tak do poziomu ~1.2V żeby utrzymać 800/2000/1800, bo faktycznie wyżej to wzrost wydajności jest znikomy, a 30 stopni w stresie więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Bo słabo ci się skaluje ta karta z napięcie , gdzieś widziałem palita i robił przy 1.36v 900mhz(2.3ghz) na stockowym chłodzeniu full stabilnie do gier. A to że nic ci nie daje oc karty , to wina proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 No nie pisz że brak różnicy między taktowaniem w shaderach między 2000 a 2300 to wina procesora, 2% wzrost wydajności to mało nawet na taki słaby procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Witam, Czy ma ktoś z Was może schemat vmoda do 9600GT od Galaxy/Gainwarda ? Zastanawiam się nad tymi dwoma kartami, a vmoda nigdzie znaleźć nie umiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Do Galaxy jest w topicu. Do Gainwarda chyba też ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Ja szukałem 3 dni, z czego potem znalazłem na którejś stronie tego tematu -_-. Lanc, mógłbyś obniżyc taktowanie cpu do ~2.8, gpu 800mhz, i puścic 06 na shaderach na 2000 i 2300? Pięknie proszę :> Edytowane 24 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Przeszukałem 24 strony tematu :D Znalazłem tylko dla pamięci, z czego słyszałem, że w Galaxy na def vmem robią 2200MHz, więc vmod nie jest potrzebny. Lanc, proszę wrzuć tu vGPU, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) 1. 24 strony to za mało 2. Nikt praktycznie nie robi modu VMem na Palicie/Gainwardzie dlatego że siedzą na nich Quimondy, a afaik te pamięci nie lubią wyższych napięć. 3. vGPU na która kartę? Na które pcb? Solder mod? Pencil mod? Machnąłem raz leciutko palcem po rezystorze żeby tylko trochę zwiększyć rezystancję, a napięcie spadło mi do defaultowego 1.09 -_-. Za to teraz stabilnie mam 750 na gpu synchronicznie z shaderami i 980 na memkach, czyżby karta się rozgrzała dzieki temu modowi? Co do temp, z tym intelowskim coolerkiem na grafice 33 w idle 54 w stresie. Edytowane 24 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBool Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Pencil Mod na tą kartę. Na niej przecież Samsungi siedzą :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Już praktycznie decyzja podjęta.. będzie 9600GT, tylko pytanie której firmy.. Twintech zebrał niezłe recenzje na egieldzie. Na nim trzeba by tylko zamontować jakiś cichszy wentylator i by było. Ale wpadła mi jeszcze w oko recenzja MSI na purepc. Widziałem że kilka osób się tu wypowiadało że ją ma. Chłodzenie rzeczywiście jest tak ciche? bo do niego chyba nie tak łatwo się dobrać jak w palicie i gainwardzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Dzisiaj sprawdzałem max temp grafy poleconym programem OpenGL FurMark i przy tej 12 ustawionej na 1000rpm max temp wynosiła 55*C więc chłodzenie chyba jest wydajne, bo z tego co czytałem to u niektórych ten program podwyższa temp o około 10*C niż mają w grach. Przy 600rpm temp wzrosła do 59*C. Obydwie prędkości obrotowe były katowane programikiem po godzinie każda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Hej ktore 96GT najlepiej jakbyscie musieli wybierac? Chce zamowic wszystko z apollo a te maja aktualnie na stanie w podobnych cenach: Gainward,TwinTech,Palit czy MSI? Najchetniej bralbym Galaxy ale niestety jest w jakiejs kosmicznej cenie i musze wybrac cos z tych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 są jakies pecil mody ? Gainward Gold ma ramki Samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Już praktycznie decyzja podjęta.. będzie 9600GT, tylko pytanie której firmy.. Twintech zebrał niezłe recenzje na egieldzie. Na nim trzeba by tylko zamontować jakiś cichszy wentylator i by było. Ale wpadła mi jeszcze w oko recenzja MSI na purepc. Widziałem że kilka osób się tu wypowiadało że ją ma. Chłodzenie rzeczywiście jest tak ciche? bo do niego chyba nie tak łatwo się dobrać jak w palicie i gainwardzie.. Mam tego MSI. Chłodzenie jest ciche ale nie do końca. Podczas uruchamiania komputera wyje niemiłosiernie. W trakcie ładowanie Win. już się uspokaja, zaczyna działać automatyczna regulacja obrotów i nastaje cisza. W IDLE karta jest praktycznie niesłyszalna. Natomiast podczas grania obroty wentylatora trochę rosną. Ale podczas samej gry się go nie słyszy. (dźwięki i odgłosy rozgrywki płynące z głośników wszystko zagłuszają). Generalnie nawet podczas grania głośność wentylatora pozostaje spokojnie na akceptowalnym poziomie. Aczkolwiek wcześniej miałem Galaxy 7600GS z Zalmanem. I ta karta w stresie była cichsza ( wręcz niesłyszalna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 A widzieli to: Change GALAXY 9600GSO to 8800GT and tested :razz: :blink: http://translate.google.com/translate?u=ht...zh-CN&tl=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 A widzieli to: Change GALAXY 9600GSO to 8800GT and tested :razz: :blink: http://translate.google.com/translate?u=ht...zh-CN&tl=en A to ciekawe... tylko jestem ciekaw jak zrobili 384mb@512mb, skoro tych kosci fizycznie tam nie ma. ;p Jesli sp i szyna sa faktycznie tylko zablokowane a nie uszkodzone i ten test to nie fake to bardzo ciekawe. ;] No i pytanie, czy takie cos przejdzie z 8800gs czy tylko z 9600gso. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 te kosci fizycznie tam byly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 te kosci fizycznie tam byly :) Jak to byly ? Z tego co czytalem, to 96gso to 88gs pod inna nazwa, a ten ma 6 kosci po 64mb (88gt ma 8 kosci po 64mb), wiec 384mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Attention: There are not many 9600GSO with 8 video memory in the market and it is not 100% successful to refresh it. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 No i wszystko jasne, dzieki. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Hmmmm ciekawe ciekawe... Przeczekałem 8800GS w oczekiwaniu na 9600GSO i chyba na takiego Galaxy się skuszę (w esc.pl jest Galaxy 98600GSO z chłodzeniem CoolerMastera ta 2 slotowa suszara Exclusive z pamięciami 0,8ns i właśnie z tym programem do flashowania za... 299zł! Nic tylko brać :razz: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Galaxy dało 0.8ns do 9600GSO ? o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...