LPKorn3324 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 jeżeli w normie to dobrze bo jak patrzyłem na testy na sieci to przeważnie było to 9.5 k ale na intelu i zastanawiałem się czy cpu AŻ w takim stopniu wpływa na wynik. ps. łącznie zapisu w sterach powinno być włączone czy wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 amd jak wiadomo do cyferek za dobry nie jest... ja na karcie tak jak w sigu i athlonie x2 @3GHz ledwo 10k dobijałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Panowie mam mały problem albo mi się tak tylko wydaję: Czy tylko ja mam takie wrażenie czy wynik nie powinien być czasem na tym sprzęcie wyższy o 1-1.5 k ??? Przed chwilą włożyłem tego GF'a, dwa dni temu x2 i dzis tak żeby sprawdzic czy działa odpaliłęm 3dm i mały zawód :/ dodam, że na 8600gts z tym procem miałem 5.5k. A zauważyłeś rozdzielczość w jakiej robiłeś test? :wink: .Zmień na 1280 bo to jest standardowy.powinien być o parę setek wyższy ale niewiele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 nie mogę :) ale jeżeli wynik jest w normie to nie mam pretensji od soboty OC czas zacząć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_blekitny Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Panowie, orientujecie się, czy ten Palit 9600GSO 384MB Sonic ma w pełni referencyjną budowę <czyt. czy TEN vmod pasuje>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 czy ma ktos moze linka do v-moda palita 9600gt? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_blekitny Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Karta w łapę i porównaj PCB z tym, co jest TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Jakie chłodzenie będzie pasować na 9600GSO 768MB od Palita ? Ktoś już zmieniał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Jakie chłodzenie będzie pasować na 9600GSO 768MB od Palita ? Ktoś już zmieniał ? Jakbyś się raczył cofnąć o kilka stron w tym temacie, bo byś znalazł, że ktoś zmieniał :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Czym różnią się te dwie karty http://multizakupy.pl/produkt-78291 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...92bit_PCI-.html Czy warto dopłacić do wersji Sonic ? jak z chłodzeniam w obu kartach ? Chyba, że naprawdę warto dopłacić do może tej http://multizakupy.pl/produkt_4272-79057 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Mam Palita 9600 GSO 384, ostatnio w wymagających grach (Assasin Creed, CoD 4, Hitman Blood Money) i tych mniej wymagających (BF2) zaczyna mnie wywalać (zacina się obraz, po jakimś czasie dźwięk i pozostaje już tylko reset. Parę razy widziałem nawet Bluescreena. Czasami sypie artami i dopiero potem wywala. Stery mam 175.19. Czyżby chłodzenie nie wyrabiało ?? Co to może być ? Nic nie kręcone, tzn. był kręcony procek, ale go odkręciłem bo jadę na boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://xtreview.com/addcomment-id-5366-vie...o-8800-GTS.html Panowie jak to jest... z Palitem też coś takiego da radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://xtreview.com/addcomment-id-5366-vie...o-8800-GTS.html Panowie jak to jest... z Palitem też coś takiego da radę? NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 szparuś było już omawiane kilkadziesiąt storn temu że mod ten działa tylko na zachodnich edycjach karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleskus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 amd jak wiadomo do cyferek za dobry nie jest... ja na karcie tak jak w sigu i athlonie x2 @3GHz ledwo 10k dobijałem. Ja na C2D 3GHz i karcie bez OC mam 11k, a po oc 12k przekracza... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) ceny spadają, więc ponowie pytanie co lepiej kupić: MSI 96GT 512mb 310zł 700/1900 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11635 Palit 96GSO 768mb 290zł 600/1600 http://www.esc.pl/product_info.php?