Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie racja. Oby ta plomba tylko sie nie podarła bo jest ponacinana.

A założyłeś jakieś inne chłodzenie?

No należy ostrożnie się obchodzić z tą plombą aby nie poprzerywać nacięć.Ale dałem radę i naklejka jest cała.Założyłem S1 rev.2.0 +2x Acutake 120 Fan + radiatorki na pamięci z kompletu od Accelero + dodatkowo zakupione radiatorki PRIMECOOLER PC-RHS1 na resztę kostek. :twisted: W porównaniu do tego wyjca defaultowego to różnica kolosalna.W tempach też ogromna różnica nawet w takiej budzie niewentylowanej jaką ja mam.Później zarzucę małą relację foto +testy temperatur. Edytowane przez G.R.E.G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do palitowskich plomb to ja przecinałem plombe na pół i miałem dostęp do śrubki :lol2:

To już twoja sprawa. Ale nie o to w tym chodzi, rozwalić plombę i odkręcić radiator to na prawdę nie wymaga wielu starań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wszyscy tak bardzo polecają Palita, a potem co drugi z polecających kombinuje jak ściągnąć tą plombę bez utraty gwary :) Ja tylko raz miałem do czynienia z kartami Palita, kolega dostał do testów 8600GT i HD2600XT. Jakość wykonania najlepsza nie jest, widać to od razu, zresztą nie ma siły, żeby teoretycznie ta sama karta była tańsza od innych bez pogorszenia jakości. Generalnie wolę unikać i Palita i Gainwarda, po prostu nie przekonują mnie te karty. Obecnie mam Evga, a zamówiłem Asusa... który dzisiaj nie dotarł, bo wczoraj nie wysłali :/ Myślę, że jutro do południa do mnie zawita kurier z kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Jakość wykonania najlepsza nie jest, widać to od razu, zresztą nie ma siły, żeby teoretycznie ta sama karta była tańsza od innych bez pogorszenia jakości.

A możesz sprecyzować? W czym widzisz tą gorszą jakość? lol :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszczące cewki* i chyba tyle różnic :lol2:

* i to nie we wszystkich. chociaż ja jak zwykle trafiam na takie, które piszczą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty Palita/Gainwarda często mają zastosowane gorsze kondensatory, słyszałem też o problemach z piszczeniem cewek. Na pcb jakoś pusto, na referencyjnych kartach jest zwykle 2x więcej elementów. Do każdej karty ładują takie samo chłodzenie - po prostu wygląda to biednie. No i wspomniana plomba, która uniemożliwia demontaż chłodzenia. Ja nikomu nie narzucam tego co ma kupić, tylko niech potem nie narzeka na tą plombę, o której i tak wcześniej wiedział. Po prostu ja wolę dopłacić i mieć coś (moim zdaniem) lepiej wykonanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty Palita/Gainwarda często mają zastosowane gorsze kondensatory, słyszałem też o problemach z piszczeniem cewek. Na pcb jakoś pusto, na referencyjnych kartach jest zwykle 2x więcej elementów. Do każdej karty ładują takie samo chłodzenie - po prostu wygląda to biednie. No i wspomniana plomba, która uniemożliwia demontaż chłodzenia. Ja nikomu nie narzucam tego co ma kupić, tylko niech potem nie narzeka na tą plombę, o której i tak wcześniej wiedział. Po prostu ja wolę dopłacić i mieć coś (moim zdaniem) lepiej wykonanego.

Masz racje :P Kiedyś miałem 7900GS Palit/Gainward i była w miare OK oprócz wentylatora który nie dał się regulowac w ludzki sposób i piszczących cewek. Później kupiłem 8800GS w którym cewki nie piszczały a...odgrywały koncert :lol: Podczas grania czułem się jakby w komputerze grał światowej sławy skrzypek :S Nie wspominając juz o latających pasach w 3d na ekranie z powodu shitowych filtrów. Nie zastanawiając się długo oddałem karte i wziąłem 9600GSO galaxy i wszystko działa pięknie...No ale jest też dużo zadowolonych userów Palitów więc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Karty Palita/Gainwarda często mają zastosowane gorsze kondensatory

Jestes elektronikiem badz serwisantem , ze taka opinia jest u Ciebie wyrocznia? Palit stosuje u siebie miedzy innymi SSC , tak jak i reszta. Ty jestes jedynie w stanie sprawdzic jaka to ma pojemnosc i jakie napiecie pracy. Tyle...

słyszałem też o problemach z piszczeniem cewek.

