ainaruth Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) po ostatnich rewelacjach - GSO 768 będzie najlepszym wyborem, zwłaszcza że jest w cenie 9600GT.. Edytowane 10 Czerwca 2008 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) dokladnie jest to najlepszy wybor :) takie polaczenie w fps 9600GSO 384MB i 9600GT - szkoda, ze 1,5 miecha temu nie bylo 9600GSO 768MB :D Edytowane 10 Czerwca 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ja bym nie kupił 9600gso , bo to grzejnik :wink: . A 9600gt po vmodzie lajcik temperatury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 u mnie 9600GT to tez grzejnik :P wiec mi to ryba :) - musze sobie chyba 2x Fandery kupic bo lipa z obiegiem powietrza cos ;/ przy tych wysokich temperaturach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 DX10 high 1280 x 1024 bez aa i anzio 9600 GT --20-35 FPS procek 8500 na 4.2 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Po pierwsze tryb o którym mówisz to jest "high" a nie "very high" o którym rozmawiamy, a po drugie nie masz włączonego Anizo. Więc nie wciskaj kitu i nie porównuj mojego "v.high" do Twojego "high" z lepszymi teksturami. Inna sprawa to ja już doskonale wiem jak to jest "ciągle mam powyżej 30 / 40 FPS" jak to zwykle mawiają userzy. Moje testy z pewnością nie są mało wymagające (jak np. "benchmark_gpu" ale z jeszcze większą pewnością nie uwzględniają najbardziej krytycznych miejsc. Dodatkowo procedura testowa powoduje to, że w czasie testu jest nieco więcej FPS niż w tym samym miejscu w czasie normalnej gry. Ale generalnie z chęcią zobaczę screeny z DX10 v.high (wszystko) w 1280 x 1024 z Anizo-x16 i z tą płynnością o której mówisz. tekstury na very high, reszta na high, aniso x 16 ok zaraz bedziesz mial screeny g**** mnie obchodza jakies testy, wazne , ze gra sie komfortowo - to sie liczy przede wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 DX10 high 1280 x 1024 bez aa i anzio 9600 GT --20-35 FPS procek 8500 na 4.2 GHz Czy Ty jesteś niepoważny? Mówiłem w jakich trybach testuję (i jest to napisane), a Ty jak uparty pokazujesz mi 1280 x 1024 high, bez Anizo i żeby było ciekawiej to jeszcze gdzieś tam w wodę patrzy co jest mało obciążające i najlepsze w tym wszystkim jest to, że to jest DEMO!!! :lol2: tekstury na very high, reszta na high, aniso x 16 ok zaraz bedziesz mial screeny g**** mnie obchodza jakies testy, wazne , ze gra sie komfortowo - to sie liczy przede wszystkim Masz rację - najwazniejsza jest płynność - ja wówczas pokażę Ci te 15 FPS (albo i mniej) na 9600 GT w 1280 x 1024 v.high z Anizo. Pierwsze lepsze miejsca załaduję. Nie dziś bo nie mam ani 9600 GT, ani 9600 GSO pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Te textury very high to sobie można w d.... wsadzić jak masz włączony streaming textur , jak go wyłączysz to użycie pamięci z karty jest na poziomie 450-465mb w rozdziałce 1024*768. A niestety nikt nie testuje z wyłączonym streamingiem textur , dopiero wtedy textury w grze tak jak powinny. Przy włączonym streamingu użycie pamięci to 330-350mb. Edytowane 10 Czerwca 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Reasumując GSO 768 teoretycznie pownien dac sporego kopa nawet wzgledem GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Tam gdzie zabrakło pamięci to nie zabraknie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 stery 174.88 karta w tym momencie wykrecona na 700/1750/1900 proc na 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czy Ty jesteś niepoważny? Mówiłem w jakich trybach testuję (i jest to napisane), a Ty jak uparty pokazujesz mi 1280 x 1024 high, bez Anizo i żeby było ciekawiej to jeszcze gdzieś tam w wodę patrzy co jest mało obciążające i najlepsze w tym wszystkim Anizo i żeby było ciekawiej jest to, że to jest DEMO!!! :lol2: jestem bardzo poważny i nie interesuje mnie twoja procedura testowa niczego nie porównuje tylko pokazuje jak to wygląda u mnie . Screen przypadkowy i jakbys nie doczytal to fps między 20 a 35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 te testy sa w ogole smieszne, ja juz od dawna nie biore ich pod uwage wychodzi na to, ze np. w crysisa nie mozna zagrac na przyzwoitych detalach na zadnej karcie... no sory, ale "wali" mnie to, ze w jakims tam punkcie gra zwolni na ulamek sekundy do 15 klatek, wazne ze przez 99,9% gra sie w pelni płynnie i przyjemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 jestem bardzo