&products_id=12626 na palita spróbuję załadować S1rev.1, MSI chyba ma w miarę ok chłodzenie co byście polecili (myślę też o oc, może jakieś pencilMOD - do której karty taki znajdę)? Może coś innego? ewentualnie chyba niezłe chłodzenie http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11112 Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Możesz kupić odemnie 3-miesiączną Evga 9600gt za 250zł , karty evga jako jedyne ma 10warstwowe pcb B-) i dobre oc. Jakby co to pisz na pw :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 szparuś było już omawiane kilkadziesiąt storn temu że mod ten działa tylko na zachodnich edycjach karty. Przepraszam, ale tu jest taki burdel, że nie da się nic znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jutro zaczynam OC Galaxy 9600GT 512 MB "standard ed." [650/1625/1800] @ 295 zł ;p Póki co zdjęcie 'real' :) ps. oj było zabawy z zamontowaniem jej na mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Przepraszam, ale tu jest taki burdel, że nie da się nic znaleźć. Zgadzam się, ale mimo wszystko coś podpowiada żeby skierowac w ten sposób potrzebujących ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ceny spadają, więc ponowie pytanie co lepiej kupić: MSI 96GT 512mb 310zł 700/1900 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11635 Palit 96GSO 768mb 290zł 600/1600 http://www.esc.pl/product_info.php?&products_id=12626 na palita spróbuję załadować S1rev.1, MSI chyba ma w miarę ok chłodzenie co byście polecili (myślę też o oc, może jakieś pencilMOD - do której karty taki znajdę)? Może coś innego? ewentualnie chyba niezłe chłodzenie http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11112 zdecydowanie MSI 9600gt , sam takiego teraz kupiłem , ma zajebiste chłodzenie , ciche i wydajne , wysokie takty i w ogole fajna grafa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 może byście pomogli ? wiesza się praktycznie wszystko w 3D, mam najnowsze stery, co trzeba było by zrobić ? czasami poprostu zwiech a czasami wyskakuje error nv4_display czy cos podobnego i wszystko przestawia się na najniższe ustawienia (640*480 8 bit kolor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 może byście pomogli ? wiesza się praktycznie wszystko w 3D, mam najnowsze stery, co trzeba było by zrobić ? czasami poprostu zwiech a czasami wyskakuje error nv4_display czy cos podobnego i wszystko przestawia się na najniższe ustawienia (640*480 8 bit kolor) sprawdź czy się nic nie przegrzewa i napięcia w zasilaczu MIERNIKIEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 uwalona karta albo zasilacz nie daje rady... sprawdz karte na innym kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 może byście pomogli ? wiesza się praktycznie wszystko w 3D, mam najnowsze stery, co trzeba było by zrobić ? czasami poprostu zwiech a czasami wyskakuje error nv4_display czy cos podobnego i wszystko przestawia się na najniższe ustawienia (640*480 8 bit kolor) Proc na ile @ i grafa też @ ? Zasilacz trochę kiepski, tylko 25A na linii 12V... jak masz możliwość sprawdzić na innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 czy normalnym jest niski przyrost pkt w 3dm06 w kręceniu 96GT? Od 2 h bawię się w oc i tak z 650/900/1625 @ 715/975/1780 i wynik z 9420 podskoczył na ... 9750 !? Nie jestem żadnym fanboyem tego programu ale zawsze wydawało mi się, że dobrze widać w nim oc karty na czym mi teraz zależało ale te marne 300 pkt przy takiej zmianie taktować karty jest trochę dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Procesor ogranicza karte , jakbyś miał c2d to by było ponad 10k na stock taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ath - jak już pisałem - kręcony był tylko proc, aktualnie wszystko na stock. Nie sądzę żeby to był zasilacz, bo wcześniej wszystko hulało bez zarzutu przez jakieś 2 tygodnie zero zwiech i żadnych niespodzianek. Raczej kwestia softwaru tak mi sie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 to ja już nie wiem jak cpu @3GHz jest na dziś dzień "za słabe" na 96GT to albo w dziwnych czasach żyję, albo x2 od c2d dostają niesamowicie po dupsku. Później porobię testy w grach bo coraz mniej wierzę 3dm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) tak jak już pisałem wyżej AMD bardzo słabo wypada jeśli chodzi o testy i coś w czym trzeba liczyć... przykładem jest SPI. Zobacz sobie X2 do PDC takt w takt na 3GHz koło 28 sek na x2 na PDC około 20. W grach jest różnica ale marginalna nie taka jak w 3dm. Sam przeszedłem z x2 @3GHz na PDC @3GHz ze względu na piszczące cewki na DFI (no sorry.. od wyciszania się można uzależnić). W 3dm miałem dość dużego kopa w gierkach niewielkiego z tym że to zależy od gry. Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...