Mialem rok 8600GT , nie piszczal. To zdaza sie takze na Asusach , na Gigabyte'ach ktory znany jest z koncerotow :>

Na pcb jakoś pusto, na referencyjnych kartach jest zwykle 2x więcej elementów.

Taka mala informacja. To , ze jest mniej elementow nie oznacza , ze ich tam faktycznie jest mniej. Wiem , nieco to zamotane ale wyjasnie na przykladzie plyt glownych MSI i Gigabyte. Ten pierwszy czesto ma malo elementow , ten drugi duzo , zapackany caly laminat. W czym problem , na czym polega roznica? Na tym , ze taki MSI dla przykladu - uzywa elementow o mocniejszej skali integracji , przykladem ich najnowszy DRMOS w zasilaniu procow. Jesli np. Gigabyte potrzebuje powiedzmy 20 czesci na jakis uklad tak inny moze uzyc zaledwie jednej malej kosteczki , w ktorej bedzie to samo. Wiec ocb? O koszty , to zapackanie laminatu wlasnie jest tansze , bo wali sie najtanszymi podzespolami :>

Do każdej karty ładują takie samo chłodzenie - po prostu wygląda to biednie

.

Sonic mial bodajze 2 albo 3 tyty. Mowisz o biedzie? No to tak : kazdy referent 8800GT od roznych producentow , Galaxy z modelami 8800GT jak i 9600GT/GSO > turbiny ciche i suszarki.

No i wspomniana plomba, która uniemożliwia demontaż chłodzenia.

Proste , chca miec pewnosc , ze nikt nie kombinowal przy chlodzeniu - ukruszenie czipa itd.

Ja nikomu nie narzucam tego co ma kupić, tylko niech potem nie narzeka na tą plombę, o której i tak wcześniej wiedział. Po prostu ja wolę dopłacić i mieć coś (moim zdaniem) lepiej wykonanego.

Wiesz , EVGA to tez zadna rewelacja , placisz za logo , pudelko i pomoc online 24h/7... W Stanach to biora z roznych wzgledow , tak jak w Niemczech Mediona itd.

Grzesiek - to , ze miales pasy itd nie tyle zalezy od filtrow , ale moze bardziej od tego , ze uszkodzony model miales... To samo moglo sie zdazyc z inna firma , drozsza itd. Z reszta - malo to firmowych i drogich mobasow pada ludziom?

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek - to , ze miales pasy itd nie tyle zalezy od filtrow , ale moze bardziej od tego , ze uszkodzony model miales... To samo moglo sie zdazyc z inna firma , drozsza itd. Z reszta - malo to firmowych i drogich mobasow pada ludziom?

Wiadomo, że na podstawie jednej sztuki nie można oceniać wszystkich produktów firmy :) Po prostu się zraziłem troche. Wcześniej miałem też 2 karty Galaxy i z nimi nie miałem problemu, więc postanowiłem ponownie zaufać tej firmie i sie nie zawiodłem.

EDIT: A co do oszczędności, to w przypadku 8800GS Gainward nie dodaje nawet głupiej przejściówki DVI->D-sub która kosztuje 5zł, to juz trochę przegięcie :P

EDIT2: Jestem ciekaw jak będą wyglądać karty Galaxy niedługo. (Palit przejał Galaxy jakiś czas temu). Jeżeli tak jak Xpertvisiony/Gainwardy to tragedia troche :P