poważny i nie interesuje mnie twoja procedura testowa niczego nie porównuje tylko pokazuje jak to wygląda u mnie . Screen przypadkowy i jakbys nie doczytal to fps między 20 a 35Określenie niepoważny odnosi się do tego, że porównujesz wyniki z pełnej wersji gry do DEMA! Przecież to nie jest to samo i kolejna rzecz to tam jest dostępny tylko mały fragment map itd. - w pełnej wersji jest dużo więcej miejsc wymagających! Zaś jeśli masz między 20, a 35 to znaczy, że nie jest to płynne. Bo płynne (graniczenie) to musi być przynajmniej 25 FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Te screeny wyglądają biednie :wink: , jak już tak mówisz to rób benchmark 10-15min frapsem i podawaj fps , a nie screen z lufą do góry :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 te testy sa w ogole smieszne, ja juz od dawna nie biore ich pod uwage wychodzi na to, ze np. w crysisa nie mozna zagrac na przyzwoitych detalach na zadnej karcie... no sory, ale "wali" mnie to, ze w jakims tam punkcie gra zwolni na ulamek sekundy do 15 klatek, wazne ze przez 99,9% gra sie w pelni płynnie i przyjemnie To nie jest żaden ułamek sekundy tylko konkretne miejsca w których spędza się nawet kilka / kilkanaście minut zależnie od tego w jaki sposób się gra. stery 174.88 karta w tym momencie wykrecona na 700/1750/1900 proc na 3.0 Tak jak napisał sideband - wybrałeś średnio wymagające miejsca, żeby nie powiedzieć mało wymagające. Jutro (mam nadzieję) dorwę 8800 GT to pokażę screeny - wskaż mi tylko na której mapie są Twoje screeny i jak tam mniej więcej dostrzeć to porównam Twoje zrzuty z moimi miejscami testowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) dobra nie ma sensu dalej dyskutowac, nie mam zamiaru niczego "udawadniac", tymbardziej, ze jak juz wspomnialem od pewnego czasu ignoruje wszystkie testy @sideband - wiesz co to jest kompresja stratna JPG i nie mow , ze nie wymagajace, bo nigdzie w niebo nie patrzylem, tylko w drzewa i krajobraz (nie wmowisz mi ze gapienie sie w droge jest bardziej wymagajace :lol2: ) EDIT: Mapa to Recovery, po tym jak alien porwał błazna i trzeba dotrzeć do pewnej wioski Edytowane 10 Czerwca 2008 przez fuqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ale naprawdę banialuki tutaj piszecie - skoro 9800 GTX / 8800 GTS-512 w 1280 x 1024 DX10 v.high z anizo uzyskuje w TEŚCIE WBUDOWANYM, który jest naprawde mało wymagający średnią 23 FPS, to jakim sposobem ten tryb może być grywalny już nawet nie na 9800 GTX'ie, ale na 9600 GT czy 9600 GSO, jak sugerujecie? Nawet jeśli pokażę film z framerate to i tak go będziecie podważać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Ale naprawdę banialuki tutaj piszecie - skoro 9800 GTX / 8800 GTS-512 w 1280 x 1024 DX10 v.high z anizo uzyskuje w TEŚCIE WBUDOWANYM, który jest naprawde mało wymagający średnią 23 FPS, to jakim sposobem ten tryb może być grywalny już nawet nie na 9800 GTX'ie, ale na 9600 GT czy 9600 GSO, jak sugerujecie? Nawet jeśli pokażę film z framerate to i tak go będziecie podważać.przejrzyj moje posty powyzej, nie mam wszystkiego na v. high ustawionego! tylko tekstury i fizyke mam na v.high, natomiast reszta na high, dla mnie gra wyglada i tak bardzo dobrze i oprocz spadku fps nie zauwazylem wiekszych roznic miedzy tymi ustawieniami przyznaje, ze na WSZYSTKICH SUWAKACH v.high gra (przynajmniej na pierwszej mapie z pcozatku) TNIE (na oko z 10-15 fps) Edytowane 10 Czerwca 2008 przez fuqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Fuqs ściagnij ten save i daj screena , Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 przejrzyj moje posty powyzej, nie mam wszystkiego na v. high ustawionego! tylko tekstury i fizyke mam na v.high, natomiast reszta na high, dla mnie gra wyglada i tak bardzo dobrze i oprocz spadku fps nie zauwazylem wiekszych roznic miedzy tymi ustawieniami No właśnie - a cały czas sugerujesz, że moje testy są do pupy, bo Ty grasz w 1280 x 1024 i jest płynnie, a u mnie w 1024 x 768 nie jest więc testy są do kitu. przyznaje, ze na WSZYSTKICH SUWAKACH v.high gra (przynajmniej na pierwszej mapie z pcozatku) TNIE (na oko z 10-15 fps)Ale dziękuję, że wreszcie raczyłeś przyznać mi rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Reasumując GSO 768 teoretycznie pownien dac sporego kopa nawet wzgledem GT ? Tam gdzie zabrakło pamięci to nie zabraknie :wink:I nie będzie przycinek w wysokim FPS, bo pamięci nie będzie brakować ;) I nie teoretycznie, tylko GSO 768 będzie lepszy od GT. I zejdźcie już z focus'a, bo co jak co, ale egielda robi IMO najlepsze testy kart graficznych wśród polskich portali (i nie tylko), bo testują właśnie w momentach gdzie fps jest najniższy, a nie na wbudowanych demkach etc... Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Fuqs ściagnij ten save i daj screena , Link nie wiem czemu nie dziala mi na pelnym ekranie / cos sie zwalilo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 ja nie wiem jak oni te tesy robia, ale na 9600gso 384 mb troche kreconym i sprzecie z podpisu crysis mi smiga na 1280x1024 , wszystko na high, a tekstury na very high (bez aa) i mam caly czas powyzej 30 fpsów (czasami nawet duzo wiecej) wiec nie wciskajcie kitu, ze grac sie nie da, jak ktos chce moge screenami z frapsa zarzucic Mam prawo a więc kwestionuję. 2160 @ 3.3 96GT @ 830/1900/2000 Wszystko na high + anizo i ten cały edge aa i bardzo często schodzi poniżej 25 fps, a na pewno nie jest to stabilne 30(mowa o 1280). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Mam prawo a więc kwestionuję. 2160 @ 3.3 96GT @ 830/1900/2000 Wszystko na high + anizo i ten cały edge aa i bardzo często schodzi poniżej 25 fps, a na pewno nie jest to stabilne 30(mowa o 1280). z podpisu wnioskuje ze masz 96gt czyli tylko 64 shadery, 96gso ma 96 shaderow, stad roznica I zejdźcie już z focus'a, bo co jak co, ale egielda robi IMO najlepsze testy kart graficznych wśród polskich portali (i nie tylko), bo testują właśnie w momentach gdzie fps jest najniższy, a nie na wbudowanych demkach etc... i wlasnie takie testowanie jest do pupy, bo wcale nie pomaga w wyborze karty powinno sie zapuszczac jakies 10 minutowe demko i brac srednia fps z kazdej karty Edytowane 10 Czerwca 2008 przez fuqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Jutro zainstaluje Crysisa i sprawdzę też jak się ma wydajność dokładnie na tym savie. Aj, a jednak nie sprawdzę, visty się nie tykam :P Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jutro zainstaluje Crysisa i sprawdzę też jak się ma wydajność dokładnie na tym savie.a ja zapuszcze na full screen, bo juz wiem ze trzeba alt+enter wcisnac zeby zmaksymalizowac (a wysw w oknie pewnie niekorzystnie na fpsy wplynelo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 i wlasnie takie testowanie jest do pupy, bo wcale nie pomaga w wyborze karty powinno sie zapuszczac jakies 10 minutowe demko i brac srednia fps z kazdej karty I właśnie tutaj jesteś w błędzie - test o którym mówisz to np. taki "benchmark_gpu" który nic nie mówi o wydajności np. w jaskiniach, albo na mapie "ice". Moje testy / demka nie trwają może 10 minut, ale badam wydajność w 5 kompletnie różnych od siebie miejscach - a już od Twojej inteligencji zależy jakie wnioski z takowych wyników wyciągniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Test wersji 9600GSO 768MB. http://techgage.com/article/palit_geforce_...o_sonic_768mb/1 Nie wiem na ile ten test jest wiarygodny ale ja tam nie wiedze jakoś drastycznie zwiększonej wydajność dzięki większej ilości pamięci. Może dlatego że karta nie kręcona . Przejrzałem jeszcze raz test na egiełdzie doszły nowe gry i znalazłem min. coś takiego http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4178-22 Jak widać karcie wyraźnie brakuje pamięci. A nie jest to jedyna gra w której tak się dzieje. Być może w przyszłości taka sytuacja będzie występowała częściej, nowe gry są coraz bardziej wymagające. Chyba raczej warto dołożyć do 9600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 I właśnie tutaj jesteś w błędzie - test o którym mówisz to np. taki "benchmark_gpu" który nic nie mówi o wydajności np. w jaskiniach, albo na mapie "ice". Moje testy / demka nie trwają może 10 minut, ale badam wydajność w 5 kompletnie różnych od siebie miejscach - a już od Twojej inteligencji zależy jakie wnioski z takowych wyników wyciągniesz.wiec sugerujesz, ze takie testowanie bedzie niemiarodajne? to wlasnie Ty jestes w bledzie, bo mi sie wydaje, ze wieksza obiektywnosc przedstawi test oparty na skrypcie programu, gdzie wszystkie procesory graficzne maja do wykonania dokladnie taki sam zbior zadań, co skutkuje wylonieniem najwydajniejszej karty niekoniecznie trzeba testowac karte aby ja "ukatrupić", wg mnie juz bardziej obiektywne jest testowanie 3dmarkami, bez zadnych "hakow" na karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...