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage - dzięki za rozjaśnienie mi paru spraw. Co do ilości elementów na PCB - w niektórych płytach Gigabyte jest stosowane 12 albo 16 fazowe zasilanie procesora, z tym, ze ktoś kiedyś napisał, że tak naprawdę może się to równać 4-8 fazowemu zasilaniu innych płyt, a to z racji ilości mosfetów przypadających na jedną cewkę (może coś pokręciłem, ale mniej więcej tak to brzmiało). Być może karty Palita nie są wcale gorsze od innych, to tylko taka opinia, która powstała z powodu niższej ceny czy innych powodów. Ja w tej chwili mam Evga i faktycznie nie jest jakaś wybitna, ale wykonanie naprawdę jest niezłe, chłodzenie lepsze od zwykłego w 7900GS no i taki mały szczegół w postaci 10 letniej gwary (co prawda w stanach, ale o ile wiem, to żaden inny producent tyle nie daje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) z tym, ze ktoś kiedyś napisał

Tia i w tym tkwi cały problem, należy nabrać trochę dystansu do tego co wypisują wróżki na pjur pisi.

A jeśli chodzi o piszczące cewki, to moim zdaniem nie ma znaczenia jaka to karta jakiej firmy. Trzeba mieć szczęście. Weźmy np płyty główne, najdroższe modele także potrafią ćwierkać.

Aha, jeszcze jedna sprawa ... nie myl dwóch pojęć: jakość wykonania oraz jakość zastosowanych elementów. To dwie skrajnie różne rzeczy.

Z tego co na razie widzę, to palit którego kupiłem jest jak najbardziej w porządku i nie widziałbym sensu przepłacania za inny model tylko i wyłącznie aby mieć napis asus na tekturowym pudełku. A plomba na chłodzeniu nie świadczy o poruszonej "jakości wykonania"

pozdro

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam gainwarda(bliss 9600gt) i zadnych problemów - jedyne co mnie drazni to że ma tylko jedno ustawienie wydajności - nie posiada trybu 2d - no moge się jeszcze czepic troszkę za szybko chodzacego wentylatora ale aplikacja gainwarda zjechała z nim na minimum - więcej jak 50 % raczej nie osiaga przy ostrym graniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wreście mam moją 9600gso od gigabayta:))

Trochę głośna ale znośnie zwłaszcza gdy odpalę moją wieże a wystarczy ustawić na skali -40db a można do +10 wiec głośno radyjka ustawione niemam:] Temperaturki wysokie bo w idle mam 50 w stresie 70 ale po malutkim oc i tu jest jeden wielki problem... Moja obudowa leżące coś tam... ciężko jakiś przepływ powietrza ustawić... Coś musze z tym zrobić bo z oc będzie cieżko

Od samego rana pobawię cie troszke oc i pokaże pare screenów bo narazie sie ciekawie zapowiada... Ati tool bez artefaktów przy 650/1625 wiec będzie ciekawie...

Wstępnie sprawdzałem tylko smarkiem06 i miałem ponad 4300sm2 i 4100 hdr i to bez oc procka wiec jak na grafe za 260 zł jest fajnie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wreście mam moją 9600gso od gigabayta:))

Trochę głośna ale znośnie zwłaszcza gdy odpalę moją wieże a wystarczy ustawić na skali -40db a można do +10 wiec głośno radyjka ustawione niemam:] Temperaturki wysokie bo w idle mam 50 w stresie 70 ale po malutkim oc i tu jest jeden wielki problem... Moja obudowa leżące coś tam... ciężko jakiś przepływ powietrza ustawić... Coś musze z tym zrobić bo z oc będzie cieżko

Od samego rana pobawię cie troszke oc i pokaże pare screenów bo narazie sie ciekawie zapowiada... Ati tool bez artefaktów przy 650/1625 wiec będzie ciekawie...

Wstępnie sprawdzałem tylko smarkiem06 i miałem ponad 4300sm2 i 4100 hdr i to bez oc procka wiec jak na grafe za 260 zł jest fajnie :))

Jaka to wersja 348mb ? Bo jak tak, to za 13zl więcej miałeś wersje 768mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam 348 i miałem brać palita zwłaszcza po tym co pokazywał mój sonic+ ;]

Ale w tym czymś leżącym niema miejsca ;]

Ps

I zacząłem się bawić widzę że ostro wyniki pójdą w górę bo nie spada mi fps poniżej 30 a tak potrafiło 10 się pojawić przed podkręceniem proca na 3.6 ale wywala mi po połowie pierwszego testu z smarka 06 jak i 05... nie wiem czemu a dla proca to normalne bo prędzej miałem takie napięcie :]

Ps2

hmmmm coś sobie uświadomiłem ;] chyba proc jednak 3,6 miałem przy realnym 1.225 a mam 1.18 ... Dobra będzie zabawnie zaraz ;] zobaczmy co potrafi 9600 gso

No i zaczynamy zabawę :]

Procek coś tam dał dużo nie ale zawsze coś ;]

Deff

Dołączona grafika

4358sm2 i 4129sm3 za 260 cieszy :)

600/1500/900

Dołączona grafika

6500/1625/900

Dołączona grafika

prawie 4900sm2 i 4500sm3

Częstotliwości dopieram ati toolem widzę że jakiś czas arty nie lecą to sprawdzam większą częstotliwość i tak pokolei 600 , 650 , 700 i co ciekawe bez bawienia się gamer huudem i brania napięciana 1,2 - 720mhz było też bez artów więc zapowiada się fajnie...

Tylko jest jeden problem.... Pamięci. Niby samsung ale przy 1000 arty już się pojawiały. A przy 950 nie. Spróbuje dobrać max stabilnę mhz bo widać że to chyba pamięci hamują większy przyrost...

Jestem ciekawy jak by wyglądała taka karta jak 9600gso w 55nm i 256 bitów ;]

Ps . Później po sprawdzam większe częstotliwości bo sam jestem ciekawy ale trzeba się panować ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ciepła ta karta ;). Moja 96GT po dosć mocnym oc nie wychodzi powyżej 52* ;). Wiatrak na 35%.Dołączona grafika

@edit: btw. co to jest ten czerwony wykres przy użyciu proca?

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwie się że jest jej ciepło ;]

26 stopni w pokoju aż zemnie płynie plus leżąca obudowa gdzie nie ma przepływu powietrza do tego chłodzenie procka trochę lepsze niż boxowe bo większe nie wejdzie ;/

I wszystko się dogrzewa nawzajem wiec źle nie jest.

W planie mam wymianę obudowy na coś większego i normalnego do tego noctua albo cuś podobnego proc na 4 giga i jakieś dwie 12cm wolnoobrotowówki ale zobaczmy może wytrzymam do nahlema :)

Musze załatwić jakieś klocki na pamiątki pewnie pójdą wtedy na 1000 Tylko skąd je kupić i jakie?? :)

taki mały test 550/1375 pamięć 970 bez artów jeszcze i spory przyrost pkt :)

Dołączona grafika

Ps. Mam problem gpu-z mi kompa zacina i juz sie nic nieda robić na nim i to bez oc miałem coś podobnego na na 8600 tez ... i niewiem co to wersja 2,6 pokazuje mi że niema sterownika czy jakoś tak;]

2.4 nie odpala sie i zamula kompa a 1,8 czy 1,9 odpala sie ale nie liczy jeszcze tego co ma...

driver cleener pomoże ?

Acha i lepiej jest mieć 175.95 mod czy 177.70mod ? sprawdzał ktoś ?

Edit. Cieżko sie oderwać od kompa :> wiec musiałem crysisa odpalić

Wszystko na full 1280 i 26 klateczek wiec da sie pograć przynajmiej mi to starcza ;p

Trochę wyżej mam test w rozdziałce 1600 i prawie wszystko na full poza woda i cieniami które były na średnich . Takie samo ustawanie miałem jak dla kręconego 8600

test CPU bo ładniejszy ;p

Dołączona grafika

650/1625/970

Dołączona grafika

Fajnie a spróbuje zobaczyć co będzie przy ponad 700 :twisted:

Edytowane przez mati2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki niezłe, ale skasuj połowę screenów i zostaw tylko najlepsze, bo zawalisz cały temat :P Podkręć jeszcze procka, bo pewnie trochę blokuje osiągi karty. Możesz już wrzucać wyniki na hwbota, przyda się trochę punktów dla naszego teamu. Ja mojej grafy jeszcze nie dostałem, leży na sortowni DPD kilkanaście km ode mnie, będzie w poniedziałek :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że troche zawaliłem ale chiałem ruszyć ludzi i pokazać zależność wzrostu fps z częstotliwością pamięci na deff i z oc.

Zegary 18% większe a wzrost klatek coś koło 10%... po o oc pamiątek odrazy jest w sm2 18% więcej ... i wygląda na to że najlepiej mieć przy szynie 256 i rop na 650 tyle samo na pamięciach czyli efektywnie 1300... a przez to że szyna w GSO to 192 bity trzeba mieć 50% szybszą pamięć... Czyli

975 mhz. Ja miałem 970mhz i widać że jest 18% jak powinno być... To by było ciekawe nie? Tylko że teraz juz aż takie wzrostu nie będę miał prawodawczynie...

A porc pójdzie wyżej ale chyba tylko w nocy w dzień za ciepło narazie jest ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że wynik już wrzuciłeś - tylko musisz go poprawić, bo nie widać rozdzielczości w okienku 3DM. Kręć dalej, procka daj wyżej, ustaw sobie zabezpieczenie w biosie, żeby wyłączało przy przekroczeniu pewnej temp i możesz się bawić. Z innych benchmarków też możesz wrzucić. Przyjdzie moja karta to się pościgamy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MNo ale jest też dużo zadowolonych userów Palitów więc ;)

Jest też wielu zadowolonych klientów wybierających spożywcze produkty marki Tesco :) Ale to nie zmienia faktu że jakość tych produktów odpowiada ich cenie. Ja z Palita wyleczyłem się za starych czasów gdy jeszcze GF2 MX był czymś przeciętnym. Skusiłem się na niską cene i dostałem produkt który praktycznie nie miał radiatora za to z wyjącym wentylatorem, jakość obrazu fatalna, podkręcalność zerowa a do tego pamięci tam zastosowane nie wyrabiały na taktowaniu domyślnym które i tak było niższe niż kart referencyjnych. Jeśli jakaś firma sprzedaje takie buble to znaczy że jakość ich w ogóle nie interesuje. Ludzie teraz napalają się na Pality bo tanie, tylko co to za karta która piszczy albo ćwiergota ? Zwyczajny bubel. Jak się patrzy na chłodzenie stosowane przez Palita to też można dojść do wniosku że już taniej i gorzej się nie dało. Gainwardy czyli Pality z inną nazwą mają często siateczke maskującą tandetne chłodzenie "made by Palit" czyli nabije nieświadomego klienta w butelke. Sensu kupowania taniego chłamu od Palita nie widze skoro za niewiele większą (a czasami taką samą) cene można dostać karte o normalnej jakości wykonania (np. Galaxy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Rozmiekczyles mnie. Wyleczyles sie z Palita? To znaczy , ze twoja opinie mozna sobie tylek podetrzec bo pewnie nie miales nic nowego. Czesc z nas miala 8600 : cichy wentyl nawet po ponad roku , brak piszczenia cewek (zas to samo zdaza sie miedzy innymi w Galaxy , tak samo jak i u Asusa czy czesto u Gigabyte , ktore to maja znacznie drozsze produkty) , a co do podkrecalnosci...to wlasnie Pality swietnie ocowaly sie. Jakosc obrazu? Taka sama jak na Galaxy 8600 650/2000 z 512DDR3 i Coolermasterem na pokladzie.

Dziwna opinia :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiekczyles mnie. Wyleczyles sie z Palita? To znaczy , ze twoja opinie mozna sobie tylek podetrzec bo pewnie nie miales nic nowego. Czesc z nas miala 8600 : cichy wentyl nawet po ponad roku , brak piszczenia cewek (zas to samo zdaza sie miedzy innymi w Galaxy , tak samo jak i u Asusa czy czesto u Gigabyte , ktore to maja znacznie drozsze produkty)

Różnica jest taka że u Galaxy, Gigabyta czy Asusa piszczące cewki to wyjątek od reguły. W przypadku Palita wyjątkiem jest trafić na karte której cewki nie piszczą.

a co do podkrecalnosci...to wlasnie Pality swietnie ocowaly sie. Jakosc obrazu? Taka sama jak na Galaxy 8600 650/2000 z 512DDR3 i Coolermasterem na pokladzie.

Chyba zapomniałeś że obecnie używa się DVI czyli jakość obrazu nijak się ma do karty, zawsze bedzie taka sama bo przetworniki nie mają znaczenia przy cyfrowym przesyle obrazu. W przypadku używania analogowego wyjścia jakość w Palitach nie zachwyca. Co do chłodzenia to w przykładowym 9600GT od Palita producentowi nawet się nie chciało zadbać o odpowiednie ułożenie kabla zasilającego wentylator (załącznik). Jak ktoś ma pecha to mu kabel zablokuje wentylatorek. Sekcja zasilania GPU golutka, Palit zaoszczędził dolara na radiatorze który można spotkać np. w Galaxy (załacznik). Jest takie przysłowie "tanie mięso psy jedzą" :) Jak coś jest tanie to nie bez powodu, taniość musi z czegoś wynikać.

Po lewej Galaxy 9600GT, po prawej Palit 9600GT.

post-155510-1217175410_thumb.jpg

post-155510-1217175524_thumb.jpg

Edytowane przez Quazar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jedno ale. Ile kosztuje Galaxy , ile kosztuje Palit. To jest bez sensu. Pokaz mi dwie identyczne karty , to jest ten sam przedzial cenowy i dopiero wtedy mozemy dywagowac o jakosci jako takiej.

Moze w ten sposob. Wez sobie Asusa do 200 zl , wez Gigabyte do 200 zl (mobasy). Ten pierwszy ma mala ilosc faz , cewki zwykle , zwykle kondziory. Ten drugi ma przewaznie 4-6 faz , cewki ekranowane , kondziory SSC. Cena ta sama - w tym momencie mozemy mowic o jakosci , ale nie gdy pokazujesz 9600GT za 400-500 zl i najtansze 9600GT od Palita i sama cena nie ma tutaj nic do powiedzenia przy temacie oszczedzania skoro mowimy o jakosci wykonania. Za 400 zl masz Inno , tez powiesz , ze to najtansze barachlo bo 8800GT jest drozszy? Moze i Twintecha tez zjedziesz bo tani? (a ponoc ma najlepsze pcb , tak samo jak tanie Goodramy maja ponoc pcb brainpowera)...

Jakos pamietam 7600 od Galaxy. Nie wygladala lepiej od innych 7600 poza oc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsze oferty nowych kart to 309zł dla Palita 9600GT i 349zł za Galaxy. Całe 40zł różnicy :) Ja nie twierdze że palit nie jest tani, jest tani ale ta taniość przekłada się na jakość. Jeśli ktoś opowiada że Palit prezentuje jakość nie odbiegającą od konkurencji to dla mnie jest bzdura. Palit od zawsze robił produkty najtańsze i najniższej jakości i do dzisiaj nic się nie zmieniło. Ktoś się śmieje że wspomniałem o GF2 MX Palita z przed 10 lat :) No fajnie ale Palit do dzisiaj stosuje taką samą tandete tylko w nieco innym wydaniu. Kiedyś były blaszki zamiast radiatorów i dzisiaj również są blaszki jako "radiatory" :)

Dołączona grafika

To coś to według Palita radiator :lol2: Jak ktoś myśli że ten kawałek blaszki jest z miedzi to się zawiedzie. To zwykła blacha pomalowana na kolor udający miedź :huh: Po prostu jakość według Palita :wink2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Hm...mam Galaxy , tez albo blacha albo cos alu podobnego...na pewno nie miedz. Przy okazji , wyzej masz Galaxy - nie ma zadnej blachy na ramach , jedynie cooler nawiewa na to :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi